Fargespill i vann
I en liten dam i skogen ligger et sementrør. Det er hva dette er. Da jeg kom hjem og la inn bildet på Macen var det litt mørkt. Jeg justerte litt på eksponeringen, og fikk frem disse fine fargene i skjæringslinjen mellom vannet og semtenrøret.
Så er det skyggen av trærne som lager de mørke feltene på vannet. Jeg ble litt forundret over fargene her. Har ikke justert på disse, kun på svart/hvitt nivå og lyset. Kan noen forklare hvorfor disse blå, sorte og hvite fargeringene kom frem i vannkanten rundt røret? Jeg er Amatør de Lux, som elsker å gå på ''jakt'' i naturen og ender opp med mange forskjellige motiver.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-04-13 21:41:14
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon EOS 400
  • 70-300mm
  • Brennvidde300mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/250s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger358
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_250559} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (11)
Terje S.
Hei Liv !

Har virkelig sansen for slike detaljer med vakre fargetoner men bilde slik det fremstår nå er det uskarpt. Prøvde i Cs2 å skarpe det opp men det er forsatt uskarpt. (bevegelseuskarphet). Det blå i vannet vet jeg ikke hva er ? Kanskje lysreflekser siden det er ett blått felt til venstre for steinen.


Terje
Steinulf L.
Mystisk og spennende. Liker den effekten som korningen tilfører her.
Inger-Lise S.
Hei ! Dette er et motiv og med farger jeg har stor sans for.
Hva angår overraskelser mht farger, tror jeg vi står likt! Så der kan jeg ikke hjelpe deg. Men jeg opplever å fotografere blått ,for så å få et bilde rødbrunt etc...Vi får håpe noen kan gi oss svaret :-)
Ser du har blikket med deg! Ja,motiver er overalt, det gjelder bare å se dem :-)

Inger-Lise
Liv F. D.
Hei Terje, Steinulf, Inger-Lise,
mange takk alle 3 for kommentar. Terje, det blå vi ser gjennskinn av kan være den blå himmelen?? Det var veldig fint, klart vårvær i går. Men linjene i vannskjæringen vet jeg ikke hvor kommer fra. Jeg synes de er stilige. Bildet er ganske gromsete da. Jeg får skjerpe meg og ta med stativ på tur. Dette bildet her kom vel til ved en tilfeldighet. Jeg knipser i ''hytt og gevær'' og ser hva det blir når jeg kommer hjem.
mvh
Liv =)
Avsluttet .
Det er vanskelig å forestille seg at dette er et sementrør i en liten dam. Komposisjonen og fargene synes jeg er meget bra. Savner ørlite mer skarphet, men det er ikke plagsomt på noen som helst måte.

MvhJRH
Liv F. D.
Hei Jan Roar,
takk for kommentar på bildet. Jeg gikk tilbake til dammen i kveld og tok et nytt bilde. Tenkte jeg skulle få en litt klarere utgave, men denne ble også kornete. Men jeg fikk tatt bildet fra omtrent samme vinkel, så da kan den jo enklere sammenlignes med #1. Jeg så nå at det var et betongrør som lå i vannet. Jeg kunne faktisk se disse stripene i vannet rundt betongrøret med øynene, så det er ikke noe ''foto-greier''. Dagens versjon ble mye blåere enn gårsdagens. Kan vel skyldes lyset kanskje? (Begge bildene er tatt på samme klokkeslett med 1 døgns mellomrom).
mvh
Liv
Ruth S.
Oii...Jeg trodde først at du hadde tatt bilde av en vulkan, sett fra et fly...
Spennende og vakkert!

-ruth-
Liv F. D.
Hei Ruth,
mange takk for kommentar. Morsom tolkning av bildet. Rart hvor mange uttrykk et bilde kan gi, men ser hva du mente.
mvh
Liv
Avsluttet .
Så forskjellig resultat kan lyset gi. Vanskelig å si hvorfor det blir litt uklart, kan være flere årsaker til det.
MvhJRH
Ivar B.
Hei!
Du har fått fram fine farger i dette motivet. Refleksene rundt røret er en speiling fra himmelen og gir fint lys. Det mangler likevel noe teknisk i dette bildet. Når du fotogreferer bilder, er det viktig at du bruker histogrammet for å evaluere om du har fått en riktig eksponering. Du sier selv at bildet ble for mørkt. Bildet er også slik det nå er presantert undereksponert. Histogrammet ditt har få toner som er lyse, mens det meste av bildet er mørke mellomtoner og nedover mot svart. Riktig eksponering er viktig helt fra starten. Skal du gjøre et feileksponert bilde lysere i ettertid, så øker støyen i bildet. Bildet er også uskarpt selv på en lukkertid på 1/250 dels sekund. Uskarpheten skyldes bevegelsesuskarphet, eller at fukusen ikke er riktig. Dagens tips: bruk histogrammet når du tar bilder:-) Mye teknisk surmuling kanskje, men alt er godt ment :-) Mvh Ivar.
Liv F. D.
Hei Ivar,
tusen takk for kritikken. Det var kjempefint med KRITIKK og tekniske forklaringer. Det setter jeg pris på. Jeg får ta med stativet neste gang. Så ikke tekt tanken en gang at jeg ser på dette som surmuling!
mvh
Liv'')
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu