Toppdykker
Podiceps cristatus
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-04-08 20:28:06
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon D200
  • Nikon AF-S 300/F4 D IF-ED
  • Brennvidde500mm
  • Blenderf/7.1
  • Lukker1/500s
  • Filmtype100 RAW
  • Nei
  • Annet1,7x converter, håndholdt.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger488
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_249533} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (21)
Aleksander M.
Hei
Her har du kommet veldig nært og fått med de fine fargene på toppdykkerens hode. Det tekniske sitter ikke helt synes jeg, men ellers ok portrett.

Mvh Aleksander
andrea s.
FLOTT BILDE JEG ER VELDIG STOLT AV DEG(L)KOOOOZ ANDREA
Avsluttet .
Nærmere enn dette kommer man ikke!!
Bakgrunnen er helt uten forstyrrende elementer. Mangler kanskje ørlite skarphet men skikkelig fint bilde for det.

MvhJRH
Knut Børge S.
Hei Kjell Sigurd!

Som Jan R. sier her, nærmere en dette kommer en ikke, meget godt gjort.

Et fint portrett du presenterer av den vakre toppdykkeren. Grei skarphet, flotte farger og en meget fin og malerisk bakgrunn. Bra!

Ha en fin påskekveld!
mvh KBS
Torbjørn K.
Flott portrett av toppdykker. Lyset, fargene og utsnittet sitter bra, men det virker som du har bommet med fokusen. Fjærdrakta ser relativt mye skarpere ut i nakken og langs halsen på fuglen, enn rundt øyepartiet der fokusplanet burde vært.

Torbjørn
Knut H.
Hei Kjell Sigurd,
Imponerende flott bakrunn som har flotte fargetoner
som går igjen på Toppdykkeren.Nydelig portrett der
detaljer og farger er upåklagelig.Syns Andrea beskriver
bildet ditt godt.Likte godt lys skyggevirkningen i bilde.
Mvh Knut
MaiLis S.
Flott portrett.Nært og fint og klart.mvh Mai-Lis.
Kjell Sigurd S.
Takk for fine kritikker. Bildet er laget i sterk sol, hånholdt med 500 mm brennvidde (300f4 + 1,7x converter). Det er videre et relativt stort utsnitt (har lagt ut originalen for sammenligningens skyld). Ser at detaljer/skarphet kunne vært bedre på øyeregionen. Det synes ikke så godt på det originale utsnittet.

Kjell S
Espen A. I.
Smått mørkt og uskarpt, litt under din vanlige standard.

Espen
Kjell Ivar Ø.
Flott bakgrunn kler et flott portret. Skarpheten er nevnt. Mvh Kjell Ivar
John S.
Dette bildet er skarpt nok!

Toppdykkeren har en område rundt øynene som ikke er enkelt (om mulig) å få helt skarpt. Med skarpt så mener jeg å få fram struktoren i fjærene. Kanskje er det en av Toppdykkerens forsvarsmekanismer at den har disse nyansene? Eksempelvis så er heller ikke Hvitkinngås enkel (eller mulig) å få skarpe bilder av. Det er noe med fjærene (ligner på ull) i ansiktet som gjør at selv øynene våre oppfatter det som uskarpt.

Jeg synes du har skapt et fotografi som du kan være stolt av. Faktisk så er det et av de bedre Toppdykkerbildene som jeg har sett. Her har du skapt et fotografi som står seg alene, uten hjelp av skjeldenhetsfaktoren. Flott.

John
Skjærefotograf
Avsluttet .
Nydelig og skarpt nok i massevis, lyset stemte nesten litt mye kontrast på halsen, men ellers som Andrea sier, dette kan du være stolt av..

Rune
Avsluttet .
Hei Kjell Sigurd,

Lekkert bilde. Teknisk og utsnitt er meget tiltalende.

mvh
Tommy
Kjetil S.
Nesten flott portrett av toppdykker. Så store utsnitt synes jeg aldri fungerer (for min del). En mister detaljering, og med konverter og 500mm brennvidde blir det tekniske skadelidende - selv om det er et greit bilde. Jeg kunne også tenkt meg lavere perspektiv (med fare for at du blir bura inne for merkelig oppførsel på Østensjøvannet:)

mvh Kjetil
Kjell Sigurd S.
Takk for fine kritikker. Jeg ser det er ulike meninger om skarphet/detaljering, og sånn skal det vel være. Det er forsåvidt et faktum at bildet ikke holder høyt teknisk nivå, hverken hva skarphet eller detaljering gjelder. Om det er tilstrekkelig får bli opp til den enkelte betrakter. Synes det har kommet flere fine og interessante vurderinger rundt temaet.

Kjell S
Terje S.
Hei Kjell Sigurd !

Nesten topp teknisk denne gang. Tåler ikke mye crop med 1,7 converter i jpeg format. Prøvde en 2 x på min 300 f.2,8 og den holdt ikke mål i mine øyne. 1,4 går knall bra mens 1,7 går fint men da uten noe særlig croping. Tiff filene gir nok bedre print enn Jpeg filene som vises på nett så litt bedre kvalitet regner jeg med at Tiff fila innholder.

Mvh Terje
Carsten A.
Enig med Kjetil S. om at dette er ''Nesten flott portrett av toppdykker'', og er forøvrig også enig i det han ellers skriver - bortsett fra at å legge seg langflat på bakken ikke er så veldig oppsiktsvekkende på Østensjøvannet. På Bildekritikken burde det ellers ikke forekomme uttalelser som et ''detaljer ... er upåklagelig'' og ''skarpt nok i massevis'' i tilfeller som dette.

Bildet her virker ellers som mellomtonene med fordel kunne vært noe løftet.

Utsnitt (av denne størrelse) med bruk av konverter med mer enn 1.4x blir sjelden helt bra (og selv med 1.4x vil det som regel holde hardt), det gjelder for selv de aller beste objektiver. Her er nok også fokusplanet ikke helt heldig plassert, jfr. kommentaren fra Torbjørn K. Forøvrig er det langt fra spesielt uvanlig at toppdykkere på Ø-vannet kommer så nær at man får fylt opptaksformatet med et portrett (denne typen tett utsnitt) av en toppdykker med den brennvidden som er brukt her. Det er bare et spørsmål om å være på rett sted til rett tid i rett lys, og så om å være tilstrekkelig på alerten til å ta vare på den sjansen som byr seg i ett eller noen få sekunder. Og det der vil jeg tro du vil ha i tankene fremover!

MVH CA
Gro K.
Jeg sier bare, JØSS !!! I positiv mening. Jeg er ikke så inne i de tekniske detaljen ( men jeg ser jo det som er bemerket av andre), men bildet imponerer, tross skjønnhetsfeil. Dette kan du så absolutt være stolt av.
Så ses vi i blåveisskogen ?
Hilsen Gro
Kjell Sigurd S.
Takk for kritikker fra dere også. Utsnittet her er nok i største laget med tanke på å beholde detaljer, det er jeg helt enig i. Mener alikevel at kombinasjonen 300 f4 (som ikke er allemannsutgaven) og 1,7 x converter tåler noe beskjæring - kanskje så mye som 50%. Forutsatt en god eksponering selvsagt, og avhengig av motiv (kravet til detaljeringsgrad). Forøvrig var fotografen i dette tilfellet flere ganger i horisontal posisjon langs bredden på Østensjøvannet, uten å få politiet eller ambulansepersonell etter seg. Og jeg kan bekrefte at det ikke er siste gang jeg er på jakt etter closeup av toppdykkeren Carsten. Gro; jeg regner med å bli med i blåveisskogen ja :-)

Kjell S
Kjell Sigurd S.
.... skulle selvfølgelig stå at 300 f4 ER allemannsutgaven :-)

Kjell S
Eli B.
Kjempe flott! Sier ikke mer for jeg synes det er perfekt.

mvh Eli
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu