Snøfokk
Jeg har alltid vært fasinert av naturens krefter og variasjonene som kan oppleves i løpet av minutter. Bildet er fra en skitur på vestlandet i påsken. Kraftig vind og stadig piskende iskrystaller og et utrolig mørkt og truende lys, ga mektige opplevelser. Plutselig åpnes et gløtt i skylaget og solen kan rette sin spott på iskrystallene som virvles opp mot den truende himmelen. Bildet må bør absolutt sees i fullskjerm.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-04-22 14:45:34
    Versjon #2
Utstyr
  • nikon D200
  • Nikor 18-70 DX
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetHåndholdt i kraftig motvind. Frisk tur:-)
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger736
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_252320} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (28)
Anne-Lise S.
Enkelt og delikat! Liker spesielt godt de blågrønne fargetonene i bakgrunnen som fremhever det hvite, rene, og samtidig truende. Om enn jeg synes du likevel har fått en ro over dette motivet, til tross for hvor truende slik vind og slikt vær kan være. Kunne kanskje ønske meg et sted med mer fokus slik at øynene får litt hvile, men absolutt severdig, og da i fullskjerm, selvfølgelig!

Anne-Lise
Knut Børge S.
Hei Ivar!

Et enkelt og nesten litt malerisk bilde av naturenes krefter i spill. Behagelig og beroligende å se på, ser gjerne for meg dette bildet som veggpryd i hytta.
Meget bra Ivar!

mvh KBS
Robin J.
Flott komposisjon i et bilde som viser naturens krefter. Fine linjer. Et malerisk og fint bilde. Mvh RJ
Rolf S.
Hei.
Du er en tøffing som skal ut på skitur også i slikt vær.
Men fotografisk er det mye å hente når naturen viser seg fra denne siden.
Og jeg synes du formidler det veldig bra. Jeg føler iskrystallene pisker i ansiktet selv her jeg sitter foran PC'n.

Skulle jeg ønske noe annerledes måtte det være om det hadde vært mulig å finne en formasjon i snøflata som hadde stått frem litt mer enn de andre og brukt den som en forgrunn.
Og så lurer jeg på om det kanskje har blitt bittelitt for grønt i bakgrunn ?
Mvh Rolf

Erik J.
Jeg syns at kvaliteten i dette først og fremst er enkelhet, samtidig med at det formidler en stemning og et fenomen. Jeg kunne ikke dy meg for å forenkle det enda mer ved å trykke på gråskalaknappen - og da ble det etter min mening enda bedre!
Anne E.S. E.
Nydelig farger og fin stemning. Jeg lurer allikevel på om ikke bildet vil bli bedre, hvis det hadde vært kuttet i forkant. Med mye himmel og bare litt snø i forkant, vil spenningen i bildet bli forsterket.

MVH Anne
Øyvind A.
Jeg synes dette ble sprekt og tøft. Så enkelt, men likevel fortellende nok.
Men jeg har problemer med grønnstikket. Det virker litt ulogisk.
Ø.
Inge S.
Hei.
Et motiv som jeg har betraktet en stund og liker det jeg ser fordi
det er så enkelt og rolig. Fullskjerm med grå bakgrunn som nevnt
over er å anbefale.
Bra.

Mvh Inge
Geir Helge S.
Tja, hvorfor ikke...liker de enkle linjene og de rene flatene. Strukturen hever bildets verdi. Grønnstikket gjør meg ingenting, men det kunne være interessant å se bildet mer nøytralt.
Mvh Geir
Ivar B.
hei alle sammen og takk for fine kommentarer.

Rolf: jeg er enig i at det kunne gjort seg med ett eller annet som gav mer struktur i forgrunnen, Men det det lille skybruddet var på få sekunder, rakk bare et par eksponeringer før det var over.

Erik: skal se om jeg får laget en S/h-versjon etter hvert.

Rolf og Øyvind: Et grønnstikk er det absolutt i dette bildet. Kanskje det er ulogiosk. Dette er den orginale hvitbalansen, og den kan jo selvfølgelig ha tatt feil. Har prøvd å endre mot litt mer blått, men blir ikke helt fornøyd. Himmelen hadde en helt merkelig farge, som er vanskelig å beskrive. Jeg opplevde det som en slags blanding av blått og grønnt og svart, en slags ''skitten'' farge. dette var det nærmeste opplevelsen jeg greide å få til, men jeg ser at også snøen har en tanke grønnt i seg. Skal jobbe litt videre for å se hva jeg får til.

Igjen alle sammen: takk. Mvh Ivar.
Dorte G.
Sorry, men jeg er ikke enig i at dette funker så godt. Jeg forstår at været var ruskete, men jeg synes ikke du har greid å formidle dramatikken fotografisk.
Fred S.
Snowfuck.... ? Neida, det heter ikke det på engelsk, men det er en ganske snedig oversettelse som jeg har dristet meg til å foreslå en sjelden gang...

Nok om det: Du er dristig minimalistisk her, i den forstand at du presenterer et vanskelig motiv på denne måten. Småfikst, men litt stang ut i mine øyne. Årsakene til det er vel alt nevnt av andre: Grønnstikket, særlig i kanten mellom snø og himmel er , om ikke plagsomt, så i alle fall tydelig til stede på min lyse skjerm. Videre er jeg enig med Rolf S. om at snøføyka gjerne kunne ha vært tydeligere tegnet, det ville ha hevet dramatikken; slik det er nå er det vel egentlig ikke korrekt å snakke om noe særlig ''drama'', men det var vel kanskje heller ikke meningen. Uansett enig mer Dorte der. ( Du er tøff, Dorte, har savnet jenter som tør å si sin mening her inne, så fint at slike dukker opp)
Flateinndelingen er jeg i tvil om, tror jeg ville ha foretrukket mindre snøflate, adskillig mindre, faktisk.

vh fred
Ivar B.
Hei, takk for nye kommentarer!

Dorte og Fred: Jeg er enig med dere i en ting i alle fall, nemlig at bildet ikke har noen stor dramatikk. Hverken bildet eller været var ''dramatisk''. Jo det blåser tøft, og lyset er i mine øyne dramatisk i allefall truende. Opplevelsen var heller ikke dramatisk, hva man nå skal legge i det ordet. Det jeg personlig først og fremst faller for i dette bilde er ''tomheten'', vanskelig å sette ord på det, men den fasinerer meg. Det er jo ingen hemmelighet at jeg liker bildet selv, men jeg har slettes ikke noe problemer med at dette blir i særeste laget for de fleste. Når det gjelder flateinndelingen Fred, kan jeg ikke si annet enn at jeg er uenig. Mye av ''tomheten'' og mye av bildet ligger i mine øyne i flateinndelingen. Mvh Ivar.
Julie E.
Det er brukt mange ord her. Tror ikke jeg har så mange å komme med annet enn at jeg er blant dem wsom liker dette bildet veldig godt. (men så er jeg jo også litt sær i smaken, jfr din egen betraktning om særhetsgraden av bildet) Det er rolig, fredelig og som du selv sier ganske tomt. Jeg finner spenning i disse ''tomme'' flatene og bildet gir en klar stemning. Dyktig utført med så få elementer.
mvh Julie
Fred S.
'Kjøper'' forklaringen din, Ivar, og dessuten skal en vel egentlig aldri bestride en dyktig fotografs subjektive tanker bak et bilde. Tomhet er det defintivt i bildet, enten en liker den eller ikke, og jeg er enig i at flateinndelingen kan forsvares bl.a. på et slikt grunnlag.

vh fred
Bjørn H.
Heisan.

V2 er tingen. Ser det snakkes om tomhet og flateinndelig. Jeg er nok litt usikker på motivet for å ha sagt det. Ser hva du mener og føler i forhold til tomheten, og den forsterkes helt klart av forgrunnen og den store flaten.

Men om det er nok, hmmmm, sannelig om jeg vet ?

Hadde det fokka enda mer f.eks, eller at motivet hadde et eller annet interessepukt, (en bitteliten skiløper som forsvinner over fokkanten der oppe:), tror jeg alikevel tomhet kunne vært dekkende.

Men et bra bilde er det, Ivar.

Bjørn.






Torbjørn K.
Mektig vær her, men jeg synes komposisjonen blir litt for tam her. Jeg liker godt snøfokken, men jeg også kunne tenke meg å sett den mer definert. Spesielt siden bildet forøvrig er såpass tom for andre detaljer, så ville jeg gjort hoved-blikkfanget mer tydelig. Jeg synes også det blir litt vel mye snø her. Jeg tror kanskje du ville kommet bedre ut med en svært lav horisont og en større mørk og dyster flate. Du skal uansett ha honnør for at du legger ut på tur i ruskevær. Det er ofte det som er det meste spennende fotoværet!

Torbjørn
Julie E.
v2 er enda bedre! FLOTT!
mvh Julie
Kjell Sigurd S.
Synes komposisjonen er spennende. Det uendelige og store i landskapet har du formidlet fint. Tomhet er langt unna hva jeg sitter igjen med her. Fint plasserte snøhvirvler. Jeg synes bildet har for mye fargestøy, som ses enda bedre i s/h versjonen, og det forstyrrer litt for mye. Strukturen i snøen synes jeg er passe.

Kjell S
Arvid M.
Hei Ivar!
Ja, dette var mykje snø og snøføyk på ;-) Eg synest det var stilig fotografert av ei forblåst snøvidde, med ein truande farge på himmelen, samt dei små snøføykene som ser ut som små tornadoar på vei bortover snøvidda. Fargeversj.. er best i mine auge, den formidla været og stemningen på ein naturlig måte.
Mvh Arvid
Inger-Lise S.
Et flott motiv med fine linjer. Jeg liker store forgrunner, men her tror jeg nok jeg ville kuttet noe nede..
Snøføyken gir god stemning.Fine fargetoner. Går for v#1.

Inger-Lise:)
Stig Børre E.
Hei Ivar.
Dristig enkelt, men det fungerer. S/hv-versjonen er den beste i mine øyne.
Bildet tar ikke helt av for min del, men det tror jeg skyldes webformatet. Dette fortjener et stort format. Da vil nok strukturen som så vidt kan anes i forgrunnen komme sterkere frem.

StigB
Odd Tore S.
Havner nok på v2 her uten fargestikk.
Meget enkelt, og meget typisk.
Typisk er forgrunnen også, konturløs og nokså dominerende i bildet.
Jeg synes det blir i meste laget, og ville foretrukket noe som holder fast blikket litt mer, som i bilde nr. 162055 eller et av de andre bildene den dagen.
Samtidig er jeg litt fascinert av bildet slik du har lagt det ut også, fordi det er så karakteristisk og ærlig i forhold til det man mer og mindre plutselig kan oppleve på vidda. Og deretter går himmel og horisont i ett om man er uheldig nok.
Odd Tore

Inger Anne Maritsdotter V.
ja dette bildet må sees i fullskjerm på svart bakgrunn, då kjem det til sin rett, men det er best i fargeversjonen, fin vinterstemning.

Inger Anne
Espen A. I.
For min del er grønnstikket noe av bildet og noe jeg helt klart ikke ville ha fjernet. Veldig bra tenkt dette, men FOR enkelt denne gangen.

Espen
Sverre H.
Nok et vakkert bilde Ivar. Men som vi snakket om, bildet kommer nok ikke til sin rett her på nettet. I stort format på veggen vil nok dette komme til sin rett. Men du viser nok en gang at du mester å tenke nytt og utfordre deg selv på form og uttrykk. Jeg får ikke rost deg nok for dine gode fotografiske egenskaper, du er for''#¤'' god Ivar, irriterende god ;)

Sverre.
Ketil K.
Dette blir et nesten non-figurativt bilde, der du rendyrker elementene. Likevel er det helt tydelig hva bildeinnholdet er. Jeg har et nesten tilsvarende bilde tatt på Svalbard, der det flyr en hvit polarmåke i det mørke, og der man aner skyggen av måken i snøen. Men her har du to virvler i stedet, og jeg savner ikke noe ekstra element i bildet, som taler for seg selv med sin enkelthet og strukturforkjellen i snøen i forhold til det over horisonten.
Terje H.
Dette er ren bildepoesi. Enkelt og effektfullt. Less is more! :)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu