Salisbury Cathedral
Med Englands høyeste kirkespir.
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetØrlite hdr-teknikk, og oppretting av fallende linjer i PS.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriArkitektur
  • Lastet opp
  • Visninger329
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_254453} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (7)
Avsluttet .

Imponerende byggverk har vært i Cantebury cathedral. Skarpheten er bra innrammingen med busken til venstre flott. Komposisjonen ellers fungerer meget bra..

Rune
John S.

Stilig bilde. Skarpt, fin dybde og flott fargegengivelse.

Jeg er vel litt usikker på om stammen til treet (til venstre) er noe som hever bilde. Totalt så liker jeg det.

John
Skjære og Kråkefotograf
Johan S.

Hei Rolv

Dette er en flott kirke du har fanget her og når kirker blir skikkelig stor, som her, heter det katedraler. Her har vi en katedral. Og denne er stor.

Jeg opplever at du får frem katedralens dimensjoner i bildet. Det gjør du flott ved å bruke den store grønne flaten forran og beholde litt av de fallende linjene i bildet.

Teknisk er det skarpt og flott, komposisjonsmessig liker jeg treet til venstre, men opplever at det blir for dominerende p.g.a. at det blir for mørkt.

Jeg lekte litt med bildet ditt i ps. Der gjorde jeg i hovedsak to ting; Jeg rettet opp tårnet som heller litt mot venstre og dempet det sorte i grønnfargen (Selective Color Options). Da ble treet lysere grønt og plenen grønnere og bildet blir mer ''sommer''.

Oj - nå fikk jeg lyst til å reise til England igjen...


mvh
Johan
Rolv B.

Takk for kommentarer til alle. Johan: Jeg ser i ettertid at tårnet heller litt til venstre. Trodde faktisk det sto rett. Katedral kommer av latin Catedra, som betyr ''stol'', altså bispestol. En katedral kan egentlig være bitteliten og betyr altså en kirke hvor en biskop har sitt ''sete''. I Tromsø har man Ishavskatedralen som er helt feil navn (korrekt: Tromsdalen kirke). For det første er det ingen katedral og for det andre ligger den ikke ved Ishavet!
Det ble en nydelig uke i ''The Close'' hvor byportene lukket seg kl 2330. Kom du deg ikke inn til da, måtte du finne deg en pub å overnatte i! -Og det ville ikke være det verste!
Mvh Rolv B
Knut H.

Hei Rolv.
Et maiestetisk bygg du her viser oss.Et av mange flotte
Kirkebygg som finnes i England.Storslott med vakre detaljer
er disse byggene noe bilde ditt viser.Likte den oppklarende
tolkningen i siste komentaren din så lærte jeg litt i dag også.
De er også fasinerende parkannlegg i tilknyttning til sånne
bygg regner med de er egen grønnsakhave på baksiden.
Mvh Knut
Rolv B.

Takk til deg også Knut. Mere å lære: Hensikten med kirketårn var ikke å peke oppover! Det var å være et landemerke slik at reisende på lang avstand kunne se hvor de skulle. Teologisk: For middelaldermennesket var tårn eller mur en by; byen var Jerusalem som igjen pekte mot Det nye Jerusalem som er himmelen. Middelaldermennesket kunne koden: Tårnet betyr: Himmelen er tilstede her!
Mvh Rolv B
Torild H.

Fint, tiltalende bilde av noe så gedigent og høyreist.

Syns det fungerer flott som innramming av katedralen med treet på venstre side og veien og dens retning på høyre side. Kanskje en kunne ønske seg et lavere eller annet kamerastandpunkt så løvverket ikke berørte katedralen, men legger ikke vesentlig vekt på det.
Mvh Torild

Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu