Løvetann venter på vind...
Utstyr
  • Canon 400D
  • -
  • Brennvidde209mm
  • Blenderf/7.1
  • Lukker1/640s
  • Nei
  • AnnetStativ
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMakro/micro
  • Lastet opp
  • Visninger252
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_258631} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (5)
Espen R.

Hei
Flott bruk av lyset her, gir en spesiell effekt på løvetannen. Fin og rolig bakgrunn, bra komponert.
vh
Espen
Ivar B.

Hei Arvid! Synes du har fått et flott lys i løvetannen som gir en fin glød. Bakgrunnen er fin og rolig og fremhever blomsten fint. Tror du kunne blendet ned et par hakk for bedre dybde og likevel beholdt rask nok lukkertid for skarphet og samtididg beholdt den fiffuse bakgrunnen. Mvh Ivar.
Anne-Lise S.

Løvetanna er vakker der den står gulende gul, oftest som første blomst om våren. Den gir oss mennesker tanker om varmere dager, lange sommernetter og nytt liv. Videre kan uttrykket ''løvetannbarn'' bringe tanker om barn som klarer seg godt uansett livssituasjon, lik løvetannen er så sterk at den kan bryte seg vei gjennom asfalt, blomstre der og skape glede for alle som legger merke til den! Her er blomstringa forbi, og du viser oss en flott diagonal komposisjon der de to løvetennene er fint plassert i bildeflaten mot en dus og god bakgrunn som fremhever frøene. Lyset fra sola gir en fin glød i hvert løvetannfrø, og jeg synes du lykkes godt ift skarpheten. Her er nok noe mer å hente innen skarphet, men jeg synes det du her har fått til fungerer godt! Herlig lys som om toppene blir til en glorie om løvetennenes falne herlighet, som også er vakker. Om enn ikke for allergikerne selvfølgelig. Bakgrunnen har rolige fargetoner og fungerer som et fint bakteppe for frøene. Jeg ser et par lysere grønne områder som tangerer stilken på venstre løvetann og kronen til den høyre. Dersom også disse områdene hadde hatt en dypere grønntone, eller at de var mer diffuse, ville de ikke forstyrret noe slik de gjør nå. De forstyrrer ikke mye, men de vakre kronene ville blitt fremhevet i enda større grad uten disse to områdene bak. Likevel et bilde jeg synes du kan være fornøyd med!

Anne-Lise
Arvid M.

Takk for kommentarar og takk for at dåke lika bilde! Det er kommentarar eg lærer av. Ja eg Kunne nok ha blenda ned nokre trinn for betre dybde, Ivar.
Anne-Lise: Interessant å lesa dine refleksjonar av Løvetanna. Ser at dei grøne flekkene forstyrra litt. Må nok jobba litt meir med bilda under opptak ser eg, prøva ut forskjellige bledere og lukkertider. Tusen Takk igjen! :-)
Mvh Arvid
Ivar B.

Hei Arvid! Ser bildet på min egen skjerm nå, som er riktig, og da forstyrrer de grønne flekkene noe mer enn jeg så når jeg kommenterte bildet. En nedblending som jeg fåreslo i forrige kommentar, ville gjort de grønne flekkene enda mer framtredende, så det er mulig at ditt valg er det riktige her. Mvh Ivar.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu