Med udsigt til Vejr
''Det svundne er en drøm'' er med baggrund i et par norske fotografers kommentarer til et af mine billeder blevet til arbejdstittel for en serie billeder om Danmark, som det tegnes for for de fleste ikke-danske, takket være vedligeholdelsen af en drøm om det der var engang.

Fyrtånene som ligger rundt omkring ved de danske kyster, har vel endnu ikke helt mistet deres marine betydning. Men det er nok mest fritidssejlerne der har brug for dem, da skibsfarten i de danske, indre farvande har været i stærk aftagende. Fyrtårnet her over ligger ved Oddesund yderst på Grisetå Odde, nord for struer, og er vel et af de mest fotograferede fyrtårne ved Limfjorden. Billedet herover, ”Med udsigt til vejr” minder mig altid om Thorbjørn Egners, Tobias i tårnet fra ”Folk og røvere i Kardemomme by”

Thorbjørn Egners børnebøger er udtryk for en tilsyneladende enkel litterær fantasi. Der findes ingen helte og skurke i Egners univers. I hans historier får man sympati med dovne røvere, sure tanter, sultne ræve og skadelige bakterier, og havde vel også – i fald Thorbjørn Egner havde kendt sådanne - hørt om sure og negative kommentatorer og kritikere . Hans værker er en balance mellem det fantasifulde og legende på den ene side og et lettilgængeligt budskab om tolerance, retfærdighed og glæde over det virkelige liv på den anden side.

Det er mit håb at mine simple billeder her må være bærere den samme fantasi og glæde over livet, som præger Thorbjørn Egners mange historier og værker.
Jeg kan godt lide dem. Men det skal da ikke hindre mig i bestandigt at komme tilbage til dette motiv, hver gang jeg har en lejlighed til det. ;.) mvh. lau
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-05-01 19:13:27
    Versjon #2
Utstyr
  • Fuji Finepix 9500
  • 28 mm. macro
  • Brennvidde300mm
  • Blenderf/8
  • Lukker1/250s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriArkitektur
  • Lastet opp
  • Visninger338
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_254028} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (31)
Espen R.

Dette var en meget flott og klassisk komposisjon. Jeg liker spesielt godt de sterke fargene på himmelen og fyret som skaper en fin kontrast. Himmelen som bakgrunn er veldig flott med disse skyene. Lekkert!
vh
Espen
Eivind B.

Praktfulle farver! V1 gir utvilsomt det mest pirrende utsnittet. Dette var bra! Mvh Eivind
Tom T.

Fargene på fyret gir kjempe fin kontrast til himmelen , komp er god v1. Liker v1 best her.

mvh Tom T
Avsluttet .

Jeg slenger meg på bølgen med topp farger komposisjon og lys. Flott.

Rune


Magne Olav R.

Det meste er vel egentlig sagt før.. Liker begge versjonene, men faller spesielt for versjon 1 fordi, som de andre sier - er klassisk. Med en enkel og stilren komposisjon. Skarphet, komposisjon og farger gjør dette til et bilde jeg stopper litt opp ved. Kjempe!!

mvh Magne
Inge S.

Hei.
V1 ble meget enkelt og stilfullt med sterke fine farger.
2 meget bra motiver som falt i smak.

Mvh Inge
Torbjørn S.

Likte bildet. Fine farger og kontraster. Likte versjon 2 best
Anne Lene B.

Hei Lau
Versjon 1 synes jeg var velkomponert og frisk med gode farger!

Hilsen Anne Lene
Egil S.

Meget god fargesammensetning i bildet.
Utsnittet er også pent.

Mvh.
-Egil
Avsluttet .

Utrolig fine farger Lau.
Og en topp komposisjon.
Jeg liker begge versjonene,men jeg velger nok V1 som favoritten.
Syns skyene er med å lager liv i bildet.
Som vanlig bra fra deg.
Hilsen Tone!
Anna Rosa L.

wow! Fantastisk flott bilde lau! Jeg er imponert over skyene! de er rett og slett nydelige! Men jeg inrømmer å like v2 best her!!! Synes den er eventyrlig og nesten litt barnslig på en veldig positiv måte!
Bra!!!
-rosa-
Laurberg G.

Hjertelig tak til Jer alle herover. Jeres kommentarer er meget opmuntrende og bkræftende. Det er sådan der giver lyst til at fortsætte. Anna Rósa Hreinsdóttir Lossius påviser det barnlige, der er over dette lille fyr. Og det var jo just det som får mig til at tænke mig til Thorbjørn Egners, Tobias i tårnet. Desværre ser jeg at der i det øverste blå på version 2 er små tiløb til artisfaktdannelse. mvh. lau
Ronny A.

Hei Laurberg. Liker veldig godt denne komposisjonen, med de gode fargene og de rene linjene, samtidig som det oser av kontraster. Flott!
mvh Ronny
Bente K.

Et rent og enkelt motiv der de klare fargene forsterker hverandre. Et bilde med stil som har sommeren i seg.
mvh Bente
Sathees Isak M.

Hei:
Vakkert og flott utsnitt med god dybde.
Manlger heller ikke på skarpheten:

mvh
Isak.
Eva Marie P.

Jeg faller for v2. Farvene i bildet, fyret mot det uendelige havet. Bildet ditt er godt, liker at fyret er til høyre i bildet, det gir en fin komposisjon. Skyene og havet gir dybde og liv.
Fyret har fremdeles en viktig oppgave i landskapet og har gitt mang en sjømann et trygt blink om at de er på rett kurs...

''man skal ikke plage andre man skal være grei og snill og forøvrig kan man gjøre hva man vil'' Kardemommelovens 1 paragraf.
-epl
glenn h.

Flott motiv, fine farger.. Du har mange flotte bilder. Tror jeg liker versjon 2 best, men det er jo ikke sikkert neste gang jeg ser på bilde'ne....
Helge R.

Hei lau!!
Jeg er glad for at det gikk greit med prøvene dine. Her presenterer du drømme Danmark, enten med det sukkerstangfargede fyret som står der, litt kaldt i høyrest givakt, eller det bløte Jyllandske landskapet. Det her på fastland at himmelen er høy, på øyene får jeg en helt annen følelse av landskapet.
Jeg havner på v2, liker utsnitt og farger. Ha en god natt hilsen
:)Helge
Kai B.

Flott komposisjon og kontraster.
V#1 er et godt eksempel på hvordan vi blir lurt.
Umiddellbart ser jeg for meg et stort fyr, men det er
det jo ikke når vi ser V#2. Litt lite for fyrferie dessverre.

_________________________________________Kai
Anne-Lise S.

Kardemomme by er ikke langt unna. Egners verden med Tobias i tårnet, den bestemte tante Sofie, de tre røverne, politimester Bastian med Kardemommeloven som Eva refererer til her, og løven da. Alt finnes her i Kristiansand som en hyllest til Torbjørn Egner og den fantastiske litteraturen han har skapt for våre barn. Vi voksne har også noe å lære av Kardemommeloven! Deilig tekst som kler motivene her, Lau!

V1: Fine linjer, god dybde, spennende skylag som pirrer nysgjerrigheten og som får meg til å ha lyst til å legge meg ned ved siden av fyret å lete etter figurer i det, lekkert lys og komposisjonen fungerer utmerket, klassisk som den er. Bildet kler rammen, og ville fungerer utmerket som postkort!

V2: Viser landskapet i stor grad, og vi får et godt innblikk i den danske naturen langs kysten. Flott dybde der kameravinkelen er slik at jeg får lyst til å vandre innover i bildet, forbi fyret der jeg stryker over veggen fordi jeg lurer på om sola har varmet den opp, og videre ut på stranda til sjøen. Herlig og god dybde. Jeg synes fargene er litt for metta i V2, da spesielt det røde. Jeg ser også noe støy øverst i høyre halvdel av himmelen.

Begge versjoner er svært severdige, så jeg velger meg ikke en, men sier som Ole Brumm: Jatakk, begge deler! :-)

Anne-Lise
kåre l.

Sommerlig...
Maritimt...
Fargesterkt...
Vakkert...
:-)
charlotte s.

dette ga meg virkelig sommerfølelsen,nydelige farger,og bra utsnitt,likte eneren best,selv om toern også er veldig fin:-)
charlotte
Anne Kristin Fiskaa h.

Hei
Det meste er vel sagt, men synes bildet var flott. Stilrent , skarpt og flotte farger. Likt v2 best, synes det var fint med det grønne til de andre fargene.

Anne K
Laurberg G.

Rigtig hjertelig tak for alle Jeres venlige kommenteringer. Og en særlig tak til Bente Klevenberg som jeg formoder så dette lille babyfyr sidste sommer da hun besøgte vores fotoudstilling her på Struer bibliotek. mvh. lau
Jacob V.

Hei, Lau

Som mange andre ganger så har jeg vært innom og kikket på bildene dine uten å legge igjen en kommentar....

Har nå vært innom dette en del gang. Synes det blir friskere og friskere for hver gang jeg ser på det.

Liker hvordan det røde på fyret spiller mot den blå himmelen, noe som gjør bildet så vel komponert :)



Mvh

Jacob
Oddrun B.

Et fint bilde . Friske fine farger, og flotte skyer. Liker best v#2 :)

mvh Oddrun
Tine F. B.

Hei Lau, her er det meste sagt allerede, så fra meg kun enkelt og greit: Flott eksponert motiv som bringer tankene til dejlige sommer-Danmark:-) mvh Tine
Kjell Sigurd S.

En klassiker, litt postkortaktig. Flotte mettede farger og en fin komposisjon. Skylaget gjør mye for bildet. Riktig flott.

Kjell S
sunniva l.

nydelig bilde med flotte farger!
liker begge versjoner.

mvh sunniva
else r.

Klassisk, enkelt, dramatisk.......og deilig luftig.
Her får man puste fritt!

Elsemor
Tove H.

Kikket gjennom bildene din og ble overveldet over hvor mange utrolig flotte bilder du har tatt. Velger meg dette fyret nå, både versjon 1 og 2, fordi jeg alltid har vært levende opptatt av fyr (men har pussig nok tilgode å fotografere dem). Fallt for dette rørende, fargesterke lille fyret, som gir meg en følelse av glede såvel som vemod. Et velkomponert, enkelt og vakkert bilde å bli glad i.
Tove
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu