Ikke greit å være liten........
Naturen er knall hard. Hver vår når rådyrkalvene er født -jager mor og far bort barna fra fjorårets kull. Var litt hjerteskjærene å se ungbukken som var full av skum rundt munnvikene mens den sprang for livet med sin far hakk i hæl .Faren jaget sønnen over alle hauger.
Har en hel serie fra senansen.Vil legge ut litt flere av samme serie når jeg får tid.Legg merke til skyggen av far i bakkant. Har bilder der begge bukkene er på samme bilde også.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-05-30 01:07:58
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2007-05-30 01:09:15
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2007-05-30 01:10:15
    Versjon #4
  • Lagt inn: 2007-05-30 01:11:19
    Versjon #5
Utstyr
  • Nikon D200
  • Nikon Nikkor AF-S 300 mm f.2,8 VR G
  • Brennvidde500mm
  • Blenderf/9
  • Lukker1/800s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger731
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_259361} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (21)
Monika Frisvold V.

Fint bilde, men brutal historie....
Å det er som du sier tøft å være liten...
flott observert :)
Meget skarpt... med tanke på den springer meget fort.....
mvh monika
ronny s.

Hei Terje
ja det er no alvoret begynner.
ut i den store stygge verden heilt aleine.
Ellers er det jo eit kjempe flott og skarpt bilde.
Til og med fått med grusen som sprutar
Mvh Ronny
Terje S.

Hadde egentlig håpet at jeg skulle få oppleve dette en annen plass en på en grusvei .Mens jeg satt i bilen med en 300 mm påmontert 1,7 teleconverter. Ikke enkelt å treffe med fokus når de kommer i den voldsomme farten og at på til med en 500 mm.
Simen B.

Imponerende skarpt dette, og en facinerende historie/billedserie.

mvh Simen
Terje S.

Takk for kommentar Simen. Så lenge det er kontrast å så bra lys som her treffer autofokusen bra- men det hadde nok blitt bedre resultat uten converter og bildestabilisator .Hadde stilt inn på enkeltfelts følgefokus og holdt egentlig på med Hegrefoto men når sjansen bydde seg så sendte jeg av ei ladning.
Litt dumt at jeg ikke traff med fokus der begge bukkene var inne i ramma men man rekker ikke å skifte fokuspunkt i denne farta her.


Terje
Morten L.

Hei Terje
Ja, dette er noen ''rå dyr''.
Brutalt og hjerteskjærende, men slik er naturen.
En flott bildeserie!
Mvh Morten ;-)
Kenneth J.

-Hardt, brutalt, og veldig reelt! Knivskarpt, også.
Knut Børge S.

Hei Terje!

En meget flott og brutal serie av gamlefar som jager sin sønn, slik er naturen. Sylskarpt og teknisk bra som alltid.

mvh KBS
Kjell Ivar Ø.

Teknisk topp som vanleg flott formidling av rådyras verden.
Mvh Kjell ivar
Aleksander M.

Hei
En flott serie du har fanget her, selv om ikke fokus sitter i alle versjonene. V1 og V3 er sylskarpe. Som enkeltbilde liker jeg best V1, men med rett fokus og kortere brennvidde ville nok V4 blitt favoritten. V5 er faktisk et flott rådyrportrett i tillegg til at den hører med i serien. Bra fangst dette!

Mvh Aleksander
Monika Frisvold V.

Hei Terje
Så ikke hele serien i går, men dette er jo helt rått og jeg har aldri sett noe slikt.. var faktisk ikke klar over den brutale verden....
Flott Terje..... Bryr meg ikke om det er grus eller åpent terreng...dette er flott dokumentert....
mvh monika
Robin J.

V1 ble jo flott da. Teknisk meget bra fine farger. Litt synd den springer på grusvei men sånn var det nå denne gangen.Mvh RJ
Linda G.

Hei Terje! et flott og hjerteskjærende bilde! Meget bra skildring av naturens realitet!! Veldig veldig bra! Hilsen Linda
Avsluttet .

Nydelig skarphet og blikkontakt her Terje flott komposisjon, og håper ikke han løp rett i bilen :-) fint lys og komposisjon og veldig bra i V1.

Rune
Terje S.

Takk for kommentarer alle sammen. Det var faktisk bare ett lite under og ett lite rop som måtte til for at den første bukken ikke sprang rett inn i siden på bilen. Han vinklet heldigvis av 2 meter unna.


Terje
Tom E.

Hei!
Fin dokumentasjon på hvordan barneoppdragelsen er i rådyrfamilien,gjøre barna klar for voksenlivet.Vel-vel.Likte best versjon 4med faren hakk i hæl.Har sett dette noen ganger selv.Dette kan vel være grunnen til at 90% av påkjørte rådyr siste tiden er ungdyr.
mvh tom
Kjell G.

Flott dokumentert historie. Jeg synes dette ble profft håndtert, da rask bevegelse mot fotograf ofte er problematisk å få optimalisert.

mvh kjellg
Odd E. k.

Hei og god fredag Terje!

Harde bud i naturen. Dette skal til for at formeringen skal gå sin gang ute i den hardbarkede naturen. Muligens for barskt for mange, men naturen har nok innrettet seg på denslags. Vi mennesker har det nok på samme måte uten at en helt merker det eller at vi ikke oppdager hintet fra naturens side. Tenker da på tennåringsopprøret i de tusen hjem, der naturen gir oss sikkert et hint om av vi må kunne gi slipp på våre barn. Samfunnet er bare ikke innstilt på denslags, noe som fører til en vi holder på barna våre i en litt lengre periode. Naturen med dyrene har nok ikke denslags muligheter, så da må de nok jages fra hjemmet.
Flott fanget dette Terje, da en ikke så ofte oppdager denne seansen. Flott serie, der tiden har kommet også for denne rådyrkalven. Trøsten må jo være at den kan oppholde seg i nærheten av mora og i det samme miljøet.

Ha en fin fotohelg!!

Mvh

Odd E.
ketil o.

Hei!
Et skarpt og fint bilde med en god historie til:) Det går hardt for seg ute i naturen. Imponert over skarpheten og detaljene du har fått fram i farta...
Mvh:ketil
Mads B.

Hei. Glimrende presentasjon av ett av naturens mange undre. Jeg synes du har imponerende skarphet på bildet. Fint at du har med de andre versjonene også. De forteller historien på en fin måte!
Mvh Mads B.
Knut H.

Hei Terje.
En teknisk flott serie fra rådyrverden.Alle bildene
godt fortellende for situasjonen.Likte best v5
Knut
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu