Bildet inngår i albumet Costa Blanca - Påsken 2007
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-04-10 17:57:20
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon Ixus 800 IS (kompaktkamera)
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger347
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_249918} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (17)
Inger Anne Maritsdotter V.
Det var et flott og magisk lys der ute i horisonten,
syns bildet har et malerisk preg som eg likte godt,
mulig litt kutt av himmelen hadde gjort seg,
liker minimalismen i bildet.

Inger Anne
Avsluttet .
Må bare si meg enig med Inger Anne i det meste her.
Tror kanskje jeg ville kuttet rett under den lyse delen oppe,men ikke sikkert det hadde blitt bedre.
Liker ellers den gylne fine fargen nederst ved havet,og det rolige preget bildet har trass i de dramatiske skyene:-)
Hilsen Tone!
Anne-Lise S.
God morgen til dere to!

Ja, det er akkurat det da? Det er første gang jeg har vært så heldig å komme over en himmel som dette in real life, så evt. beskjæringer eller andre tips om hvordan dette kan heves, er jeg svært takknemlig for å få! Har jo sett her inne at noen velger å ha med denne åpningen, mens andre velger å kutte der strålene starter. Jeg la ut hele bildet i håp om tips om akkurat det når det gjelder akkurat mitt bilde, så jeg sier foreløpig hjertelig takk for deres tanker, Inger Anne og Tone, og legger ordene deres på minnet for så å se hva andre tips jeg evt. kan få! :-) Eller fler av samme sorten for den del!

Ha en flott tirsdag!

Anne-Lise
Tom T.
Hei! Liker det bilde her. Det er så enkelt å bra. Synes bilde formatet er bra, tror bilde hadde veldig bra med litt mindre farge.

Bra dette:)

mvh Tom Tveitan

Inge S.
Hei.
Syns den lyse åpninger stjeler for mye oppmerksomhet i dette
formatet. Kanskje det hjelper med et mindre? Få det litt
mer på avstand.

Mvh Inge
Marit O.
Hei!
Tongt og dystert,spennende lys du har fanget der ute i horisonten og flotte kontraster.
Jeg persjonlig ville beskjært bilde der di mørke strippene begynner.
Likte dette.
Mvh Marit
Anne-Lise S.
Inge: Tenker du å clone igjen noe av åpningen f.eks., eller tenker du andre løsninger for å få åpningen mindre og litt mer på avstand?

Tom: Saturation er økt med 6 her. Det er gjort for å spesielt fremheve fargen i åpningen på himmelen og fargen i horisonten. Ble dette for kraftig fremhevet altså?

Marit: Beskjæring der de mørke stripene begynner. Ok! Tar det med meg når jeg etterhvert skal prøve ut tips jeg får ift. dette bildet!

TUSEN TAKK!!!

Anne-Lise
Tine F. B.
Dystert, men likevel så vakkert. Enig med flere at du kanskje kan kutte noe på det, det virker litt tungt i toppen. Men flott bilde, Anne-Lise! Gleder meg til neste versjon!
mvh Tine
Anne-Lise S.
Har prøvd meg på å lage mindre åpning. Vet ikke helt jeg...?

Prøvde også beskjæring der de mørke strålene starter, men må bare beklage å si at jeg da synes at svært mye forsvinner; hele poenget på et vis, med åpningen i det mørke skylaget der strålene kommer fra. Synes også at strålene i seg selv forsvinner da. Vet ikke, evt. hva jeg kan gjøre for å fremheve dem mer. Velger å ikke legge ut den versjonen i det hele tatt siden den falt rett i søpla... Det var et spennende forsøk, men for meg funka det ikke. Kanskje du har lyst til å forsøke deg, Marit, på den måten som du foreslår. Jeg fikk det ikke til, eller så forsto jeg ikke helt hva du mente?

Anne-Lise
Lars-Anders M.
Megtigt.
L-A M.
Avsluttet .
Hei Anne-Lise
Jeg må bare med en gang smette inn og si at noe kutt øverst ikke vil fungere. Jeg har ingen problemer med lyset. Det er nettopp denne sola da som er så sterk og det er slik vi opplever det med det blotte øye også. ET annet moment her er også at vi må se utspringet til sollyset og hele dens lysintensitet som fungerer veldig fint i bildet.
En annen artig og velfungerende detalj er også den lyse stripen i horisonten, som gjør det med til å dele horisonten slik at den blir synlig.

Ergo, meget delikat og severdig bilde. Ikke tukle det til:)

mvh arild
Per Harald O.
V1 helt ok. komp.

Påskeværet i Costa Blanca er ikke så ulikt det jeg opplevde i Fosenalpene!
Hilsen Per.
Anne-Lise S.
Ja, det er noe sånt jeg også tenkte, Arild, men siden det er første gang jeg fikk mulighet til å gjøre et forsøk meg et slikt motiv, eier jeg null erfaring. Derfor betyr det mye å lese din kommentar om akkurat dette med å se utspringet selv om meningene er delte om akkurat det. Takker varmt for god kommentar fra deg! Også tusen takk fra deg, L-A M og fra deg Per! Jeg setter pris på enhver tilbakemelding!

Lysegrønn i strålegamet,
Anne-Lise
Jostein F.
Hei Anne-Lise. Jeg sier meg helt enig med Arild her. At himmelen er utbrent noen steder er slik vi ofte oppfatter intenst lys. Det jeg synes hever dette bildet og gjør det så flott er det som skjer i nedre del, lyset i horisonten og lysrefleksjonene i havet. Det forsterker den mektige følelsen som øvre del av bildet skaper. Helheten blir veldig bra.

Mvh; Jostein
Inge S.
Hei.
Er litt treig av meg :-)
Ikke tett igjen lyset. Det jeg tenkte var att du kanskje prøvde på et
mindre format. Kanskje 600 piksler i høyden? Mulig jeg er på ville
veier nå og att det er skjermen min som er for liten :-)
Har bare en 17 tommer mens de fleste idag har en 22 :-)
Må bruke skrolla for å se hele :-/
Ikke skyt meg...

Mvh Inge
Inger-Lise S.
Dramatisk og flott med godt lys. Jeg liker best v#2.

Inger-Lise
Anne-Lise S.
Okei, Inge, så du strir kanskje med scrolle-arm? Hehe. Bildet har kun 740 pixler i høyden så det er ikke fullt det man kan ha her inne. Trodde det fungerte greit på de fleste skjermer. Har selv en mindre skjerm enn det, og må scrolle litt selv, så forstår hva du mener. MEN med tanke på at de fleste har større skjerm, velger jeg nok også fremover denne størrelsen, sånn stort sett, på portrett-format. Tusen takk for kommentaren som var oppklarende ift. å ikke tette igjen lysåpninga.

Takker også Inger-Lise for fine ord. Ser at en lukket lysåpning fungerer best for deg, så da var det ikke så dumt å prøve ut akkurat det likevel! :-) Jostein: Dine detaljerte ord gir inspirasjon til videre utvikling og utprøving. Det hjelper godt med fine forklaringer, om enn ikke alltid mange ord er svaret på det bestandig. 1000 TAKK alle tre!

Anne-Lise
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu