Helvetes sted
Hei,

Etter så sterk reportasje i VG fra siste lørdag bestemte jeg meg å legge ut bilder fra den plassen som er var godt beskrevet. Ja, dette er Nikel som ligger bare liten halvtime fra Kirkenes og det er dette nordmenn ser først som ''hjertelig velkommen til Russland!''.
Har selv vært en del her - kun gjennom byen. En gang stoppet sjafør sin gamle Lada i byen for å tanke bensin så sier han - kom ut og få frisk luft, jeg dro vinduet ned og kjente svovel lukt på tungen min - frisk luft! tenkte jeg...uff.. han vet dessverre ikke hva frisk luft er en gang..
VG kommer med så sterke tall på antall alkoholikkere i Russland - ja, det kan jeg være enig med - hver familie har i hvertfall en alkoholikker. Folk begynner å drikke sprit fra dem er 10 år gammel, først for å tøffe seg - for å ha det gøy, så blir det mer vanlig å ta den ''til maten'', så slutter man med avhengihet. Alkoholforbruket kommer aldri til å gå ned så lenge det er tøft å leve hver dag - folk kjemper for livet rett og slett.
Kontrasten mellom de rike og fattige blir bare større og misunnelse blir bare kraftigere med voldelig resultat. De fleste har lyst å leve godt, men misbruk av penger til de som har masse penger gjør dette enda vanskeligere for de fattige..
Jeg skulle gjerne ønske å jobbe med et prosjekt som kan hjelpe til de som trenger hjelp..men helvetes byråkratiet/korrupsjon i landet gjør dette slikt at hjelpen kommer nesten aldri til de som virkelig trenger det..

helt håpløst...
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriPresse
  • Lastet opp
  • Visninger563
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_255688} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Peter R.

Sterk bilde. At det er forresten teknisk godt bare styrke inntrykket ennda mer. Takk for at du viste oss det vi ikke ville se :)
Ivar S.

Fint foto og interessant kommentar frå deg Igor. Det ufattelege er at Nikkelverket er ein pengemaskin utan sidestykke - overskott på over 15 milliardar pr. år! Eigarane av Nikkelverket er styrtrike hinsides norsk målestokk, men dei gjer ingenting for å reinske lufta i Nikkel. Noreg har gitt lovnad om 270 millionar for å reinske lufta frå Nikkelverket, til tross for at Nikkeleigarane badar i pengar. Ein absurd situasjon og ein naiv norsk politikk som blir latterleg stilt overfor kynismen i Russisk storkapitalisme. Nikkel er dessuten heilt sentral for å forstå andre verdskrig i nordområda, verket hadde enorm strategisk betydning.
Igor K.

Takker dere for tilbakemeldingene..

Enig med deg, Ivar - det er trasig situasjon rundt dette - Norge er alt for naiv i sine handlinger - bare gir støtte som går ikke til å sette opp et renseanlegg, men havner i lommene til de rike folk i Moskva.
Alt styres jo fra Moskva - det er der den pengemaskinen ligger. Folk tjener enorme pengesummer som dere ikke kan forestile dere og dem gir F... i det som ligger langt unna Moskva-området.
En ting jeg er sikker på om dette hadde vært i 1 time utenfor Moskva så hadde aldri vært det samme som nå!

Ja, russere er ganske kynisk når det gjelder dem personlig - folk stoler ikke på hverandre og kjører egen løp. Alt handler jo om penger i dette landet - tjene rått for uansett pris - både lovlig og ulovlig!

mvh Igor
kåre l.

Flott dokumentert og sagt.
Både av fotografen her og i kommentarene.
Norges regjering og politikere er utrolig naiv.
Vi må stemme riktig ved neste valg, og 'stå på krava'.
Bildet...
Ja det er veldig bra. Fint eksponert og veldig detaljrikt. Her kan man studere vel og lenge, og tenke sine egne tanker både om politikk, økonomi og naturvern...
kåre l.

Glemte å si at jeg anbefaler bildet :-)
For kvalitet og for å 'vekke' oss...
Få oss til å tenke...
Andreas Bøe F.

God dokumentasjon, det tekniske sitter perfekt!
Jeg har selv vært oppe ved grensen, og det ser ikke pent ut ved Nikel altså! Trist at penger er viktigere enn moder jord for så mange mennesker.
Vil forøvrig anbefale alle å kjøpe klimabillett når dere skal ut og fly.
http://www.mittklima.no
Anna Rosa L.

Føler meg litt som Charlie i sjokoladefabrikken! venter bare på Willy Wonka!
:) Meget tøft !
-rosa-
Igor K.

takk til dere for komentarene..

til Rosa: det kan godt at dette ser ut som en sjokoladefabrikk, men å smake på den sjokoladen derfra er livsfarlig!!! Ikke anbefales! Folk dør jo der bare av den ''sjokolade'' lukta!

mvh Igor
Torgeir H.

Hei, tøft bilde. Veldig bra etterbehandling, akkurat før grensa der det begynner å se unaturlig ut. Fine store tunge skyer. Glad jeg bor i Norge..
Takk for innsynet.

-T.H
Ivar B.

Et sterkt og beskrivende foto. Har selv kjørt forbi denne byen et par ganger og det man ser og opplever er rett og slett utrolig trist. Skyene forsterker stemningen og budskapet. Mvh ivar
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu