Familieflukt
Laksender i flukt en tidlig morgen på Østensjøvannet. Som mange andre ender har den en vanvittig frekvens på vingeslagene og ses ofte i større flokker. Å si at den er en dyktig flyver ville være en sterk overdrivelse, men en underholdende takeoff med løping bortover vannflaten er den god på.
Utstyr
  • Nikon D200
  • Nikon AF-S 300/F4 D IF-ED
  • Brennvidde500mm
  • Blenderf/7.1
  • Lukker1/800s
  • Nei
  • Annet1.7X converter og stativ.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger470
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_253406} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (18)
Torbjørn K.
Flott lys og farger her. Situasjonen er fint fanget og bra at de har litt ulik posisjon på vingeslagene. Litt synd at den ene fuglen gjemmes bak den andre, men det skjemmes ikke bildet i noen særlig stor grad. Jeg kunne tenke meg å sett litt mer av speilingen og litt mindre av det som er over vannflata i bakgrunnen. Teknisk ikke noe å utsette på dette.

Torbjørn
Carsten A.
Skikkelig fin gruppeflyging her, står meget bra frem fra omgivelsene (fin bruk av selektiv fokus) - bra utsnitt, selv om jeg er enig i kommentarern om mer av speilingen og mindre av området over. Når det er sagt er dette et krav som - pent sagt - ikke er greit å oppfylle, opptak av denne arten er generelt krevende uansett.

Teknisk er dette bra, laksandhannen er ellers noe av det mest teknisk krevende man kommer ut for under fuglefotografering.

MVH CA
Odd Tore S.
Siden det var så få før meg brøt jeg her min vanlige tradisjon med kommentar først, les siden.
Så da blir min kommentar kort: Enig med det som er sagt om speiling og vanskelig motiv, bra løst!
Slike fantes nær østbredden av Sandvikselva i vinter på de dagene jeg ikke hadde med teleobjektiv.
Odd Tore
Anne-Lise S.
Hiver meg på Carstens kommentar. Enig i alle ord!

Anne-Lise
Ann F.
Kanksje litt mer speiling, men med mindre over butter de i taket.

Jeg synes du kan være fornøyd, ikke minst motivet (dvs. arten) tatt i betraktning.

Mvh Ann
Odd E. k.
Hei Kjell Sigurd!

Et meget flott bile, der lyset sammen med skarpheten fremmer fuglene meget bra. Flott bakgrunn og fin speiing i vannet gjør dette bildet severdig.
Meet bra dette Kjell Sigurd, da en anbefaling vanker for det flotte bildet.

Mvh

Odd E.
Atle Q.
Dette ble riktig så bra Kjell Sigurd.
Flott lys, bra skarphet. Ville som andre hatt litt mer av speilingen alternativt også fjernet litt av det lyse oppe.
mvh Ate
Steinulf L.
Ikke mye å føye til her. Fint fluktbilde. Du har gjort et godt stykke arbeid her.
Erik J.
Det er såå nydelig! Dette har jeg sans for - spesielt fargene. Jeg ville også hatt litt mer nede, eller kanskje bare litt mindre oppe, og det er jo enkelt, du er uansett i mål! En dag må jeg ta meg selv i nakken og overvinne min overdrevne respekt for dere fuglefotografer- Østensjøvannet er jo i mitt nabolag!
Kjell Ivar Ø.
Flott fluktbilde dette Kjell skarpt og fine farger.
Mvh Kjell Ivar
Kjell Sigurd S.
Takk for fine kritikker. Dette er ca 80% av originalen og jeg har desverre ikke mer å gå på nede, kun oppe og til venstre. Skulle gjerne hatt mer av speilingen selv. Neste gang anledningen byr seg får jeg håpe de kan ligge litt nærmere vannflaten slik at hele speilingen kommer med. Carsten; støtter deg i at denne hannen er krevende. Har selv til gode å lykkes med et godt artsportrett av den. Odd Tore; jeg har noen bilder fra Engervannet av denne arten. Kan påtreffes ved bussholdeplassen på relativt kort hold. Erik; jeg er selv fersk i dette gamet. Du får stikke bort en kveld, mange hyggelige mennesker å treffe langs bredden .-) Odd; takk for anbefaling!

Kjell S
Svein B.
Virkelig fint fluktbilde av laksender, spesielt imponerende teknisk og lysmessig- og dessuten fint komponert. Jeg holder på at du får be de fly enda lavere neste gang, så får du speglingene bedre med. Meget bra dette.

Mvh
Svein B
Terje S.
Flott fluktbilde av Laksendene. Har personlig nesten gitt opp redigerings biten av Silender og Laksender. Da spesielt hannfuglene. Syntes du har lykkes godt her. Regner med at du har brukt layer mask ?

Terje
Anne Ø.
Så bra lys, skarphet og med disse nydelige fargevalørene!!!!
Liker bilde svært godt.
Litt lavere flyvning neste gang:)

Anne:)
Espen B.
Virkelig bra utført dette! Jeg kan skrive under på at laksandhanner er særdeles vanskelige å forevige med godt resultat. Her har du vært dyktig som har klart å beholde detaljer i det hvite samtidig som en ser grønnskinnet i hodet til hannen. Synes utsnittet er bra. Dersom jeg skal ''trekke'' for noe må det være at hannen har en ''vikende'' positur men det blir pikkefliseri.

Espen
Aleksander M.
Hei
Kjempeflott bilde av laksendene!
Godt fanget, bra teknisk, flott lys og fin komposisjon. Fint med litt speilbilde, men det hadde vært enda bedre om de fløy litt nærmere vannet så de ble tydeligere. Uansett veldig bra!

Mvh Aleksander
Kjell Sigurd S.
Takk for fine kritikker til dere også. Terje; jeg har ingen erfaring med layers og har heller ikke brukt noen form for layer justering her. Ellers blir det liten tid til komposisjon når disse kommer farende forbi. For min del er det mer snakk om å klare å oppdage de tidsnok til å få kameraet i posisjon.

Kjell S
ingeborg w.
Her liker jeg spesielt godt lyset og de varme fargene. Det tekniske sitter som vanlig bra. Det var det med speilingen da...
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu