Portrett av en siciliansk kvinne
Dette her tok jeg første dagen vi skulle ut å fotografere på workshopen. Jeg ble satt av i landsbyen Borgetto. Jeg møtte denne kvinnen og mannen hennes i en av landsbyens bakgater. Kom i prat med dem (ikke at jeg forsto hva de sa). De sto hele tiden og smilte og sa '' americano'' og pekte på meg. Til slutt ga jeg opp og sa ''si, americano''. Deretter pekte jeg på kameraet mitt og og slengte ut den ene glosen min om at jeg ville ta et bilde. Pekte på mitt d200 og pekte på henne. Som dere ser så var hun ikke vanskelig på noen måter. Hun stilte seg opp gladlig.
Njaa...greit nok. Liker rød fargen som går igjen i bildet.
Bildet inngår i albumet Ansikt til ansikt, Sicilia -
Utstyr
  • Nikon d200
  • Sigma 28 mm f/ 1.8
  • Brennvidde28 mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/250s
  • FilmtypeISO 200
  • Nei
  • AnnetTo espresso og noen få italiensk gloser....
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriPortrett
  • Lastet opp
  • Visninger327
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_255860} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Laurberg G.

Hej Jacob. Rigtig godt portræt on-location. I virkeligheden opfyldte du hendes ønske. Gav en oplevelse. Hun havde snakket med en rigtig americano. Og han havde endda fotograferet hende. Dagens oplevelse. Når du har den slags situationer og mærker velviljen skal du lot tage flere. Gå tættere. Få øjenkontak så distinkt at det mærkes på billedet. Kontakt, kontakt, kontakt. Det er nøgleordet. Man skal ikke bare trykke på knappen. Man skal give hele forestillingen. Gøre dem til center for opmærksomheden. Bringe dem i focus. Så - bingo har du situationen. En øl, et glas vin på tavernaen eller hvor man nu befinder sig luner godt op. Her har du ramt noget karaktereistisk ved en lokaler. Holdningen. Interessen i dit foretagende. Det er et godt billede. mvh. lau
Jacob V.

Hei

Takk for kommentaren....
Jeg tok en del flere bilder av henne, men det var egentlig bare dette jeg følte ble bra nok :)



Mvh

Jacob
Ioannis L.

Hei Jacob!

Et fint miljøportrett!

Det er noe unikt med bilder av mennesker som poserer forran døren/hjemmet sitt. De får alltid en meget stolt holdning.

Ser på utstyret ditt at du hadde en fast vidvinkel(selv om det tilsvarer 42mm) på kameraet ditt. Synes du har brukt utsnittet godt her. Det er meget god trening å fotografere med fast brennvidde. Jeg ville nok persinlig gått nærmere henne, men da ville det uansett blitt et helt annet type portrett.
Så jeg synes det er flott som det er.

Bra jobbet!
Jacob V.

Hei

Takker for kommentaren...
Kjekt å høre at det falt i smak :)


Mvh

Jacob



Anne-Lise S.

Hei Jakob!

En flott modell du har funnet her, som du bidro til å gi en god opplevelse i forhold til at hun trodde du var amerikansk. Ikke alle er like velvillige til å stille opp på bilder ad notam, men du fikk det til. Hvem vet om ikke nabolaget fikk høre om episoden i ettertid? :-) Jeg liker hvordan du får med deg miljøet rundt damen, og spesielt godt liker jeg fargene og linjene. Jeg ser at du også var heldig med lyset. Når det gjelder modellen så blir jeg sittende og kikke på ansiktet og hendene, og de stopper ved hendene siden de, for meg, ser ut til å ha et større særpreg enn kanskje ansiktet har (shame on me..) sånn sett fra den avstanden dette bildet er tatt fra. De litt krokete og slitne fingrene, rynkene.. Du kan se mye av livet hennes her. Kanskje har hun gikt eller noe som gjør at hendene er slik, eller er det kanskje bare en avbilding av et liv der hendene er brukt til likt og ulikt? Hennes hender gjør meg nysgjerrig og jeg får lyst til å studere ansiktet nærmere. Det krever dessverre en lupe, og derfor ville det vært spennende her om du hadde bevegt deg nærmere dersom damen var velvillig til det, og dersom du hadde våget? Kanskje prøvde du også, men at damen ikke ønsket det?

Anne-Lise
Jacob V.

Hei

Takker for kommentaren...
Vel, jeg prøvde å gå nærmere men fikk litt inntrykk av at hun ikke var så altfor komfortabel med det. Tror hele landsbyen visste hvem jeg var etter dette. Sånn med tanke på at turisme ikke er så vanlig i den delen av Sicilia, så var det jo spennende med en normann med kamera :)


Mvh

Jacob
Geir F.

Jeg synes dette er bra i likhet med de andre over her.
Uten at jeg kjenner damen tror jeg du har fanget hennes karakter meget godt.
-fløde-
Jacob V.

Hei

Takk for kommentaren... :)



Mvh

Jacob
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu