Jeg vet du er far til han der, men hva med henne her?
Til alle tider har kunstnere laget sin tolkning av bibelske hendelser, fra de første sju dagene til de siste, alfa til omega. Selv er jeg sterkt påvirket av frøkens fortellinger i mine første folkeskoleår. Skjønt det snart er seksti år siden husker jeg det gamle testamentet med Adam og eplet, saltstøtten i Sodoma, Moses og steintavlene, fete historier som mange kunstnere har skapt i sitt bilde.
Nye testamentet var tammere, ikke de samme fartsfylte greiene der. Først i de seneste årene har vi fått utvidet horisonten med masse tilleggssnask.
Kanskje han ikke døde på korset. Noen mener at han dukket opp i Japan, og nå sist som far til Magdalenas barn, klart det blir spennende bilder av en slik oppvåkning.
Her ser vi konsekvensen av den utvidede religiøsitet som vederkveges så mange i våre dager. Hva om testamentet er oppdiktet, at pavekirken har fortiet og forvrengt historien til det ugjenkjennelige? At de nye oppdagelsesreisende har pirket bort i en sannhet som kirken har prøvd å skjule, at det ikke er røyk uten ild.
Spørsmålet jenta på bildet stiller er adekvat, om herren selv er far til gutten, hvem er da far til den nyfødte jenta?
Josef har tatt seg fri fra snekker- boden, her står han sammen med sauene og venter på svar.
Som dere forstår er dette bildet min tolkning av nåtidens religiøse virkelighet som rommer alt fra ortodokse protestanter til etterkommere av Atlantisboere, det hele svelget ned med en spiseskje omega 3.
Nyt bildet hilsen
:)Helge

Jeg legger bildet på både kritikken og galleriet, så ikke bli forvirret om du tror du har kommentert det og ikke finner igjen kommentaren, se på det andre galleriet.
Bildet inngår i albumet Sprø innfall - galskap satt i system
Utstyr
  • Nikon D200
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetManipulasjon
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriManipulasjon
  • Lastet opp
  • Visninger585
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_251945} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Ann F.
Hva i himmelens navn er poenget med at du har lagt ut flere bilder både på Galleriet og Kritikken?
Helge R.
Bra spørsmål, jeg ser at det er forskjellige fotografer som frekventerer de forskjellige galleriene, jeg har jo lyst til å treffe flest mulig med bildene mine, derfor. Det er jo bare meg selv som bruker opp mulighetene til å legge ut bilder, du kan jo velge hvor du vil se dem.
Ha en flott dag hilsen
:)Helge
Ruth S.

Spennende, og med mange detaljer:-)

-ruth-
Avsluttet .
Humoristisk - og filosofisk!

Du har evnen til å si det med bilder!
Synes det ble litt trangt på venstre side. Bildet har kanskje for mye innhold - men det er spennende detaljer, klare farger, godt lys og godt fokus. Maria kunne vært større for å få mer plass i bildet, mener jeg. Liker temaet som du tar opp.

Hilsen en hverdagsfilosof, MV.
Knut L.
Jeg er imponert over din kreativitet og fortellerevne, - og din dyktighet i manipulasjon og montasje av illustrasjoner med snert og filosofisk innhold.

Dine arbeider er spennende, vittige og engasjerende.

mvh
Knut

Lars-Anders M.
Bra bilde. Dette kan du.
Jeg tror ikke bibelen er oppdiktet. Da er det mye annet og som du må stille deg tvivlende til.
mvh
L-A M
Helge R.
Stor takk Ruth, setter pris på bildene dine.
Magne mener det er litt trangt på venstre side. Meningen med plasseringen er å gjøre gutten litt undrende til den rare ånden, prøver i hvertfall på det. Med Maria er meningen at hun er mindre, litt underdanig står hun framfor barnefaren selveste den hellige ånd, innlemmet i treenigheten på kirkemøtet i Nikea, tror det var i 330 årene. Tenk deg situasjonen, maria trer fram for hans høyhet, spørsmålet er på grensen av hva en gammel jomfru kan tåle, opprivende situasjon.
Josef er et godtroende fjols som står sammen med sauene og breker til det hele.
Takk til Knut, jeg har mye morro med bildene mine, hyggelig at du liker dem.
Samme til L-AM, oppdiktet?? så langt i fra, hjemme hadde vi en kjempestor illustrert utgave, ikke noe oppdiktet der, du skulle sett de bildene, hadde jeg kommet med noe lignende her ville sensurspøkelset ha innhentet meg.
Til alle som er inne på bildet, ha en riktig god helg, hilsen
:)Helge
Atle G.
Morsom og flott bilde manipulasjon. Har stor sans for at du også bruker forskjellige typer figurer. Stå på! ☺

Hilsen Atle.
Stein Oleiv B.
du har mange likeheter med en oldtidens billedkunstner... den klokka som går igjen i bildet etter bildet.. momento mori? bildene dine er så sprø, så kreative, så annderledes. og dette, i motsetting til mange andre av samme type fra deg, virker så virkelig. lyset. og noe annet som gjør at det skiller seg ut fra dine andre bilder, er at helvetes himmelen er bortevekk... lyset er så mye gladere her, noe som jeg tror bidrar til det virkelighets preget bildet har. må bare få si generelt for alle bildene dine; utsnittet er genialt, spessielt på denne serien, så slim og fint!
Fredrik E.
Heisann!
Kreativt arbeide. Mange detaljer og ikke minst en godt gjennomført manipulasjon. Liker at du kjører din egen stil samt tar opp orginale spørsmål rundt religion og annet toillball ved visualisering gjennom bilde:)
Fredrik
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu