Inne
Bildet er fra inne i et telt, en såkalt ger, hvor en familie på fire bor. Mange i Mongolia lever av husdyrene sine, og de flytter når dyra skifter beite. Mongolere kaller seg selv asiatere av etnisitet, og vestlige av kultur. Det er ikke utfra boforhold.
Bildet inngår i albumet Mongolia - Med 2,5 millioner innbyggere i et land tre ganger større enn Frankrike, har Mongolia verdens laveste befolkningstetthet. Halvparten av befolkningen er nomader eller semi-nomader. Denne serien er fra den sentrale delen av landet sommerstid.
Utstyr
  • Canon Rebel XT (350D)
  • Sigma 17-70mm, f2.8-4.5 DC Macro Canon
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMennesker
  • Lastet opp
  • Visninger201
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_334640} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (6)
Lars E.

Hei !

Med dette bildet viser du oss en for oss ukjent og spennende verden. Dette er et fortellende bilde og inneholder mange spennende elementer.

Jeg synes du har vært heldig med komp og utsnitt. Den lave opptaksvinkelen gjør bildet enda mer spennende.

Jeg må gi deg ekstra pluss for den gode beskrivelsen av bildet ditt.

M.v.h.
Lars
Espen R.

Hei Yngve
Liker slike bilder som dette, dokumentariske fra andre deler av verden. Liker formatet og opptaksvinkel her. Det virker kanskje som om bildet heller noe til venstre? Usikker. Masse spennende detaljer her - slikt kan jeg like!
Espen
Jarle S.

Hei,Yngve
Artig å få bli med inn i nomadenes hverdagsliv på denne måten.
Her er det mennesker som har helt andre krav til komfort enn oss
europeere,og later til å være fornøyd med det. Du har tydeligvis hatt en
spennende tur til dette eksotiske landet.,med mye flotte landskaper og
gjestfrie mennesker.

Mvh
Jarle
Yngve Sem P.

Takk for kommentarer ! Teknisk er vel dette bildet så som så, men ville likevel legge det ut som en dokumentasjon. Hyggelig at det falt i smak.
Espen, det er nok riktig at bildet heller mot venstre, men jeg har ikke mer å gå på i bunnen og jeg ville ikke kutte mer av føttene til mannen til venstre. Bildet ble forøvrig tatt i hui og hast, da jeg først fikk et høflig nei på min forespørsel. Mongolere flest er sjamanister og tror at en bit av sjelen forsvinner når noen tar bilder av dem, men denne familien gjorde av en eller annen grunn et unntak her. Gjestfriheten kan man definitivt ikke klage på, nei :)
Anne-Lise S.

Dette minner meg om fotografiene til Bo Mathisen, som han tok av Wajapi-indianerne i Amazonas, og som jeg så utstilt i Oslo i begynnelsen av august ved Nobel-senteret. Spesielt et av hans fotografier av dagliglivet kan jeg assossiere med dette. Dette er kanskje ikke det sterkest teknisk, men med gode detaljer for å få et innblikk i hvordan akkurat disse menneskene lever. Ang. rekken av tegninger på veggen inne i boligen: Har det noe med det kinesiske året å gjøre? Synes jeg ser både slange, hest, rotte, hane og gris der?

Anne-Lise
Yngve Sem P.

Anne-Lise, det er riktig det du ser. Det er de tolv dyretegnene i den kinesiske kalender du ser der bak, i hvert fall på høyre og venstre kant. Kinesisk innflytelse har vært sterk i Mongolia, og kineserne regjerte store deler av landet fra slutten av det 17. århundre. Mongolia ble selvstendige i 1924, dog ikke frie. Det midtre banneret er jeg usikker på, det er tegninger av tekanner, lampe og vekkerklokke, kan det se ut som. Vet ikke om dette har noen spesiell betydning, det blir bare spekulasjon fra min side. Kanskje andre kan hjelpe ?
Jeg har også sett noen av bildene i utstillingen du nevner, og jeg synes vel det er en voldsom sammenlikning du kommer med, i all beskjedenhet. Men ikke desto mindre hyggelig :)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu