lysets farger på vårbunnen
Utstyr
  • Canon EOS 350D
  • Tamron 90mm
  • Blenderf/2.8
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger667
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_250577} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (20)
Inger-Lise S.
Kreativt,annerledes, fint og med lekre fargetoner!

Inger-Lise
Steinulf L.
Kreativ komposisjon og fin bruk av selektiv fokus. En fargefryd for øyet. Fint at du har plassert fokus i det gyllne snitt og til venstre. Da balanserer bildet godt og elementene ligger i den retningen øyet normalt vandrer.
Odd Tore S.
Denne lille detaljen her likte jeg!
Passe mye skarpt, med antydning av former også under det skarpe.
Formatet er typisk ditt, det er greit, men jeg hadde nok snauet litt mer enn litt og tenkt over høydeformat i stedet. Fint at det er mange tilnærminger til samme hovedmotiv.
Odd Tore
Avsluttet .
Du er utrolig flink til å se sånne små detaljer og å få festa de på brikka og klare å få et så nydelig resultat av det.
Liker de duse fargetonene og den enkle lille blå detaljen(som jeg ikke klarer å se hva er)som gjør bildet spennende og noe mer enn bare duse farger.
Flott atter en gang Ingebjørg.
Hilsen Tone!
Stig Børre E.
Veldig minimalistisk denne gangen. Liker det. Flotte farger og fin komposisjon.
Hva i all verden er det for noe?

StigB
ingebjørg fyrileiv g.
Hei, og takk for kommentarer!

Odd Tore - Til en forandring, så vurderte jeg faktisk ikke høydeformat her. Jeg tror nok ikke at jeg vil vurdere det nå heller pga at jeg vil beholde fargene i hele bildet, og at jeg vil ha plasseringen slik.

Stig Børre - Ja, hva dette er.. Jeg vet ikke navn, men det er den flate toppen (ligner ofte på en vulkan) på en moseart.


-ingebjørg
Truls S.
Flotte farger, kreativt!

Resten er i grunnen sagt ovenfor:)
Roy H.
Fantastisk fint og kreativt, som vanlig fra deg.
Mvh Roy
leif b.
Vakkert og kreativt i nydelige farger.
lb
Odd Tore S.
Ingebjørg,
jeg sa ikke at du skulle tenke annerledes, jeg sa hva jeg tenkte.
Dette er vel en art begerlav. Jeg har lenge hatt planer om en lignende vinkling, men har ikke makro som duger (for kort brennvide, liten maks blender og alt for mye dybdeskarphet).
Her synes jeg at du har truffet perfekt med fokus og dybdeskarphet!
Odd Tore
Avsluttet .
Hei Ingebjørg
Jeg er så glad så glad at du for en gangs skyld velger det rette formatet til dette utrolig flotte bildet.

Et meget vakkert bilde med veksten i fokus og velplassert. Synes at du har gjort alt riktig her.
Liker at ''stilken'' vokser opp i ''bakgrunnen'', selve pidestalen til veksten. En utfyllende bakgrunn i grønt og gult bryter med hovedelemtets farge på en ypperlig harmonisk toneskala.

Jeg mener bestemt at dette er et bilde alle må se og sender herved en anbefaling.

mvh arild
John H.
Hei Ingebjørg.
Nå har jeg brukt litt tid fordi dine bilder må fordøyes og gjerne spyttes opp og fordøyes en gang til. Denne gangen må jeg nok likevel melde pass. For nå stemmer ikke ting og tang. Vel, du har som vanlig lykkes med farger og orginalitet men for meg sitter ikke komposisjonen helt. Heller ikke motivet. Den runde lilla trutmunnen lever sitt eget liv uavhengig av resten av bildet. Når jeg ser godt etter kan organet den springer ut av kan gi en del asiasjoner men da er jeg vel helt på villspor. Ser at det gyldne snitt er nevnt her. Da blir jeg enda mer forvirret. Det som likevel forvirrer meg mest er vel formatet. Men det er vel fordi jeg er forutinntatt. Dersom jeg skulle velge vekk et av dine knakende gode macrobilder ville jeg velge bort dette. Hvorfor? Jeg kan ikke se for meg dette i ramme på veggen sammen med de andre fordi dette mangler harmoni.
John
Bjørn H.
Støtter det meste av John sin kommentar her.

Syns både motiv og innhold blir for svakt, og også altfor mye tom bildeflate ellers å forholde seg til.

Den lille tuten/truten, fotografert med stooor blender er dessverre ikke nok.

Du har mye spennende, men dette når ikke meg. Håper du ikke blir lei deg, p.g.a. av meg :))))

Bjørn.

Jóhann Á.
Hei Ingebjørg!
Jeg syns vel kanskje dette bildet så mer interessant ut når jeg så det på veggen på tirsdagen. Kanskje pga. projektoren? ;o)
Syns bildet blir litt vel mye todelt, den mørke delen med dingsen og det lysegrønne området til høyre. Mangler helheten. Kanskje det gikk an å tone ned intensiteten i det grønne?
Tror nok også at jeg ville hatt litt større fokusdybde slik at hele kransen var skarp.

MvH, Johann
Ann F.
Skulle jeg si noe om dette (og det er jeg jo forsåvidt allerede i gang med), måtte det være at jeg faktisk ønsket at ''munnen'' IKKE var skarp. Nå blir den på en måte et ''sår i fargeflaten'', et rop ut fra farger og former. Med uskarp ''munn'' ville oppmerksomehten fordele seg annerledes over hele bildet.

Men for all del - hadde sikkert prøvd på noe slikt selv. Først. Men antagelig også denne andre vrien jeg nevner, siden komposisjonen her er såpass delt inn i fargeflater som den er.

Mvh Ann
ingebjørg fyrileiv g.
Takk for flere kommentarer og anbefaling! Jøss :)

Odd Tore - Jeg forstår det, og setter pris på at du akkurat gjør det:) Og jeg vurderete tanken din. En art berglav er kanskje mer passende enn mose..

Arild - Hyggelig at det klaffett for deg denne gangen, Arild. Og takk for anbefaling.

John - Det er interessant å lese nedeover fra Arilds begeistring til din mindre begeistring. -Det gjør kommentarene mer innholdsrike. Selv liker jeg bildet godt, men om jeg ville ha hatt det på veggen, vet jeg ikke.. :) Og ja, John. Du er på villspor med asossiasjonene dine..

Bjørn - Jeg blir IKKE lei meg!! Det er veldig viktig for meg å få ærlige tilbakemeldinger. Om de har en negativ tone, spiller ingen rolle så lenge jeg får en grunn. -Da vet jeg jo hva som er årsaken.

Jóhann - Hehe, om bildet så bedre ut med den projektoren der, vet jeg ikke hva jeg må gjøre med bildet ;) Det hadde absolutt gått an å tone ned det grønne. Jeg får se hva jeg får til.

Ann - Ingen skarphet i bildet hadde jeg kanskje fått litt problemer med selv, men jeg ser hva du tenker. Det hadde vært spennende å prøvd.


-ingebjørg
Ivar B.
Har sett på dette bildet noen ganger nå, og er rett og slett litt usikker. På et vis er det fasinerende. Fine farger og fin bruk av tomme flater. Ville beholdt utsnittet slik det er. Liker også den tynne dybden. På den andre siden er vel ikke fasinasjonen vedvarende over lengre tid. M.a.o fasinerende, men tror ikke den har god holdbarhet. Mvh Ivar.
Espen A. I.
Et spesielt bilde med svært gode farger, etter mitt skjønn en litt hengslete komposisjon, den virker litt uarbeidet dessverre, hvorfor ikke høyde?

Espen
Lars-Anders M.
Meget enkelt og vakkert.
lam
ingebjørg fyrileiv g.
Takk for tilbakemeilding fra dere tre siste!

Espen - ikke høyde fordi: jeg synes at den lyse venstresiden er en god kontrast til høyre. I tillegg tilføyer flaten i bildet mer innhold, og her løftes det av dette rommet. Synes jeg :)

~ingebjørg
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu