Vårlys
Et forsøk på å fange lyset i maikvelden..
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-05-02 13:27:08
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2007-05-02 13:28:07
    Versjon #3
Utstyr
  • Nikon D200
  • Nikon Nikkor 70-200 mm f/2,8 G-AFS ED-IF VR
  • Brennvidde400mm
  • Blenderf/9
  • Lukker1/200s
  • FilmtypeISO 100
  • Nei
  • AnnetNikon AF-S Teleconverter 20E II
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger286
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_254048} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Inge S.

Hei.
Fint lys på den gule buska men syns den svarte grana tar litt for
mye oppmerksomhet og noen ledninger :-)
Men et frodig og grønt motiv.

Mvh Inge
Bjorn F.

Hei.
Dette synns jeg ble ble meget severdig. Liker godt treet i forgrunnen som er badet i sol og står fint frem mot skogen i bakgrunnen som ligger mere i skyggen og har mange fine fargetoner.
Hilsen Bjørn.
Avsluttet .

Enig med Inge om grana.
Bildet har flott lys som lager frisk og fin farge på treet i front.
Uten lyset ville bildet blitt ganske kjedelig syns jeg.
Men greit pga.lyset.
Hilsen Tone!
Harald H.

Fint fanget lys over et nyutsprunget bladverk. Uheldigvis er mesteparten av skogen ute av fokus. Det eneste som synes å være noenlunde i fokus er de noe forstyrrende ledningene bak det lyseste treet. De burde ha vært klonet bot.

Dette var kanskje mye negativt på en gang, men det er ment som hjelp til læring. Alt i alt er bildet stemningsfullt med fine farger.
Eli B.

Her har du virkelig prøvd å fange det vakre tonespillet i grønt som utspiller seg så vakkert nå om dagen. Synes kanskje ikke at du har lykkes helt, og det kan kanskje skyldes grana, samtidig som denne tjener som en innramming av motivet. Bildet er fint, men jeg synes likevel at det mangler noe. Jeg hadde kanskje ikke brukt en så liten brennvidde som 400mm, hadde kanskje heller brukt noe rundt 100 til 200mm og fått med meg mer av omgivelsene og ikke midtstilt den lysegrønne buska så mye. Dessuten kommer nå ledningene også klart frem, dette synes jeg trekker noe ned. Ellers synes jeg du har klart å fange fargene godt inn.

mvh Eli
Anne-Lise S.

Synes du lykkes godt i å fange lyset her, Steinulf! Lyset fremhever de ulike fargene i forhold til tresorten, og det får du fint frem. Ellers synes jeg bildet mangler en del på fokus; jeg synes ikke jeg kan finne et eneste område som er i fullt fokus her. Mulig øynene mine spiller meg et puss nå sent en 1. mai kveld, men... Synes også strømledningene og delen av huset forstyrrer. Ellers gode linjer og former gjennom bildet og dybden har du mestret å få frem også.

Anne-Lise
Steinulf L.

Takk for kommentarer og innspill. Hyggelig at bildet engasjerer. Som sagt var det lyset jeg var på jakt etter, ikke å gi en gjengivelse av trærne, hverken i forgrunn eller bakgrunn. Det er forøvrig ca 300 m frem til trærne i forgrunnen, ca 2 km til åsen i bakgrunnen. Vanskelig å plassere dette innenfor skarphetsområdet med 400 mm tele. Bildet er et utsnitt, det er kun trærne jeg er interessert i, ikke villastrøket omkring, som nok kommer med om jeg bruker mindre brennvidde eller større utsnitt.

Men jeg ser at D200 med 2x tc på en 70-200 mm blir litt i overkant for mitt stativ, og at skarpheten nok kunne vært bedre enn det jeg har fått til her med så ''lang'' lukkertid og avstand.

Et alternativ kan jo da være å gjøre bildet enda mer uskarpt. Drømmende som i v#2 eller gå kun for farger og flater som i v#3.

Til slutt, kraftlinjer er blitt endel av naturinntrykket i Norge. Det kan man like eller mislike, men ledningene er nå engang der.
Inger-Lise S.

Jeg liker godt v#1. Fine farge, lekket lys,- et enkelt og fint motiv :)

Inge-Lise
Andreas S.

Hei

V1 med alle de ulike metningsvariantene av grønt er virkelig en god smak av vår! Lyset på den nærmeste busket/treet er en ekstra pluss for helheten.

Mvh. Andreas D.
ingeborg w.

Lyset er fint, men motivet er kjedelig. Det blir slik jeg ser det litt tilfeldig med toppen av treet og ledningene som får så mye oppmerksomhet. Det samme lyset på et annet motiv hadde nok vært mye bedre.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu