Dråpe på aks
Langs Engervannet ved soloppgang.
Utstyr
  • Nikon D200
  • Nikon AF-S 300/F4 D IF-ED
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger396
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_257623} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (27)
ronny s.
God kveld Kjell Sigurd
Dette er jo vakkert, eg synst dette kan stå som det er. deilig dus grønn farge og skarpe dråpar.
ja dette likte eg.
Mvh Ronny
Kjell Ivar Ø.
Enkelt og greitt vakkert.
Mvh Kjell Ivar
André M.
Deilige farger og fin plassering av detaljene (dråpene og akset). Tror bildet kunne styrke seg noe med et lite kutt til høyre og nede (liten reduksjon av den gule flaten).
Avsluttet .
Enkelt og utrolig lekkert.
Dette falt jeg for med en gang.
Hilsen Tone!
Ivar B.
Nydelige farger og stemning. Jeg støtter kuttforslaget til AM. Bra! Mvh Ivar.
Steinulf L.
Velkomponert og teknisk bra. 300 mm'en kan brukes til så mangt.
Terje S.
Nydlig Makro dette. Enig i kuttforslag til høyre.

Terje
Marit O.
Rett og slett vakkert,flott fanget med 300mm.
Nydelig skarphet på dråpene og en flott bakgrunn det gule gir
en fin kontrast.
Liker bilde som det er.
Mvh Marit
Avsluttet .
Harmoniske farger nydelig lys, enkelt og skarpt. flott...

Rune
Eivind B.
Litt av et makroobjektiv du hygger deg med.. Resultatet blir i hvertfall dekorativt; nydelige farver og et velkomponert hovedelement i fokus. helt min smak. Ser også at bildet kan gjøre seg i kvadratisk format: et par cm kutt fra venstre inn til roten av strået og rundt 10 cm fra høyre hadde gjort susen. Mvh Eivind
Kjell Sigurd S.
Takk for fine kritikker. Flere kuttforslag som jeg synes er interessante. Skal utprøves. Ellers bruker jeg ikke 300 mm. så mye til slike bilder, men jeg tror kanskje jeg vil bruke det mer heretter .-)

Kjell S
Ann F.
:-)
Lurer på hva det er som får meg til å tenke på mitt bilde nr. 311326?
Jeg synes du stort sett har lykkes bra her, men jeg ville beskåret inn fra vest så mye at det lyse strået i vest kommer inn i bildet omtrent på midten eller 1/3 nedenfra sett vertikalt. Det hele mørkere grønne hele feltet langs hele vestsiden er unødvendig og gjør komposisjonen mer standard. Tykkjer eg.
Ønsketenkningen er at det gule i bakgrunnen var høyere i bildet.
Trur eg.
Skarpheten på riktig plass og i riktig mengde er upåklagelig etter mitt syn.

Mvh Ann
Odd Tore S.
Pent og enkelt hovedmotiv, passe mye skarphet.
Kanskje litt ensomt i bildeflaten? Ser at andre også er inne på litt kutt her og der, jeg har ingen konkrete forslag, bare en følelse av nok omgivelser.
Odd Tore
ingebjørg fyrileiv g.
Var en tur innom dette i går, og det falt selvfølgelig i smak momentant:) Tonene er behagelige, og gir en god og mild sommerstemning. Skarpheten ligger perfekt (og er perfekt). Jeg er ikke for kutt, men strået skulle så gjerne ha gått den andre veien.. Men det det vel ikke så mye å gjøre med nå. Bildet er veldig fint. -Frodig sommermorgen :)

vh ingebjørg
Kjell Sigurd S.
Takk for fine utfyllende kritikker. Alltid interessant å lese kommentarene deres. Ann; ja, det slo meg også når jeg satt og redigerte søndagens fangst og fikk se bildet ditt. Sammentreffende saker :-) Du la ut ditt først så da er det vel jeg som er plagiatisten her... Kunne gjerne tatt med mer av bekkeblomen men syntes det ble tøffere med bare en del av den. Kanskje det virker litt for tilfeldig? Kutt til venstre kan være en god ide, var redd det kunne bli trangt. Skal sjekkes. Odd Tore; interessante betraktninger. Omgivelsen skal ihvertfall få seg en omgang med saksen, så får jeg se om det hjelper. Ingebjørg; hyggelig å se deg i aktivitet igjen. Det betyr vel at russetiden er over... :-) Det slo meg også at akset bøyde ut av bildet, men jeg fant ingen andre alternativer i nærheten der og da.

Kjell S
Ann F.
At akset bøyer seg ut av bildet har jeg overhodet ikke reagert på som negativt. Tvertimot, du har et lyst felt som ''vokser opp fra'' den gule blomstens høyre del, det feltet bøyer seg motsatt. Så egentlig synes jeg de to komplementerer hverandre.

mvh Ann
Kristin S.
Hei!

Lekkert bilde, med flotte farger.
Behagelig å se på. Likte dette:)

Mvh Kristin
Inger-Lise S.
Et nydelig og teknisk godt macrobilde. Vakre farger, flott komposisjon.
Delikat bilde.

Inger-Lise
Cornelia T.
Nydelige frager, og fine, skarpe dråper. God komposisjon.

mvh, Lia
Inger Anne Maritsdotter V.
Dette var en ren nytelse for øyet og gav meg inspirasjon.

Nydelige farger og de skarpe dråpene som prikken over i`en.

Inger Anne
Kjell Sigurd S.
Takk til dere også for fine kritikker :-)

Kjell S
Robin J.
Hei
Dette har gått meg hus forbi(siden det ikke var en fugl:)). Inspirerende bilde som viser til fulle at du behersker andre ting enn skarpe fugler. Fint bilde.Mvh RJ
Tone A.
Hei
Dette bildet har eg sett på fleire gonger pga det minalistiske uttrykket og den maleriske bakgrunnen med vårlege tonar. Eg skulle også finna ut kva dette spesielle strået heiter ennå.
Men eit nydeleg makrobilde med eit smalt skarphetsplan på toppen av strået med fine linjer og desse småe dråpane som gir ein flott effekt mot den duse bakgrunnen som har eit malerisk uttrykk med grøntonar som gir ei kjensle av vår.
Flott lys og denne duse bekkeblomen med sine gultonar gir ein fin kontrast i alt det grøne. Her ville eg ikkje ha kutta nokon stad. Det lyse og bua feltet i høgrekanten er ei fin motvekt til strået i venstrekanten og det gir litt spenning i bildet. Bokmerke frå meg for dette nydelege bildet.
:) Tone
ingeborg w.
Lekkert, skulle gjerne tatt det selv. Strået som det eneste i fokus, linjer både på høyre og venstre side og friske gule og grønne farger, sommerlig og frodig. Jeg tar gjerne en soloppganstur jeg. Selv om jeg ikke har 300 mm.
Birna R.
'Strået'' er en ung elvesnelle (Equisetum fluviatile) og det gule i bakgrunnen tipper jeg er en bekkeblom. Jeg blir ikke helt fortrolig med hvordan bildeflaten avsluttes nedentil og slulle ha likt å se andre utsnitt/varianter. Ellers passelig minimalistisk søvnig søndagsmorgenstemning dette.
Kjell Sigurd S.
Takk for fine kritikker. Robin; det hender rett som det er at jeg kaster meg hemningsløst ut i alternativer til å søke etter gode fuglefotografier :-) Tone; det tror jeg jammen er første gang noen bokmerker et av mine bilder. Thank's! Ingeborg; soloppgang er notert. Blir det vær til det i helgen så befinner jeg meg ute sammen med de første fuglene. Hyggelig med selskap :-) Bjørn; leste med interesse om arten. Du har rett i at det gule er en bekkeblom (ved Engervannet i Sandvika). Har andre varianter, men da uten blomst. Det dabber kanskje litt for mye av dere nede... Da har jeg noe å jobbe med ved neste korsvei.

Kjell S
Øyvind A.
Strået med dråpene er flott. Resten er ok, men jeg blir ikke helt fortrolig med de øvrige elementene og deres plassering. Kanskje mer konsentrasjon om hovedmotivet kunne vært en bedre løsning?
Ø.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu