Skagen II
Steinmurer, gule strå og sand, det er Skagen. Og sjøen selvfølgelig, her ser vi Kattegat.
Vurderte å kutte mer øverst enn jeg gjorde, men siden himmelen var blåest der, lot jeg kuttet være slik. Er selvsagt åpen for synspunkter på det.
Bildet inngår i albumet Skagen - En serie av bilder fra Skagen, tatt i slutten av mars 2007. Her møtes Kattegat og Skagerak helt ute på Grinen, noen kilometer nord for Skagen by. Skagenmalerne var facinert av lyset her, som selvsagt skifter både med klokkeslett og årstid. På mitt korte en dags besøk var det et fantastisk vær, og mot kvelden tok jeg noen bilder der jeg synes lyset ble riktig vakkert :)
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-04-05 22:40:19
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon 350D
  • Sigma 17-70 mm
  • Brennvidde21mm
  • Blenderf/5
  • Lukker1/1000s
  • FilmtypeDigital ISO 400
  • Nei
  • AnnetValg av blender er her ikke bevisst. Vet ikke hvorfor jeg valgte så kotr lukkertid.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger393
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_249044} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (11)
Jan Frode A.

Igjen er det disse fargene som fasinerer meg, men siden jeg har skrevet det før, så lar jeg være denne gangen ;-)

Jeg syntes absolutt du bør ha såpass høy himmel. Grunnen til det er at siden du velger å ha såpass med strå i forgrunnen, så ville bildet framstå som 'lukket' med en kraftigere beskjæring. Nå beholder du fremdeles det åpne inntrykket. Litt spesiell komposisjon egentlig, med disse stråene i forgrunnen. Kan lett bli en sperre, men jeg syntes du ungår dette på en fin måte. Grunnen er som nevnt høyden over stråene, og også en åpning i midtre delen av bildet. Når det er nevnt, så ville jeg nok klone bort de 2 ute av fokus og de små bitene av strå i midtpartiet, får å gi en enda bedre åpning inn mot landskapet.

mvh Jan Frode
Ole-Kristian T.

Takk for rask og fyldig kommentar! eh..de to stråene ute av fokus, hvilke mener du da..?
Avsluttet .

Hei! Liker bildet, men ville nok kuttet mer enn du gjorde i toppen av bildet, skader nok ikke så mye på komposisjonen. Ville også tatt vekk de to små stråene i midten av bildet, som er ute av fokus. men et bra bilde!
Avsluttet .

Nok et vakkert bilde herfra.
Du må absolutt ha himmelen slik som den er, og i v2 ble det åpning.

Synes at alt er meget bra her, ikke et lite rusk å klage på en gang:)

Nå er det rett før at du frister meg til å ta turen dit til sommeren.

mvh arild
Ole-Kristian T.

Hei og takk til Tor Iver og Arild! - som mente forskjellig om kutt øverst (og da er det jo opp til meg :)), neida jeg beholder nok utsnittet som det er, det blir ofte for mye kutting synes jeg, og støtter meg også på Jan Frodes argumenter. Vel Arild, du vil garantert ikke angre på en tur til Skagen, om sommeren vil jeg tro lyset er enda flottere her. Jeg fikk enda mer smak på det med lyset senere på ettermiddagen, har noen bilder fra det senere.
Anne Ø.

Her har du fanget Skagenlyset i en svært god komp. formidling!

Anne:)
Avsluttet .

Igjen et veldig fint bilde. Liker v2 best. Komp. er veldig bra (fin dybde i bildet). Jeg synes ikke du trenger å kutte øverst:)
Eva Marie P.

Jepp, jepp dette var flott:) Likte og den åpningen som blir mellom stråene og leder ut til denne vakre sanden. Du har fin strand du og jo:)
Fortsatt god påske...
-epl
Wenche J.

Versjon 2 for meg og ingen kutting:) Liker disse spesielle fargene og lyset i bildet. Dyktig utfoert.
Mvh Wenche
Thorbjørn R.

V2 for meg også. Det ble litt luftigere uten stråene i midten. Jeg synes heller ikke at du skal kutte øverst ettersom himmelen merkbart blåner i øverkant. Et fint stemningsbilde fra Skagen.
ingeborg w.

Det er pent med de varme gulrøde fargene mot det kalde blå bakover. Stråene fungerer fint som forgrunn. Jeg skulle dog gjerne sett et blikkfang av noe slag, tror det ville hevet bildet, en båt eller noe.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu