- Vårlege spirer trass nordavind -
19.april var ein spesiell dag når det gjeld veret. Det bles stiv kuling frå nord, og det veksla mellom hagl-og snøbyger, strålande sol og med intense regnbyger. Men vinden var isande kald og med 2 gr. var det mest som om vinteren var innom att. Her måtte eg bare stoppa langs vegen for spirene var så lysande grøne og minna om at det er vår likevel. Etter vekevis med ein gråleg himmel var det herleg å sjå flotte skyer og den blåe himmelen igjen.
Bildet inngår i albumet - Mine Jærske motiv - -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-04-20 02:12:03
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2007-04-20 19:25:07
    Versjon #3
Utstyr
  • Canon EOS 30D
  • Canon EFS 17-55 mm f/2,8 IS USM
  • Brennvidde17mm
  • Blenderf/9
  • Lukker1/250s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger375
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_251928} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (14)
Wenche J.

Hei Tone. Elegant vinkling paa bildet ditt. Liker komposisjonen og utsnittet best i versjon 1:) Flott med linjene etter poeyinga og steingjerdet paa toppen. Hadde vaert fint om gjerdet hadde fulgt toppen bortover hele linjen:) Fine vaarlige farger og en nydelig himmel.
Mvh Wenche
Avsluttet .

Hei Tone!
Dette syns jeg var veldig fint.
Her har du fått liv i himmelen med flotte skyer.
Linjene i marka lager en fin effekt med gjerdet på toppen og trærne som små dottar som stikker opp.
Det var en forferdelig kald dag igår og det ser ut til at det kan bli likt idag(litt værvarsel hehe).
Vel,et meget godt bilde fra deg igjen Tone!
Hilsen Tone!
Anne Ø.

Herlig vårgrønt Tone der det spirer, et sikkert tegn på vår og at
varmen, sola har fått gjort sitt.
Fint med steingjerde som strekker seg over landskapet.
Hadde du gått noen skritt til oppover så kunne det kommet mer frem som jeg savner her+mer av huset. Men uansett er det en god linje som bryter
opp landskapet. Gode, fine skyer under en blå himmel.

Anne:)

Ronny A.

Godt å se at det er grønt noen plasser i landet. Her snør i nord-trøndelag snør det:-(
Et friskt bilde, god komp. Gode farger. Skulle ønske å se litt mer av den gården oppe til høyre:-)
mvh Ronny
Avsluttet .

Hei Tone.

Vakre bilder du har fra Jæren.
Jeg liker komposisjonene dine, synes dette er flott. Fint att du stoppet å fikk bilde av de skjønne spirene som trosser vær og vind.

Steingjerdet gjør mye for bildet, og det hadde vært fint å se mere av bygningene også, men da hadde du vel ikke fått med det virkelige motivet, nyspirende åker mot en flott himmel.

Du er dyktig til å se gode komposisjoner.

Venlig hilsen Lillian.
Oddrun B.

Et fint bilde, som forteller oss at våren er kommet :). Man kan jo av og til begynne å lure. Friske fine farger og god komposisjon.
Liker best utsnittet i v#1.

mvh Oddrun
Laurberg G.

Hej Tone. Da jeg ser at du har uploadet mit lille ''tænkeri'' her over, sætter jeg et uddrag ind som kommentar af den mail jeg sendte dig. mvh. lau
........................................................................................................

''Vårlege spirer trass nordavind'' På sæt og vis et dristigt billede at lægge ud så enkelt som det. Ingen store handlinger her. Men den stille vækst, der trods kulden tar et lille stykke til dag for dag. En svær balance mellem netop grønt og blå, og særlig vankelig fordi farverne er så kølige. Jeg har siddet og spekuleret på, hvordan man får så enkelt et billede bedst frem. Får det til at tale, at råbe. Og her kom jeg nok frem til, at når vi afbilder sådanne fænomener som vind, vejr, vækst er vi nødt til at overdrive en smule.

Jeg tog billedet ud og kigge på det. Ville gerne nærmere til stenstenten derovre på den anden side marken. Her kom jeg frem til, at den nederste del, hvor kornet stå lidt spredt - og man ser megen bar jord - egentlig var overflødig og klippede derfor ca halvdelen væk. Nu blev det grønne mere dominant i billedet. Og buen i skyline føltes mere pågående.

Tænkte: ''Billedet har ikke så megen stopeffekt''. Brugte derfor tonebalance (tror at det hedder Level i PS) master/ shadows lidt minus og midtone og hightone lidt plus. Nu var der en meget større farvekontrast i billedet. Men det var de samme lidt matte farver. Så en tur i saturation ca 21 procent plus. Nu skinner solen, himlen er blåere og kornet grønnere.

Sluttelig en anelse sharpen. Her tror jeg, at jeg overdrev lidt. En 1 pix bort og en neutral lys grå uden om som et passepartout. Resultatet ser du på vedhæftede. Jeg synes at stopeffekten er større nu. Oplevelsen bredere og det våragtige kulde og det stærke vårlys mere påtrængende.
Inger Anne Maritsdotter V.

veldig fin dybde i dette bildet, liker godt #1, men syns også at #3 ble veldig fin, bra komp. og fine farger.

Mvh Inger Anne
Anne Ø.

V. 3 faller virkelig i smal Tone. Her kompenserer det for de skrittene
nærmere steingjerde og huset. Fargene er friske, klare og gjorde mye
for bilde synes jeg. Interessant, lærerikt.

Anne:)
Lars Ivarson F.

Du tenkte heilt rett då du stogga og tok biletet...Karakteristisk av våren på Jæren. Så er spørsmålet: Kva variant er best? Din hovudversjon er god, men spelar ikkje på linene i motivet..spirane står i rader, steingarden går også i biletet si lengderetning..båe peikar mot panoramavarianten...dette såg giversen....derfor blir hans den beste varianten...Her samarbeider linene i biletet, det stramme utsnittet og formatet om å høgne uttrykket og gje liv til jærvåren...Skreiv så mykje av di dette er eitt av dei bileta eg har lært litt av :-))
Lars Ivarson F.

Du tenkte heilt rett då du stogga og tok biletet...Karakteristisk av våren på Jæren. Så er spørsmålet: Kva variant er best? Din hovudversjon er god, men spelar ikkje på linene i motivet..spirane står i rader, steingarden går også i biletet si lengderetning..båe peikar mot panoramavarianten...dette såg giversen....derfor blir hans den beste varianten...Her samarbeider linene i biletet, det stramme utsnittet og formatet om å høgne uttrykket og gje liv til jærvåren...Skreiv så mykje av di dette er eitt av dei bileta eg har lært litt av :-))
Torbjørn K.

Flott vårlandskap! Her i Trondhei har vi snø og alt annet enn vårstemning, men nå skinner sola, så forhåpentligvis kommer varmen her også etter hvert. Jeg liker best v1. V3 synes jeg blir alt for voldsom.

Torbjørn
Sathees Isak M.

Hei:-
Dette er bare skjønt. Toner, belysning, det meste.
Stå på.

mvh
Isak
Tone A.

Tusen takk for alle kommentarar.

Anne: du hadde eit godt poeng med at eg skulle ha gått lengre oppover for å få meir med av steingardane og husa. Denne marka laga ein bue frå vegen der eg stod og oppover. Men det var iskald nordavind og eg var på veg for å handla ein ny støvsugar og deretter kledd. Det var eit piggtrågjerde som eg ikkje ville over. Dessuyan hang det 3 straumledningar på tvers over marka så eg måtte ha eit lågt fotostandpunkt.
Likevel drog eg tilbake 2 dagar etter og godt kledd. Men då var det overskya og eg gjekk lengre oppover pga at piggtrådgjerdet var åpna. Øverst i ventresida gjekk grasstripene vertikalt eit stykke og marka gjekk i ein slak bue nedover saman med steingarden. Og straumledningane hang lågt nede, difor må fotostandpunktet vera slik.

Laurberg:Stor takk til deg for din versjon der bildet verkeleg får ''stoppefekt'' pga dei friske linjene, friske fargane og panoramaformatet som framhevar linjene på gras og steingard. Himmelen med sine skyformasjonar er med å mjuke opp uttrykket, som er slik som eg opplvede det då eg kom kjørande og oppdaga desse lysegrøne spirene som svinga seg i vinden. Dette motivet hadde ''stoppeffekt '' på meg og du fekk også det til med din versjon.

Lars:Flott at du lærte noko av bildet mitt. Godt med andre her som skriv på nynorsk også :)
Helsing Tone som nok må tilbake her ein dag med sol.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu