Grønnskjær
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-05-02 19:36:50
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2007-05-03 22:09:10
    Versjon #3
Utstyr
  • Nikon D80
  • Nikkor 18-200 VR
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger548
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_254237} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (22)
Lars-Anders M.
Meget pent landskap. Lyset er bra. Komp er og bra.
Mvh
L-A M.
Steinulf L.
Vakkert landskap i fin harmoni. det vårgrønne kommer fint frem. Kunne vært spennende å se dette med solen enda lenger ned.
Rolf S.
Hei.
Vakkert kulturlandsakp i fint lys og fine fager. Linjer og flater stemmer også bra. Jeg er imidlertid ikke så veldig glad i veien som skjærer tvers gjennom bildet, men har ikke noen god ide om hva du kan gjøre med den. Flatene på begge sider av veien må være som de er, så da får jeg bare akseptere at veien er der. ( Hadde den bare ikke være asfaltert...)
Sort/hvitt-versjonen har fått litt vel høy kontrast etter min smak.
Mvh Rolf
Avsluttet .
Flotte farger og komp med trelinjen og veien som går igjenom bildet.
Jeg ville vurdert å finbeskjære det bittelitt. De tre små skyggene over flaggstangentil høyre, da blir det også helt rent ut av bildet oppe til venstre. Det er også et tre som så vidt stikker opp i bånn litt mot høyre.
Bildet er utrolig behagelig å se på, jeg syntes det er kjempefint.

Stian
Torbjørn K.
Veien bør være der, ja. Slik er kulturlandskapet, fullt av hus og veier, og her synes jeg også den bidrar som et positivt element. Får litt zorro-følelse av komposisjonen, og synes den er både velbalansert og gjennomtenkt. Jeg kunne kanskje klart meg uten skyggene øverst i bildekanten, men det er kanskje mye forlangt å be deg hogge ned såpass mange trær. S/H-versjonen er etter min mening best, og har akkurat passe kontrast. Fargeversjonen blir noe blass etter min mening, men det var kanskje slik det så ut?

Torbjørn
Øyvind A.
Problemet med veien er ikke at den er der, men at den gir en statisk todeling av bildet. Kanskje det kunne vært mulig å få til noe brukbart i panoramaformat, uten veien?
Uansett pent bilde av et pent landskap, fint lys på busker og åker. Fargeversjonen er klart best.
Ø.
Kjell Sigurd S.
Synes dette var lekkert. Fine duse farger akkurat slik våren kan være, med fine belyste løvtrær som fargeklatter. Komposisjonen er fin, ville kanskje vurdert å fjerne skyggene oppe. Severdig resultat og fargeversjon for meg.

Kjell S
Inger-Lise S.
Hei! Jeg regnet med at dette var fint allerede da jeg så thumbnailen, men ble likevel positivt overrasket da jeg fikk se bildet stort.
Landskapet er ryddig og pent, men det som falt først i smak er lyset og fargetonene.
Her er både diagonal og vannrett linje, gjennomført på en meget dyktig måte.
Jeg liker best v#1 og syns lys og farger i forgrunnen gjør mye for bildet.
Vegen deler bildet i to, men ikke i to like store deler. Jeg syns også vegen gjør mye for bildet. Mye fine detaljer i dette motivet!
I skogen eller til fjells ville jeg nok syns det ble for ryddig, men i dette landbruksområdet syns jeg du har gjort en meget god jobb: Fått noe ekstra fint ut av noe som kunne blitt veldig vanlig. Vel, du har jo evnen til å gjøre noe ekstra ut av ''vanlige'' ting. Så også her!
Flott!

Inger-Lise
Kjell G.
V1. Helt klart v1.

Fin formidling av var, vårlig struktur. Veien er nå der. Jeg er ikke uten sans for at den tilfører bildet kvaliteter også, men, som Rolf sier; den behøvde ikke vært asfaltert (og slett ikke så bred).

Riktig bra!

mvh kjellg
Inger Anne Maritsdotter V.
Her er det et bilde med flere utsnittsforslag,
mitt første er å kutte nederste del slik at fokuset ligger på engenene i øverste del. Syns fargene og kontrasten blei litt merkelig, men det er kanskje vårlyset som spiller meg et lite puss.
Uansett et fint bilde med et stort potensiale!

Inger Anne
Ivar H.
For meg fungerar dette bilete absolutt best i svart-kvitt. Då kjem linjene mykje klårare fram, og ein slepp den duse grønfargen som forstyrrar meg litt, sjølv om eg godt ser at nettopp dette er eit bærande element i fargeversjonen. Men som sagt, eg synest svart-kvitt fungerar best, og vegen har eg ingen problem med. Den bryt fint mellom øvste og nederste del av biletet, og om det er asfalt eller grus spelar ikkje så stor rolle for meg, kanskje eg kunne klart meg utan stolpane. Men vegen er på ein måte med på å forsterka kontrasten mellom dei mjuke formene (spesielt i nederste og øverste del) på åkrane og dei rette linjene som går igjen over alt.
Bra dette!!
anne g.
hei! et kjempefint vår-motiv og landskapsbilde med en spennende Z-komp. liker også gløden og friskheten i fargene. ryddig og fint med trærne på geledd, ikke slik som her nord-destod mer eksotisk! ville prøvd en topp-skjæring på 1cm. hilsen anne
Odd Tore S.
Takk for kommentarer og meninger!
Et av de første bilder som jeg har tatt med min kones nye D80, som jeg får låne ved passende anledninger når vi er på tur om jeg bærer det.
Jeg er ikke helt sikker på bildebehandligen enda, bildene virker å være mindre oppskarpet og fargemettet enn fra min 300D. Histogrammet her er 100 % sentrert. Det var nok tendenser til mye blådis i kveldssola, og i dag er det enda verre.
Her har jeg prøvd en rekke utsnitt med mer og mindre Zorro. Veien bare er der, og i øvre bildekant er det en trerekke som skiller mot et boligfelt med blinkende tak. Jeg kan være ening i litt fintrim i kantene, men i toppen skalperer jeg mer enn skyggene om jeg fjerner dem. Skyggene begrenser også hvor sent på kvelden man kan ta bilder her.
Motivet er jordbruksgryta i Vestre Bærum sett fra Kolsåstoppen. Jeg synes dette kulturlandskapet er verdt å ta vare på, og likedan kontrasten med vei og ledninger.
s/h versjonen er ikke et forsøk på en pen og naturlig versjon av bildet, heller å trekke mot grensene til det jeg innbiller meg at kunne vært et IRinntrykk.
Odd Tore
Tone A.
Hei
Dette landskapsbildet har eg sett på fleire gonger pga komposisjonen som gir eit ryddig bilde trass eit bølgande landskap med spirarande åkrar, som dannar eit tynt teppe med grøne linjer opplyst av sola. Trea i ulike samlingar og rekker forsterkar våren sitt inntog. Her er også tre i diagonalen som står der bladlause ennå. Vegen med sykkelsti og lyktestolpar dannar ei markert horisontal linje og er ein fin kontrast som gir skille mellom forgrunn og mellomgrunn.
Bildet er så innhaldsrikt at ein kan sjå lenge på det, og først nå ser eg sjølve gardshuset med flaggstang og vimpel i øverste hjørnet til høgre. Difor fell forslaget mitt om ei kutting øverst pga treskuggane vekk, pga at då blir huset liggande heilt i kanten. Her har du nok grubla ei stund over utsnittet kan eg tenka meg, pga at her er ulike kutt mogleg.

Forgrunnen med trea nederst i kanten har friske grøntonar som vert forsterka av lyset. Er det kveldsslys, pga dei lange skuggane lenger oppe?
Desse friske grøntonane gjentek seg i den bølga marka rett framfor kor linjene går horisontalt og blir forsterka av vegen.

Midtgrunnen med den smale vegen og steingarden dannar ein flott diagonal mot huset, med ulike tre som pyntar opp og leiar blikket mot huset. Her er linjene på markene svakt diagonale i høgresida.
Bakgrunnen har også eit flott lys kor traktorspora i det så bølga landskapet gir ei fin linjeføring. Også vegen her er så bølga innover mot huset.

Aller nederst stikk det opp to vårgrøne toppar som eg ville ha kutta, pga at då forsvinn også litt av straumledningane.
Men elles eit vakkert landskapsbilde med vårlege fargetonar og flott lys, som får fram dei ulike markene som er så nyspira med ulikt linjespel.
:) Tone
Roger K.
Hei hei, Odd Tore!
Oija du er å tjuvtrener med konas Nikon :-)? Du nevner oppskarping og regner med det ikke er justert noe i kameraet for den delen. Slik bør det være og ta den delen i programmet da det anbefales av Nikon. Har prøvd at og fram selv og finner ut at det er det beste. Det som imidlertid jeg har erfart når det kommer til programmer så velger jeg Nikon sin raw-converter med program som Capture 4 og NX. Tar de sener over i PS for event videre behandling om det trengs. Grunnen er at når PS sin raw-converter brukes så får bildene en helt annen farge når de pakkes ned til formatet som dotten skal ha. Skjer kun i jpg. Når det gjelder farger i Nikon kontra Canon så oppleves det sikkert at Nikon er noe varmere i fargene.
Til bilde ditt så ble det mye grønt her ja. Nysådd mark der nyspirt gress gir virkelig skarp og klar grønnfarge. Å dra hjelp av nyutsprugne busker forsterker det hele samtidig som det gir mønster og linjer i bilde. Brytes fint opp. jeg er glad i litt forgrunn i bildene og passer meg fortreffelig din versjon 1. Markert deling av bilde med veien samtidig som den er med på å fullføre Z´en med buskrekkas hjelp. Godt å se det spirer igjen.

Mvh RK
Erik J.
Det ble Zåå bra det! Jeg syns helt klart mest om fargevarianten, jeg føler at det er for mye varierende informasjon i bildet til å forenkle med svart/hvitt.
Lysvirkningen i fargene, linjer, bølger og en fin komposisjon er viktige kvaliteter i dette bildet. Ryddingen i bunnen ble bra syns jeg, jeg tror jeg også ville gjort det i toppen, men mer forsiktig.
Stig Børre E.
V1 er soleklar her syns jeg.
Bildet virker enkelt ved første øyekast men du verden som det kommer seg ved nærmere betraktning. Mye geometri her.
Syns det meste stemmer.
Et bilde jeg kan betrakte lenge og som ''sitter''. Bra.

StigB
ingeborg w.
Så lekkert med sine frodige nyanser og lave, varme lys. Linjene fører blikket fram og tilbake. Veien er grei nok synes jeg. Jeg tror det tåler litt mer kontrast.
Jan Frode A.
Det er et nydelig lys, og nydelige farger. Liker godt linjeføringen her, med masse former og nyanser som forsterker disse. Lyset med skyggene gir en god del ekstra til motivet. Tror nok at jeg foretrekker versjon #3 her. Vakkert bilde.

mvh Jan Frode
Mads B.
Hei. Et fint bilde med behagelige grønntoner! Det bølgete landskapet kommer godt frem, og linjene som vises er myke og vakre. Lyset som fremhever trærne er viktig for bildet. Den sterkt synlige veien tvers over bildet hører med i dette vakre kulturlandskapet. Bra!
Mvh Mads B.
Tone A.
Hei igjen
Det vart eit ganske stort kutt i forgrunnen, slik at mykje av lysspelet i trea forsvann. Det var bare eit ørlite kutt rett over dei to tretoppane i høgrekanten eg foreslo. Difor er nok versjon 1 min favoritt pga forgrunnen med alle trea som er så viktige i dette bildet, og som domierar bildet best i denne versjonen. Eit innhaldsrikt bilde med mange detaljar som verkeleg osar av vår.
:) Tone
Odd Tore S.
Takk for flere innspill!
Jeg tok mye i v3 for at det skulle bli tydelig hva et såpass stort kutt ville medføre.
Når jeg scroller heller jeg mest til det kuttet Tone foreslår, men da ville jeg nok også fikse på de blanke flekkene bak den ene grana i nedkant. Det er en kraftledningsmast som står der.
Mer kontrast er mulig, men da må også andelen blått reduseres. Den slår ganske sterkt gjennom når kontrasten økes. Men bildet viser stemningen denne kvelden slik vi opplevde den, Det var langt fra fritt for dis.
Odd Tore
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu