Speilinger i vann skaper stemning...
Mange motiver som egentlig er kjedelige, blir ofte oppkvikkende og rent maleriske når de får speile seg i vann. Et annet lys kommer inn og fanger opp de fargenyansene som ligger i hovedmotivet. Ikke lett dette med stemningsbilder, men stemningen kommer lett frem i bilder som har speilinger. Tenker da på bjørnen ved vannkanten, toppdykkeren på vannet under solnedgang eller trærne ved vannkanten.
Er i det kreative hjørnet denne helgen. Noen enkle ord om bilder og speiling.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-05-12 22:53:02
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2007-05-12 22:54:56
    Versjon #3
Utstyr
  • Nikon D 200
  • Nikon Macro nikkor 105 f: 4
  • Brennvidde150mm
  • Blenderf/9
  • Lukker1/320s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger416
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_256119} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (18)
Johan S.

Vakkert bilde og refleksen i vannet utvider opplevelsen ytterligere.

mvh
Johan
Avsluttet .

Nydelige alle 3,men viss jeg skal velge så blir det V1 og V3:-)
Flott Odd.
Hilsen Tone!
Knut H.

Hei Odd.
Vakker hyllest til moder jord og dens fargetoner.
Naturens egne fargetoner er i seg selv et kunstverk
her er V2 min favoritt der grønntonene fra furua og
rødtonene fra stammen lager stemning i vannspeilet.
Godt du er i de kreative hjørnet de kommer mye spenning utav
denslags.Forsatt trvlig helg i Oppdal.
Hilsen Knut
Per Einar G.

Hei,

Flotte farger spesielt i versjon 1 som ble min favoritt.

Per E.
Ronny A.

V2 ble min favoritt, Odd. Rene grønne farger som bader med hverandre. Flotte furutrær som jeg synes er noen av de fineste vi har her til lands.
God helg til deg:-)
mvh Ronny
Bodil Kristine F.

Synes versjon 1 er nydelig. Fargenyansene i vannet er slående og gjør hele bildet.

Mvh Bo
Avsluttet .

V1 er flott , men ville dempet lyset noe. V2 skaper ro men blir kanskje litt kjedelig. V3 er nesten en fulltreffer, veldig bra.

Rune
Anne-Lise S.

Tre ulike motiver der, om jeg forstår deg riktig, speilinga er motivet. V1 har flott dybde, der speilinga i vannet har varme fargetoner som står godt sammen, gode linjer, og der de små krusningene på vannoverflaten skaper et nærmest malerisk uttrykk. Videre synes jeg bredden med trærne viser norsk natur i all sin frodighet, og jeg liker at du har valgt akkurat dette utsnittet med ei furu som har veltet, kanskje pga. et kraftig uvær med vind, eller pga. stor snømengde. Noe kornete i speilinga i vannet, og kanskje noe for lyst på land, men med dine kunnskaper er jeg sikker på at du kan gjøre noe med det, om du selv ønsker det. V2: Fine grønntoner som brytes opp av de varme brunlige fargene på stammene. For meg blir de to furutrærne på høyre side fokusområdet her, nesten plassert i det gylne snitt. Gode linjer også her, og de to furuene har en type V-form som jeg liker. Også her noe støy i vannet, men lyset er fint over det hele. Noe skjev horisont nedover til venstre. V3: Her synes jeg du bruker speilinga nesten optimalt. Fuglen som kommer inn i bildet fra høyre er greit plassert, og skaper et brudd i speilinga og linjene i speilinga. Skarpheten på fuglen er kanskje ikke optimal, men det er ikke langt unna. Kanskje burde fuglen vært plassert noe mer til høyre; mellom den mørke stammen mot de to lysere, og den lyse til høyre slik at den ikke tangerer noen av speilingene. Videre ville den vært mer i det gylne snitt dersom den også var plassert noe høyere på stedet jeg angir, men kanskje er det ikke det du har forsøkt på her? Når det er sagt så vet vi jo alle at du ikke hadde mulighet for anvisninger... :-) Fin linjeføring, noe støy, gode farger og fint lys.

Anne-Lise
Odd E. k.

Tusen takk for kommentarene tl bildet. Veldig hyggelig at dere sier deres mening, noe jeg lærer mye av.
Vi alle har forskjellige synspunkter og oppfatninger av et bilde, noe som er veldig bra å få frem her, da en kan lære mye av det. Bildebehandlingen er ikke den beste, noe Anne-Lise kan bekrefte. Er enig i alt det hun sier. Prøvde meg ikke på det gylne snitt, da jeg la mest vekt på effekten av speilingen i bildet.
Tusen takk igjen for utfyllende kommentarer, noe som fører til ettertanke og at en skjerper seg mer.

Ha en fin fotouke som kommer!

Mvh

Odd E.
Monika Frisvold V.

Hei Odd
Speiling i vann er vakkert..som du viser oss i 3 versjoner..
V1 synes jeg ble kansje den synes jeg ble litt urolig, v2 er en frisk vårspeiling og v3 som ble min favoritt...der har du speiling fra miljøet og fra anden..
mvh monika
Ivar B.

Jeg synes versjon 1 har en flott komposisjon og har en fin stemning. Jeg ble like fasinert av skogen som speilingen her. Synes den så eventyrlig og spennende ut. Versjon 2 blir litt i grønneste laget, og har ikke så vellykket komposisjon. Mvh Ivar.
Hans-Jørgen H.

Hello Mr.Kjølstad!
Vært en trip over to Canadas dype bjørnemarker forstår jeg!
Intet kan måle seg med V1 her...Et gnistrende og farvesprakende stemningsbilde fra en av the grat lakes over there.

Jeg kan skimte konturene av grizzlyen der den sniker seg mot vannet i ly av furustammene. Og der sitter Odd å venter utpå laken i sin canoe skuddklar som aldri før. Gleder meg enormt til neste bilde......

Enorm villmarksstemning du viser oss her Odd med fabelaktige speilinger.....
Thanks!
Tyri-Hans
Vegard L.

Stemningsfullt dette. Et flott bilde.
Vegard
Avsluttet .

Jeg synes du har fått fram fargene veldig bra og hvordan trætne blir speilet i vannet. Utrolig fint.
Oddrun B.

Flotte bilder. Nydelige speilinger i vannet og veldig fint med de røde trestammene til den friske grønnfargen. V#1 er den jeg likte best:)

mvh Oddrun
Liv F. D.

Flott speiling i vannet på V1 og nydelige farger. Skikkelig fint!
mvh
Liv
Knut Børge S.

Hei Odd!

Stemningsfullt og vakkert bilde med flott fargetoner, du fremhever Norges vakre natur på en verdig måte.

mvh KBS
Odd E. k.

Tusen takk for hyggelige kommentarer. Fint at dere tar dere tid til å kommentere bildene. Inspirerende det.

Hans-Jørgen:
Det var den som veltet kanoen i skumringen og som jeg ikke fikk noe bilde av. Lokket på den med en selsneps fra Otta, noe som førte til at den kom svømmende utover mot båten. Ønsket å få den ombord i båten, slik at jeg kunne spørre han om fine fiskeplassene og om egna plass for overnattinger. Trodde den var under 100 kg, da jeg såg bare hodet på den i det den kom svømmende utover mot kanoen. At den var 750 kg hadde jeg ingen aning om. Kanoen knakk i flere biter i det den bykste opp i båten. Mistet minnebrikken med mange flotte bjørnebilder, så nå har jeg bare skogen å vise til. Ble så sint av situasjonen at jeg pisket den i land. Har ikke sett den siden. Selsnepa skullle den ha, for den ble i gapet på bjørnen i det den lusket inn i skogen igjen. Mulig den er på tur til eventyrskogen, farlig, farlig..:-)).

Mvh

Odd E.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu