• Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-04-15 19:22:39
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon EOS 400D
  • Canon 70-200 2,8L IS
  • Brennvidde125mm
  • Blenderf/5
  • Lukker1/25s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger333
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_250128} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
Halvard L.
Fint komponert - bra forhold mellom Tromsøpalma og bakgrunnen, Planten blir mye mer interessant etter at bladverket er falt, og naturen har forenklet de elegante formene. Godt bilde, men det er kanskje ikke på høyde med mange av de andre flotte bildene du har lagt ut. (Har selv hatt lyst til å prøve meg på denne fine planten, men etter denne kommentaren tror jeg at jeg venter --- )
Jóhann Á.
Hei Torbjørn!
En spenstig vekst, det her. Morsomme former som blir framhevet i silhouetten. Syns vel egentlig at bakgrunnen forstyrrer litt, er litt urolig, tross at den er uskarp. Kanskje noe med den sterke blåfargen å gjøre? Sv/hv versjon?

MvH, Johann
Inger-Lise S.
Enkelt og stilrent. Elegant med siluetten mot de klare fargene på himmelen.
God komposisjon.

Inger-Lise
Avsluttet .
Siluetten er fin den, også komposisjonen. Er enig med han som sier at bakgrunnen er litt urolig.
MvhJRH
Thorbjørn R.
Mange takk for kommentarer. Svarthvitt-versjonen synes jeg ble litt daff. Det blå lyset synes jeg skaper stemning her. Men jeg kan være enig i at bakgrunnen forstyrrer litt eller ihvertfall blir litt voldsom på en måte. Kanskje hadde dette blitt bedre med mindre brennvidde og ditto mindre avstand til planten?

Jeg er for øvrig enig med Halvard i at tromsøpalmen (heracleum tromsoenis) er å foretrekke uten blader. Det sies at den ble importert til Nord-norge en gang på 1800-tallet, og den har ihvertfall fått godt fotfeste her i Tromsø. På sensommeren blir den veldig dominerende og er, etter min mening, ikke spesielt dekorativ, særlig ikke når bladene begynner å gulne.
Frode F.
Heia,

dette kan jeg like :)

Fine farger og fin komp, liker at man ser noen støvkorn i planten.

Godt sett og godt løst. Flere slike, takk :)

FF
Wenche J.
Heisann
Elegant bilde av Tromsoepalma. Bakgrunnen er litt urolig, men siluetten er skarp og fin. Uansett, et meget bra resultat:)
Mvh Wenche
Ivar B.
Godt løst dette. Fin siluett og fine linjer. Støtter kommentaren om litt urolig bakgrunn. På en måte viser det jo miljøet fint, men jeg tror jeg ville rygget og økt brennvidden noe for å gjøre den enda mer utydelig. Mvh Ivar.
Bjørn H.
Syns ikke, bakgrunnen blir for urolig her, heller et fint spill. Motivet er enkelt og effektfult...

Lett å like.

Bjørn.
Thorbjørn R.
Takk for ytterligere kommentarer. Fjelltoppen i bakgrunnen er Blåmannen, et velkjent landemerke på Kvaløya utenfor Tromsø.
Lars-Anders M.
Pen siluett.
Kristoffer L.
Dette er en enkel og effektfull komposisjon, men jeg synes fargene i v1 gjør bildet litt urolig. Klikker du imidlertid på ''Gråskala'' under v1, synes jeg du får fram en bedre og mer mettet svarthvitt-versjon enn den du har lagt ut som v2.

- Kristoffer
Catrine H.
Utrolig flott bilde! Deilig farge og flott komp. Liker fargebildet best, på grunn av den vinterfølelsen den gav meg. Kaldt og stille.

Blinkskudd! :)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu