Langsmed Jæren III
Spirende gulrotåker
Utstyr
  • Holga 120N
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetPlastikk (-linse) på plastikk på plastikk (to eksponeringer)
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger587
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_253536} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (15)
Fred S.

Bakgrunnen kanskje litt rotete, men alt i alt et tiltalende bilde , der de kryssende linjene og en fin blåtone skaper en godt helhetsinntrykk.

vh fred
Torild H.

Fred, takk for rask og fin kommentar! (Kvikk om morgenen, altså, ikke verst det...hm)

Bakgrunnen ble som den skulle bli, og som forventet, i og med dobbel eksponering.
Mvh Torild
Nina C. K.

Pussig at du dukker opp med et slikt bilde akkurat nå. Da jeg tok flybussen inn fra Sola sist torsdag, kjørte jeg forbi slike rader med plast hos en jordbærprodusent. Tenkte det kunne vært interessant å fotografere. Jeg synes det er en fin komposisjon i bildet ditt, med rutemønsteret på marken og den nesten oppløste bakgrunnen, som kanskje er dobbelteksponert? Det er et eller annet med de blå trærne helt i overkant av bildet. Sammen med de mørkere blåtonene ute på sidene binder det hele bildet sammen på en fin måte. Hilsen Nina
Torild H.

Takk, Nina, for fin og utfyllende kommentar!

JA...det er dobbeleksponering, samme motiv fra to forskj. vinkler, vennligst se under ''teknisk''. Og bare til opplysning: Holga er et analogt, enkelt, kinesisk kamera, med plastikklinse.

Mvh Torild
Wenche J.

Hei Torild
Jeg liker bildet ditt...synes nesten at det er et litt surialistisk preg over det. Fin dybde og fint med vanndraapene under plastikken.
Mvh Wenche
Torild H.

Hei Wenche og takk for fin kommentar!

Surrealisme....det kan jeg godt like, og det i forbindelse med jærsk jord...
Å ta bilde av en plastbelagt åker er kanskje ikke det mest spennende motiv, så fikk prøve å gjøre noe ekstra utav det.

Takk igjen!

Mvh Torild
Avsluttet .

Fin kunstnerisk utnyttelse av dobbelteksponering, jeg måtte virkelig stoppe opp og se lenge før jeg skjønte opplegget (og leste teksten under).
Tor-A
Torild H.

Takk, Tor-Arne, for veldig fin tilbakemelding!

Vil prøve ved hver 120-film å ta minst ett av de 12 bildene dobbeleksponert.
Dobbelt spennende!

Mvh Torild
Erik B.

Herlig røft uttrykk, knalltøffe farger! Det er en klisjé å si dette, men dette bildet kunne jeg virkelig tenkt meg å se i STORT format!

Hilsen Erik.
Kristoffer L.

Dette gikk rett hjem hos meg.

Skulle gjerne sett det i større format - gjerne hengende på vegg. :-)

- Kristoffer
Torild H.

Så mange takk til dere også, Erik og Kristoffer, for fin tilbakemelding!

Alle: Det gjør godt å få respons på slike bilder som dette, som ikke akkurat er oppskriftsmessig, men lever sitt eget liv, om jeg får lov å si det slik.

Mvh Torild
einar e.

Hei Torild
Et litt underlig bilde som dels likner et maleri - jeg kommer bare ikke på hvilken maler det kunne være - det vil si: i bakgrunnen ser jeg likheter med noen av bildene til Roald Kyllingstad (bare let på nettet og dere skal få litt å tenke på).
Som ren komposisjon har vi et spennende forhold mellom forgunn og bakgrunn - dette forholdet kan meget godt være litt komplisert (slik som her), slik at øyet har noe å jobbe med. De helt glatte fotografiene som gir liten, visuell motstand blir vi ofte fort ferdige med, akkurat som døgnfluepop sammenliknet med Gustav Mahler sine komposisjoner.
Fargene gjør også sitt til at bildet er spennende. Stort sett har vi en komplementærkontrast mellom mye blåaktige fargetoner og en liten dasj gulaktig.
Forgunnen med de litt merkelige, kryssende/diagonale linjene og flatene skaper på samme tid både dybde og visuell interesse. Og merkelig nok: alt dette gir til sammen en meget fin og spenstig helhet. Jo, Torhild - dette må du jobbe videre med!
mvh Einar
Torild H.

Takk til deg også, Einar, for denne utfyllende beskrivelsen av bildet.
Hm...vil bruke litt tid til å tenke over alt dette du bringer inn, men det gjør jeg selvsagt ... mer enn gjerne!

Mvh Torild
Jacob V.

Hei, Torild

For å være helt ærlig så er dette bildet så sært at det ble ganske kult. Vet ikke om det er det trøtte trynet mitt, men bakgrunnen ser ut som om den er belyst (eller hva man kan kalle det for) av en prosjektor.

Sånn komposisjons messig så liker jeg at man blir ledet inn i bildet til bakgrunnen av de hvite linjene. De jord flekkene som er i mellom gjorde en del for bildet. Hadde blitt litt kjedelig uten.

Keep up the good work....gleder meg til å se mer ;)



Mvh

Jacob
Torild H.

Takk for fin kommentar, Jacob!

Vedr. prosjektor kan jeg forstå at du kan tenke deg det, da kameraet lager det mørkere ut mot hjørnene, men dette er bare god sol fra høy Jærhimmel.

Gildt å høre at du ... gleder deg til mer!

Mvh Torild
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu