Takk for lån av utstyr, Ann!
Blåveis tatt med Ann Forbergs macroutstyr.
Helt greit for en nybegynner.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-04-18 08:31:51
    Versjon #2
Utstyr
  • nikon d70s
  • nikkor 28-100
  • Blenderf/5.6
  • Nei
  • Annet''Macrolinse'' foran...
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMakro/micro
  • Lastet opp
  • Visninger443
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_251306} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (23)
Silje E.

Utrolig vakkert. For en nydelig blåfarge.
Silje :-)
Thomas M.

alltid gøy å låne utstyr:) gratulerer med et nydelig og jeg vil si perfekt makrobilde. fin komp.

Thomas Mørch
Espen A. I.

Jada, denne sitter. Flott gjentagelse i bakgrunn som alltid gjør seg bra. Flotte, naturtro farver.

Espen
Sathees Isak M.

Hei:-
nå er det vår da kjem allt de flotte blåveis bildene..
dette er ikke noen unntakt:)

mvh
Isak;:
Inge S.

Hei.
Fin makro med god skarphet med gode farger.
Bra.

Mvh Inge
Avsluttet .

Syns dette var meget bra.
Skarpt og fint,med fine naturlige farger og godt komponert.
Meget bra dette.
Hilsen Tone!
Anne Ø.

Vakkert bilde, nydelige farger med dus, fin bakgrunn.

Anne:)
Ann F.

Bare hyggelig!
Og din egen vurdering er ganske riktig, helt greit for en nybegynner, du har skarpheten på rett plass synes jeg, fin blånyanse og grei enkel komposisjon

Den makrolinsa du lånte har jo begrensninger i forhold til et makroobjektiv, så man kan ikke leke seg så mye man kunne ønske med en linse i stedet for et objektiv. Men en bra start.

mvh Ann
Rune S.

Nydelig og skarp makro, i fin komposisjon og flotte farger! Meget bra!

Mvh
Rune S
Steinulf L.

Fin komp og vakre farger. Skyggene gjør mye her.
Torbjørn K.

Flott komposisjon med en uskarp blomst og en skarp blomst. Flotte farger, blått mot avdempede brun-toner. Etter min mening fremstår bildet som relativt blasst. Jeg ville økt kontrasten en del, og lagt på mer farge. Jeg tror kanskje jeg ville foretrukket noe mer dybdeskarphet, for å fått med noen flere skarpe støvbærere til høyre.

Torbjørn
Frank N.

Fint dette her. Skråstilt fungerer nesten alltid bra. Fine fargetoner og passe dybde.
Avsluttet .

Et helt topp bilde med et unntak. Det tar seg enda bedre ut å flippe bilde andre veien.
På den måten møter vi hovedblomsten først. Tenker da på leseretningen. Slik er det også mange ganger med bilder, uten å selv vite om det, faller blikket først i venstrekanten får så å bre seg innover; akkurat som når en sitter og leser.

Det var et utrolig flott bilde. Heldige dere som har veiser. Her har vi hverken hvit eller blå.

mvh arild
Mads B.

Hei. Jeg synes det fungerer meget bra. Fint motiv som gjentas i bakgrunnen. Det er en ny verden som kan oppdages med makroutstyr!
Mvh Mads B.
ingeborg w.

Takk for kommentarer. Jeg har tatt blomsterbilder før, men det er med annet utstyr. Macroutstyr gir helt andre muligheter. Jeg la til en versjon med økte kontraster og farger. Selv foretrekker jeg versjon 1. Det der med leseretningen har jeg aldri vært opptatt av.
Odd Tore S.

Pent.
På denne skjermen er v1 best.
Siden nærmeste blomst er såpass nær skarp, kunne jeg tenkt meg litt mer skarphet på denne. For å få den i bakgrunnen like uskarp, måtte den da flyttes litt bakover, og du måtte gjerne øke brennvidden for å få riktig størrelse. Egentlig pirk, men makro er pirk og uendelig tålmodighet og grønne og våte knær og albuer og vond rygg mm.
Du får kjøpt Nikon makro forsatslinser (akromat, to linser satt sammen) av forskjellig styrker til en relativt rimelig penge. Jeg har brukt en slik Nikon sammen med step-up ring på Canon siden jeg kjøpte Canon. Etter min mening vel verdt pengene når Ann ikke er i nærheten!
Makro er gøy!
Og når det gjelder flipping har jeg samme mening som deg, det har nesten aldri noen betydning. Og jeg tror ikke at jeg har dysleksi.
Odd Tore
Anne-Lise S.

Ja, er det ikke bare herlig med alle disse friske, nye fargene som dukker frem nå når sola varmer opp jorda!? Dette ble veldig fint! Flotte, skarpe områder, og mer diffus bakgrunn. Nydelige fargetoner, og lyset stemmer godt.

Anne-Lise
Geir F.

Dybden gjør mye for dette bildet. Og fargene: Utrolig delikate.
-fløde-
Stig Børre E.

Vakkert blåveisbilde.
Komposisjonen er meget bra, virker veldig gjennomtenkt.
Skarphetsplanet er perfekt. Tonene er som vanlig veldig bra - foretrekker 2ern.

Løp og kjøp macroobjektiv!

StigB
Jan Frode A.

Macro er spennende, og jeg syntes du kommer veldig bra ut av det her. Flott komposisjon med de 2 blåveisene der den ene blir en myk kulisse. Dette er virkelig vakre blomster, og med variasjoner i farger alt etter lys- og vekstforhold. Fokusplanet ligger godt, og du får med gode detaljer og struktur i hovemotivet. Godt treff sånn sett; en vet jo at macro egentlig er millimeterpresisjon.
Håper selv på noen nye blåveisbilder snart. Ikke så mange av den sorten her i Trondheim, men jeg fant ei tue oppi marka i fjor vår. Problemet er at stedet ligger like over 300 moh, og idag morgens våkna vi til snøvær her, så den trønderske varianten av de små blå har vel ikke våkna helt opp enda.

mvh Jan Frode
Kjell Sigurd S.

Dette ble riktig vakkert. Liker spesielt godt den litt grove strukturen du har fått frem i bildet. Komposisjonen er fin. Ikke så lett å finne gode løsninger med 2 blåveiser, det har du klart her. Fargene på blomstene er naturlige og bakgrunnen/omgivelsene er passe diffuse og med fine farger. Skyggene fra pollenbærerne på blomsten til høyre er fine. Her du vel ikke brukt autofokus? He he - bra!

Kjell S
ingeborg w.

Takk for flere kommentarer. Odd Tore, takk for tips, både om utstyr og til bildet. Kanskje jeg kjøper meg noe nytt utstyr, kvem kveit... Pirket kommer nok etter hvert. Dette er førstegangsbilder. Kjell Sigurd, autofokus, hvem bruker vel det noen gang? Ikke jeg ihvertfall. Du skulle forresten sett den herlige fargestøyen som kom på bildene fra Huk på grunn av 1000 iso som var der fra gangen før når jeg tok bilder på kvelden. Mmmm.... Med huet under armen og armen i bind...
Ann F.

En liten kommentar siden Odd Tore nevner det.

Det Ingeborg lånte, var nettopp en Nikon akkromatisk forsatslinse, jeg husker ikke om det var 4T eller 6T, for jeg har tilgang til begge. 6T er sterkest.
Et fint begynnerutstyr for nærfoto og kjekt å ha i fotobagen uansett, koster ikke skjorta sammenlignet med et makroobjektiv og kan brukes sammen med både fast brennvidde og zoomobjektiver. Prisen var godt under tusenlappen for hver (700?).
De kan også brukes i kombinasjon, den sterkeste linsa skal da være nærmest objektivet.
Canon hadde i alle fall tidligere tilsvarende kvalitet i nærlinser, og siden dette er linser som skrus på i objektivets filtergjenger i fronten, er det merkeuavhengig :-) det eneste du må passe på, er filterdiameteren og evt. step-downring så de også kan brukes på et objektiv med mindre filterdiameter.

De gir ikke helt samme muligheter som et makroobjektiv, bl.a. har du et begrenset fokusområde, men er en god start for nærfoto. Løpe og kjøpe makroobjektiv kan man egentlig vente litt med til man vet om dette er noe man liker. Her kan du med det utstyret jeg nevner som Ingeborg lånte, prøve deg uten at det koster de 1000-lappene et makroobjektiv koster.

Mvh Ann
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu