MØLEN I KVELDSLYS
Jeg ønsker spesielt kommentarer på fargebalanse.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-05-08 18:09:52
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2007-05-08 23:03:21
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2007-05-10 22:21:56
    Versjon #4
Utstyr
  • nikon d70s
  • nikon 70-200mm, af-s, vr, G, 2,8
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger349
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_255356} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
Ann F.

Siden du spesielt spør om fargebalansen:
Det er forsåvidt grei i steinene, gir inntrykk av rødgyldent kveldslys.
men jeg synes det er et anstrøk av magenta i vannet og enda litt mer på landet i bakgrunnen, som godt kan dempes litt. Spesielt skummet synes jeg kan være renere hvitt og landskapet i bakgrunnen noe varmere i tonen.
Løsningen? Enten to RAW-konverteringer og viske vekk på den ene. Eller to layers med ulik fargebalanse og viske vekk på det ene.
Eller velge f.eks. steinene på eget layer og endre fargebalansen på bare dem etter at bakgrunnsås, vann og skum er rent og fint.
Pirk? Joda . . .
Må vel legge til, at dette er dag 1 med ny LCD-skjerm og internetttilkobling, så jeg har ikke fått sjekket skjermen ordentlig enda mot bilder jeg er vant til å se, snaut nok hatt tid til å se på noen av mine egne.
mvh Ann
Inger-Lise S.

Frisk og fint motiv i god komposisjon.Fin struktur i steine.
Ann sier det godt her og gir gode råd.
Litt magenta på min skjerm også.

Inger-Lise:)
ingeborg w.

Takk for kommentarer. Grunnen til at jeg lurer på fargebalansen er at rawfila i utganspunktet hadde grønnskjær i himmelen. Ikke plagsomt med det blotte øyet, men synlig hvis jeg øker saturation til 100. Jeg gikk da på curves og trakk ned grønnkanalen litt. Da ble resultatet slik. Er det andre, bedre måter å fjerne grønnstikk på? Skulle jeg bare trukket ned grønn på saturation til null? I et annet motiv ville det blitt galt, f.eks. skog, vann, himmel. Har himmelen grønnskjær der kan jeg ikke bare fjerne det grønne helt, det går ut over skogen. Vet forresten noen hvorfor det har en tendens til å bli grønnskjær i noen situasjoner?
Odd E. k.

Hei Ingeborg!

Et flott komponert bilde. Fint med de store steinene innover i landskapet, noe som skaper en fin dybde. Land i bakgrunnen indikerer at området ikke er øde, men at folk bor her. Lyset inn fra venstre fremmer fine farger i steinene og i vannet, der skumsprøyten skaper en fin stemning. Kontrasten er noe stor i bildet, da skyggesiden av steinene er vel mørke. Likedan kan mellomtonen justeres slik at de detaljene i de mørke partiene kommer meir tilsyne. Enig med Ann om at noe kan gjøres med bildet. Komposisjonen og utsnittet er utmerket, bare småe justeringer skal til for at bildet skal bli enda bedre.

Ha en fin fotouke!

Mvh

Odd E.
Ole-Kristian T.

Hei Ingeborg! Dette var et flott bilde synes jeg, lyset i den store steinen foran er varmt og vakkert, og i skumvannet likedan. Det er flott dybde og nydelige buede linjer innover i bildet, liker det godt. Det mer tekniske med fargebalansen har jeg ikke nok kunnskap om..
ingeborg w.

Jeg la ut en ny versjon. Hva tror dere? En mellomting hadde kanskje vært en ide? De er ganske annerledes de to versjonene.
Odd E. k.

Hei igjen Ingeborg!

Dette ble mye bedre i versjon # 2. Flott dette Ingunn!!

Ha en fin kveld!!

Mvh

Odd E.
Steinulf L.

Flott lys, men en mellomting ville vært en god ide. Du kan også bruke ''selective colour'' til justeringene.
Ann F.

Du er nok noe mer på rett vei i V3, men du har mistet det flotte fargespillet på stranda, det virker noe for grønt og kaldt i forhold til solnedgangen.
Det du kan gjøre, er å øke saturation på rødt og gult (NB! på et eget øvre layer), og så bruker du enten layer mask eller viskelæret med lav opacity og visker vekk der det blir for mye rødt/gult.
V2 og V3 virker også generelt mer kontrastfattige. Det kan fikses helt til slutt når fargene er slik du vil ha dem all over.

mvh Ann
Torbjørn K.

V1 synes jeg ble veldig ''græll'' i fargene, og litt i overkant for meg. V2 og V3 ble dog noe kjedelige og blasse i fargene, så etter min mening er nok dette helt klart et bilde som vil fungere bedre i sort/hvitt eller sepia. Flott fanget bølge og passe valg av lukkertid her.

Torbjørn
ingeborg w.

Takk for flere kommentarer. Jeg synes ikke v4 ble så gal.
Odd Tore S.

Bilde med sprut i dette her.
v1 har aftenstemning, men egentlig ikke gyldent nok til å overbevise helt. Sånne farger har jeg fått med låst hvitbalanse ved solnedgang og snø, et slags unaturlig rødmagentastikk eller noe slikt i stedet for det gyldne jeg ville ha, og som jeg fikk når 300D fikk velge selv.
Foreløbig er jeg ikke helt fortrolig med fargene på min kones D80 når det får bestemme, så Nikon er annerledes.
v2 og v3 er kliniske, får følelsen av at de har vært en tur på operasjonsstua og blitt smittet.
v4 er den mest nøytrale, men er det best her? Faller ikke for den som aftenstemning.
Så s/h forslaget fra Torbjørn er ikke så dumt her, men krever litt særbehandling av steinene med Contrast & co.
Odd Tore
Sathees Isak M.

Hei:-
Jeg liker stemmningen i dette bilde..
Er ikke helt sikker på om de tekniske slår helt ut da..
Synes også deler av bilda er preget av mørke toner noe som gjør at alle detaljene ikke kommer frem:-

mvh
Isak:)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu