Portett av en siciliansk mann
Enda et bilde som er tatt på Morten Krogvolds workshop på Sicilia. Dette her ble tatt i landsbyen Borgetto hvor jeg var en del og fotograferte. Jeg traff på han her og kompisen hans når jeg var ute på oppdagelsesferd i landsbyen. Når de så meg vinket de og ropte på meg. De ville jo også bli fotografert siden de andre kompisene deres tydligvis hadde sendt ut ryktet om at jeg hadde tatt bilder av dem.
Jeg liker det....
Bildet inngår i albumet Ansikt til ansikt, Sicilia -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-05-13 22:33:50
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon d200
  • Sigma 28 mm f/ 1.8
  • Brennvidde28 mm
  • Blenderf/3.5
  • Lukker1/4000s
  • FilmtypeISO 200
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriPortrett
  • Lastet opp
  • Visninger294
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_256214} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (11)
Avsluttet .

Hei Jakob!
Du har noen herlige portretter her:-)
Og dette er intet unntak.
Syns du klarer godt å formidle utrykket.
Syns jeg ser en god gammel mann med mye varme:-)
Herlig glimt i øyet.
Liker også kontrastene og lyset.
Bildet fanget min oppmersomhet:-)
Hilsen Tone!
Jacob V.

Hei

Takk for så hyggelige ord :)
Kjekt å høre at du likte det....


Mvh

Jacob
Helge R.

Jeg vet at solen står høyt, likevel ville jeg økt kontrasen en smule. Beskjæringen er ganske streit, du kan øke spenningen med å prøve litt alternative komposisjoner. Ha en flott kveld hilsen
:)Helge
Anne-Lise S.

Hei! Har sett gjennom alle portrettene dine fra Sicilia nå, og jeg må si at ditt portrett som du la inn 21. 4 er det jeg finner mest interessant av dem alle (til nå). Der har du valgt et utsnitt som skaper spenning i bildet og som dermed gjør det mer interessant, også pga. valgte dybde på venstre side. Her har du valgt å ta bildet rett på personen, og mitt inntrykk er at kameravinkelen er litt høyere enn hodet til italieneren når. Dermed gir bildet inntrykk av en liten mann, der underkroppen kanskje får for stor bredde og der hodet på en måte blir litt for lite? Jeg setter spørsmålstegn ved observasjonen min og ber deg om å gi noen ord ift. kameravinkel og grunnen til at du har valgt akkurat den her? Det ville være interessant å høre. Skulle likt å sett dette ansiktet fra en nærere vinkel der øynene hadde vært bedre fokusert for å bedre finne uttrykket i dem. Jeg synes de mangler litt på skarpheten her, og at de er vanskelige å lese fordi han myser litt pga lyset som sixpencen her skygger for. Synes også skyggen på sixpencen lager en skygge over panna som ikke burde vært der. Kanskje kunne du ha spurt pent om han kunne ha posert på en mer skyggefull side av bygningen? Eller kanskje du gjorde det, men at han ikke ville det? Slik du viser ham her, med korslagte armer, kan det se ut som en bestemt mann som vet hva han vil. Høyden du får frem gjennom kameravinkelen gir derimot inntrykk av at han egentlig er en liten og mindre sterk fyr. Jeg tror at bakgrunnen her egentlig kunne vært ganske spennende. Dessverre synes jeg at linjene i det slik du har brukt den her, går ''på kryss og tvers'' i bildets ytre flater. Kanskje burde du derfor fjerne dem helt? Hva er det du selv liker ved dette bildet? Jeg ser et motiv med muligheter, og kanskje har du flere versjoner der du gjør mer utav denne personen, som jeg kan tenke meg kan være en artig skrue, enn hva som vises her! :-)

Anne-Lise
Geir N.

Et meget bra portrett som får frem personligheten til denne karen.
mvh
Geir
Jacob V.

Hei

Takker for alle kommentarene....
Siden jeg ikke kan italiensk så ble kommunikasjonen noe handikappet, men jeg prøvde å forklare med tegnspråk. Capsen ville han ha på. Kameravinkelen er rett på. Jeg står ikke mange meterene unna. Han var ikke høye karen, så som jeg husker så bøyde jeg meg litt ned. Det jeg liker med dette bildet er hvordan skyggene danner former i bakgrunnen og selve uttrykket på mannen.


Mvh

Jacob
Anne-Lise S.

Heisann! Ja, jeg er helt enig med deg i at uttrykket i ansiktet er interessant. Jeg forstår godt at du liker det! :-) En noe rynket panne pga. mysing mot sola, en sammenknepen munn, men dog med et lite smil i munnviken. :-) Og, Jacob, nettopp derfor ville det vært utrolig spennende å se nettopp dette ansiktet fra nærere hold og fra et mer gunstig sted sett utifra skygger og kameravinkel. ;-) Men er det ikke derfor det er så spennende med fotografering da? Man lærer, man prøver, man ser hva som kan gjøres annerledes, man lærer enda mer, og så får man så mange gode idèer og tips her inne også, samtidig som man ser og lærer andre steder. Og ikke minst så skal man finne seg selv og sitt eget uttrykk midt oppi det hele, og ikke etterligne andre fotografer. La seg inspirere, ja så absolutt, men beholde sitt eget særkjenne! Jeg synes du er på god vei jeg, Jacob! Stå på! :-)

Anne-Lise
Laurberg G.

Hej Jacob. Tror at du har det i dig. Anlægget for at blive en rigtig fotograf. At dømme efter den lokale borgers udtryk er han vældig positiv instillet over for dig som fotograf. Den får ikke for lidt. Armene overs kor. ''Her bor jeg. Din eksponering er temmelig flot. Her er tegning selv i højlysene og også i skyggepartierne. Retrospektivt kan man jo ikke ændre alverden på situationen. Men havde du f.eks gået nogle skridt til venstre o ville han formodentlig have drejet hovedet efter dig og ville så ikke have været så stærkt igeneret af solen. Hvad du kan gøre nu er att beskære en del foroven. Ca 2/3 af lemmen væk. Han får da øjnene længere op i den nye billedflade. og Indtrykke af en meget lille mand vil delvist forsvinde. Men eller et godt snapshot, som bestemt er en plads værd i fotografens scrapbook. mvh. lau
Jacob V.

Hei

Tusen takk for flotte ord...

Anne: Så sant, så sant. Vi er alle her for å lære. Skal se om får lagt ut en versjon der kompen er litt anderledes :)

Lau: Takker for flotte ord. Skal få lagt ut en ny versjon i nærmeste fremtid med ditt beskjærings forslag :)



Mvh

Jacob

Avsluttet .

Hei Jacob.

Endelig kommet hjem etter en deilig ferie i Roma. Bakdelen blir at jeg ikke får følge med i utlagte bilder på ''dotten''.

Jeg syns du har jobbet bra med denne serien, noen portretter kan kanskje virke litt for oppstillt, men helhetlig syns jeg du har fått valuta for turen din i Italia.

Flott levert.

Arne
Jacob V.

Hei

Kjekt å høre at du likte bildet.
Denne turen var verdt hver tusenlapp. Får jeg sjangsen drar jeg en gang til....uten å nøle.


Mvh

Jacob
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu