Er i tvil om høyre side bør beskjæres som i V3. Noen synspunkter på det? Hvordan fungerer fargeversjon kontra svarthvitt her?
Bildet inngår i albumet Costa Blanca - Altea - Altea, også kalt ''Middelhavets kuppel'', er en hvitkalket og pittoresk fiskerlandsby få mil nord for Benidorm. De hvitkalkede, sjarmerende bygningene slynger seg nedover åssiden fra sognekirken på toppen og ned til Middelhavet. Her er smale, og nærmest bilfrie gater, trappegater som tar deg ned til Middelhavet, og et vell av kunstnere, kafèer og restauranter. Likevel er Altea en fredet plett i stille morgen- og sene kveldstimer da bare villkattene viser vei, og da du kan slå av en prat med fastboende som er ute for å feie gata utenfor boligen sin. På dagtid er der derimot et hav av turister som vil få med seg noe av dette sjarmerende middelalderske stedet.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-05-01 11:55:54
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2007-05-01 12:33:52
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2007-05-01 22:57:54
    Versjon #4
Utstyr
  • Canon Ixus 800 IS (kompaktkamera)
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriReise
  • Lastet opp
  • Visninger460
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_253948} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (30)
Avsluttet .

Hei Anne-Lise!
Ja der vet jeg nesten ikke hve jeg skal svare.Håper du får bedre svar av noen andre.
Men jeg liker bildet veldig godt og syns det fungerer bra slik det er nå også.Jeg liker dybden og buen som kommer frem pga.bakken.Damen som sopre gir bildet det lille ekstra.
Kan godt være at det fungerer bedre med et lite kutt i høyre side,men jeg er litt usikker.
Liker det godt som det er også.
Hilsen Tone!
Espen R.

Hei. Jeg synes bildet er meget bra slik det er, men du kan jo prøve med en ver#3 som er beskåret i høyre side. Veien gir fine linjer gjennom hele motivet slik det er nå. Forøvrig et flott motiv, du formidler ro og idyll på en fin måte.

Espen
Lars-Anders M.

Bra bilde. Dybden er halt ok Og damen med kosten er meget viktig. Bra.
Marit O.

Et korselig og fortellende bilde med flotte detaljer og fint stemning,elsker såne motiver.Flott lys fine farger veien lager fin dybde + for damen med kosten.
Versjon 3 liker jeg utsnitte på :)
Marit
Simen B.

Hei. Flott bilde dette med god dybde og fine linjer. Vindusgitterne, som er plassert i forskjellige høyder, lager en fin spenning mot den myke buen i veien. Jeg er usikker m.h.t. beskjæring men synes det funker fint slik det er nå.

mvh Simen
Anne Ø.

Lang vei å koste der bilde har en spennende vinkel.
Klare, gode farger i bildet.
Liker V 3.
Ser ut som hun beveger hodet noe her, noe uskarpt i mine øyne.
Det blir pirk i den store sammenhengen.

Anne:)
Rolv B.

Her har du eksponert veldig bra. Sånne vegger brenner lett ut. Hele motivet er innbydende. Knallrød kost var prikken over i-en. Synes utsnittet er veldig bra.
Mvh Rolv B
John Inge E.

Hei.
Veldig fint bilde. Tror jeg ville gått for versjon to. Hva med kanskje å la kosten være rød, og resten sorthvitt?
John Inge
Inge S.

Hei.
Med de hvite flate veggene så går jeg helt klart for v1. Blir litt
mer liv i det. Som også nevnt over som er en god ide er en rød kost :-)
Ellers en rolig og fint motiv dette.

Mvh Inge
Arvid M.

Hei! Enda ei fin Middelhavsgate dette. Lika vinkelen du ha tatt bilde frå, samt fargeversonen, lika fargane som kjem fram då. Synes versjon.3 er best, den blei bra for då lurte ikkje augene mine på kva som var i utanom enden av gata :-)
Mvh Arvid
Ann T.

Enda et fint bilde fra Costa Blanca - her med en ekte ''kost'' ;-)
Absolut best i farger tror jeg og kanskje en bitte liten bedre i V3 komposisjonsmessig.
Flott lys og fin skarphet. Et pent sted og et pent bilde.

Mvh. Ann
Avsluttet .

Nydelige farger, skarphet, dybde, og komposisjon gleder meg til ferien alt.

Rune
Laurberg G.

Hej Annelise. En meget fin gengivelse fra et eksotisk miljø. Jeg ville dog nok beskære en anelse i bunden af billede. Nøjagtig der hvor det glatte murstykke støder op til det mere rustikke. Hermed bliver dit billedareal mer lig med vore øjnes normale synsvinkling. En ting mere jeg ville ændre var at dæmpe farven på den røde kost. To så stærke farver som fejekonens grønne kittel og så rød en kost bliver på en eller anden måde for meget. Små ændringer men afgørende for balancen tror jeg. mvh. lau
Eli B.

Hei, har ikke lest andre kommentarer, så denne blir individuelt bedømt. Jeg synes at du skal beskjære bildet slik du har gjort i v3, dette for å få bort det lyse feltet som distraherer noe i v1. Dessuten blir komposisjonen strammere når det beskjæres og dynamikken i bildet øker. Det liker jeg. S/H versjonen er grei, men hadde også her beskjært som i v3. Ellers en fin beskrivelse av livet og bebyggelsen i denne gaten.

mvh Eli
Anne-Lise S.

:-) 1000, tusen takk for flotte, konstruktive tilbakemeldinger på bildet mitt fra morgenstunden i en av Altea`s mange gater. Ser at noen synes kosten er en ekstra fargeklatt i miljøet, mens du Lau ønsker den litt svakere i fargen. Jeg har nå laget en ny versjon der jeg prøver dette også, så kan flere få mulighet til å se akkurat det også. Har også beskjært nedre del opp til den mer rustikke del av muren, og det synes jeg var et svært godt forslag. En liten detalj som også er av betydning for helheten. Flott å se at dybden og vinkelen fungerer her, men lurer på om begge versjoner fungerer like godt her siden ingen velger versjon? Det er jo ikke nødvendig heller da, selv om der er noen å velge blant. Eli: Beskjæring kommer av sort-hvitt versjonen også. Måtte bare prøve dette ut først, og se hva som fungerer best siden jeg var i tvil om det selv! :-)

Anne-Lise
Line M.

Hei Anne Lise.
Flott bilde med liv og farger. Faller på V4, mye pga dempet kost. Her er rødfargen akkurat passe. Synes dette er et bilde som gjør seg best i farger, da mange detaljer blir borte i s/hv versjonen.
Mvh
Line

Anna Rosa L.

Her liker jeg allerbest v2! på grunn av at dama har på seg noe moderne klær synes jeg det trenger det å være litt ''svarthvitt''. Eller evt, litt spacea!
-hvis dette var mitt bilde ville jeg ha satt alt i svarthvitt bortsett fra dama og kosten!
:) Det er morsomt hvordan du varierer med motiv og bilder. morsomt og spennende!
-rosa-
John Inge E.

Versjon fire ble bedre! Bra tips fra Lauberg.
Helge R.

Liker best v3, det blir reinere i høyre kanten. Typisk Spansk gateparti, tok du noen bilder av blomstene i vinuene?
Ha en god natt hilsen
:)Helge
Anne-Lise S.

Hallo ved midnatt! :-) Anna Ròsa: Ja, jeg kan godt se for meg hvordan dette kunne vært utfra alle dine versjoner av egne bilder. Det kan gjerne være noe i det du foreslår, om selektiv valg av farger her! Tusen takk for kommentar! Takk også til deg, John Inge! :-) Lau har et godt blikk! Helt enig i det! Helge: Hjertelig takk! :-) Nei, tok ikke noe bilde kun av blomstene i vinduene, men tok noen med blomstene i front. Mulig det kommer? Line: Takk for kommentar om bl.a. dempa farger, og for din mening om farger kontra svart-hvitt! :-)

Anne-Lise
Anne Kristin Fiskaa h.

Hei

Et fint bilde fra det spanske fastlandet, kan nesten kjenne lukt av paella og sangria. Det er jammen godt at sommerferien er rett rundt hjørnet.

Anne K
Avsluttet .

Fint bilde. Liker v3 best. Fine farger og bra komp.
Stig Børre E.

V3 takk.
Flott liten hverdagshistorie i et godt utsnitt.
Bra.

StigB
aase r.

Hei Anne-Lise

Liker linjeføringene.

Fin dokumentasjon av dagligliv.

MVH

Aase
Inger-Lise S.

Et fint motiv med meget bra komposisjon. Så rent og enkelt, tross mange elementer! Dyktig presentert.

Inger-Lise
Inger-Lise S.

Går for v#1.
Anne-Lise S.

Mange fine kommentarer å få! :-) Takker for det!

Anne-Lise
Jan Frode A.

Jeg holder meg til versjon #1. Syntes balansen og linjeføringen er best her.
Jeg har sansen for dette motivet. Liker stemningen og det hverdagslige i handlingen. Syntes komposisjonen er meget bra. Flott lys og farger. Et herlig bilde egentlig.

mvh Jan Frode
Anne-Lise S.

Hei Jan Frode, og tusen takk for detaljert og fin kritikk! :-)

Anne-Lise
Nely d.

Fint motiv (hadde kanskje gjort seg med en gammel svartkledd kone istedenfor?) og kjempefin komposisjon. Gamle hus i trange gater er takknemlige å fotografere. Hilsen, nely
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu