Terne
Er usikker på hva som skiller Makrell og Rødnebbterne. Terne er det i allefall
Greit
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-06-03 02:16:31
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon D200
  • Nikon Nikkor AF-S 300 mm f.2,8 VR G
  • Brennvidde420mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/1600s
  • Nei
  • AnnetTatt fra båt idag.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger526
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_260013} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (19)
Sigmund R.

Fint Ternebilde dette Terje. Fin bakgrunn og skarpt nok. Er litt usikker på fuglen nede til venstre, jeg syns den virker litt forstyrrende.
Bra dette!
Sigmund
Kjell Sigurd S.

Fint av ternen Terje. Raske saker å fange dette. Fin positur og nydelig bakgrunn. Saken nede til venstre er jeg også litt usikker på. Oppfatter den ikke som en tydelig del av komposisjonen og den forstyrrer derfor blikket. Fjæren på nebbet er et pluss. Flott.

Kjell S
Hans-Jørgen H.

Hei Terje!
Tøff positur på terna!
Synes det skapte en artig effekt jeg med det gapende nebbet og halve hodet til den andre terna nedi hjørnet.
Kommunikasjonen sef ut til å være en smule hissig.
Stusser litt på det hvite på nebbet...skit eller.....
Bra bilde av en vakker fugleart.
Jeg er heller ikke god på å skille makrell og rødnebbterne.
Ei utmerket sommerhelg!
Hans-Jørgen
Terje S.

Takk for kommentarer gutter. Er enig at fuglen nede til venstre er malplassert men når andre gjør det samme -gjør tilskueren hele bildet ?

Var egentlig tenkt å clone over hele hode som stakk opp men tenkte
''noen liker det sikkert og mener det skal være sånn''


Terje
Terje S.

Det er dun/fjær på nebbet til Terna, Hans Jørgen.
Tom E.

Hei!
Fin positur på terna Synes at tilskueren skal være med.Muligens at han skal være litt mer fremtreden.
mvh tom
Monika Frisvold V.

Hei Terje
Nydelig bilde av Terna dette..Synes den nede til venstre er helt ok da en ser at dem har seg en nebbete krangel... nydelig skarphet som vanlig av herr Sylte... likte dette....
mvh monika
Mats A.

Hei Terje!
Vakkert bilde av ternen dette. Godt bildeteknisk og flott komposisjon - likte den gapende terna nede til venstre svært godt jeg. Synes den gjorde mye for komposisjonen og hever bildet over de noe mer tradisjonelle fuglebildene. Det hvite på nebbet gir bare mer liv i bildet. For meg er det i alle fall ikke forstyrrende. Synes du har gjort en god jobb og fanget en flott situasjon.

Mvh Mats
Knut Børge S.

Hei Terje!

Meget flott bilde av ternen der den henger i luften på vent til å lande. Fin skarphet, og fin bevegelsesskarphet på vingene. Flotte farger, fint lys og fin bakgrunn. Et godt komponert bilde.

mvh KBS
Kjell Sigurd S.

Bildet du sikter til er komponert forskjellig fra dette Terje. I nevnte bilde synes jeg tilskueren har en misjon, her blir det litt midt i mellom. Nå kan man sikkert med rette sette spørsmålstegn ved hvor mye man faktisk komponerer og hvor mye som blir til ''ved en slump'' på fuglebilder med litt action i :-) Valgt utsnitt har man dog kontroll over.

Kjell S
Mathias B.

Ekstremt skarpt og gjennomført bilde av terna dette. Jeg synes heller ikke at den andre terna gjør noe spesielt for bildet, men det er vel greit at den er med. Posituren er det ingenting å si på.

-Mathias
Terje S.

Enig i den Kjell Sigurd. Jeg er ikke så spesielt glad i avkuttede hoder,vinger ,bein osv på slike bilder. Her er det mest å hamre løs å håpe at noe blir skarpt og at du får med hele fuglen på brikka. Ikke så mye tid til komposisjon osv pga stor fart,kjappe bevegelser og høy vanskelighetsgrad.

Terje
Anne Ø.

Flott positur på denne terna, artig kontakt de to i mellom samtidig som den er litt liten den i v. hjørne. I slike situasjoner er det bare å trykke på knappen.
Liker bakgrunmen her som er svært harmonisk, fine valører.

Anne:)
Robin J.

Syntes V2 ble best. Her går det fort i svingene og teknikken må være på plass for å få et slikt bra resultat. Flott dette Terje.Mvh RJ
Aleksander M.

Hei
Flott og skarpt bilde av en vanskelig situasjon. Jeg synes det er ganske vanskelig å si om dette er en rødnebbterne eller makrellterne. Spesielt når jeg selv ikke har opplevd situasjonen. Det lille svarte på tuppen av nebbet kan tyde på at det er en makrellterne, men ettersom det er såppas lite kan det også være en rødnebbterne. Rødnebbterna har normalt litt mindre kropp, men lengre stjert. Det går også an å se litt på hvor og når bildet er tatt og hva som er mest sannsynlig, men dette kan ofte være ganske usikkert ettersom det ikke er noen fast regel. Jeg kan nok dessverre ikke si sikkert hva slags terne dette er, men uansett er det et veldig bra bilde hvor det tekniske sitter. Tror jeg ville foretrukket V1 dersom hele terna var med i bildet.

Mvh Aleksander
Terje S.

Takk for flotte kommentarer og spesielt til deg Aleksander for utfyllende kommentar om forskjellen på Makrell og Rødnebbterne. Jeg greier ikke å dra noen konklusjon hvilken terne art dette er men det er på hundrevis av dem utenfor Moldeholmene. En artig,tillitsfull men krevende fugl å fotografere.


Mvh Terje
Linda G.

Hei Terje! Oi oi oi for et nyyyydelig bilde! Helt fantastisk flott, du er jammen flink ;) Hilsen Linda
Espen A. I.

Et hakkanes godt bilde som fortjener å stå aleine, virkelig et blinkskudd!

Espen
Adrian Dyrhaug G.

Hei igjen Terje

Meget bra dette også.
Her var det viktig med rask lukkertid og det har du virkelig fått til.
Skarpheten sitter og komposisjonen er meget god, der du plasserer et hode på en annen terne nede i venstre hjørne.

mvh Adrian Grande
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu