Hva er dette?
Jeg kom til å snuble over denne forskremte skapningen da jeg gikk tur i dag. Jeg fikke bare et lite glimt av den og lurer veldig på hva det er? Forslag mottas med stor takknemlighet:)
Bildet er veldig støyete...:(
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDyr
  • Lastet opp
  • Visninger322
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_260489} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Tommy S.

Dette ser ut som en mink.
Har sett en mink som holder til i et område hvor jeg ferdes en del. har lagt ut bilde av den her også.
Tror det er et dyr som egentlig ikke hører hjemme i norge, men har rømt fra fangenskap, og klarer å overleve.
For fugler er dem en stor trussel, da de stjeler egg og fugleunger.

Tommy S
Tomas W.

Takk så mye Tommy:) Jeg synes den virket litt stor til å være mus så det kan stemme at det er en mink. Og det er enormt med fugler i området...

mvh Tomas
magne f.

Hei Tommy!

Ser tassen du har avbildet er hvit under haka og sannsynligvis også på magen og hele undersiden. Det er nok en røyskatt du har truffet på her. Utrolig kjappe og artige skapninger.

Magne.
magne f.

Beklager, Tomas skulle det være :)
Kan legge til at røyskatten er utrolig nysgjerrig og leken.

Magne.
Tomas W.

Takk for tipset Magne:) Tror du kan ha rett i at det er røyskatt. Jeg har desverre ingen dyrbøker jeg kan skjekke opp mot, men du virker ganske overbevisende...:)

TW
Tommy S.

Hei igjen.

Ikke for å være vanskelig.
Men jeg er fortsatt ikke overbevist om at dette er en røyskatt.
Minken er også hvit under haka. I tillegg ville jeg tro at man ville sett mere av det hvite oppunder kinnene, hvis det var en røyskatt, da denne har mye mere hvitt på seg.
Men når jeg ser på størrelsen i forhold til gresset, kan det se ut som om den har størrelsen til en røyskatt. Røyskatten er mindre enn minken.
Legger til at også minken er en meget uredd og nysjerrig krabat.
Skulle være veldig interessant om det var noen flere som kunne kommentere dette bildet. Noen som kan garantere hva det er.
Jeg tror fortsatt det er en mink, men er meget usikker.

mvh
Tommy S
Svein B.

Hei Tomas!

Dette er definitivt en villmink og ingen røyskatt! Villminkens brunsvarte farge er noe helt annet enn røyskattens rødbrune. Så du har knipset en villmink, ingen tvil om det! Har fotografert en del villmink gjennom årene og det ansiktet på bildet ditt er godt kjent.

Hilsen
Svein
magne f.

Hei igjen Tomas!

Kan godt være at Svein har rett. Fargen kan være temmelig mørk også på røyskatten, særlig ansikt-hode. Jeg har fotografert røyskatt ved ulike anledninger, også mink. Angående farge på røyskatt kan du se på et klipp: http://www1.nrk.no/nett-tv/klipp/116238

Mvh Magne.
martin n.

ja, det er en villmink du har fotografert. røsykatten enten helt brun eller hvit(vinter) og alltid svart haletipp! røyskatten er ca 2-3ganger så stor som en mus mens minken er 5-6 ganger så stor! fint bilde:)
Fredrik S.

Heisann!

Eg tenkte også at dette måtte være mink når eg såg bildet. Som Tommy påpeikar, har både røyskatt og mink det kvite feltet under haka.

Vart litt usikker sjølv, då vi ikkje ser kroppen til dyret. Røyskatten er jo kvit om vinteren, men veit ikkje akkurat når på våren dei bytter drakt.
Syntes imidlertid den er litt for kraftig for å være røyskatt. Dessutan har røyskatten mørkere/svartere auger enn minken. Den avbilda krabatane ser ut til å ha meir brune, enn svarte auger, som også tyder på mink.

Mvh Fredrik S
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu