Makrellterne
Strandet på en liten øy i Moldefjorden i kveld etter motorstopp . Brukte tiden til foto mens hjelpen var på vei.Bilde er tatt fra båt.
Utstyr
  • Nikon D200
  • Nikon Nikkor AF-S 300 mm f.2,8 VR G
  • Brennvidde300mm
  • Blenderf/6.3
  • Lukker1/1600s
  • Nei
  • AnnetIso 200 med undereksponering på 0,7 Ev
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger763
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_260577} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (28)
Robin J.
Flott positur. Teknisk meget bra og så flott lys. Et fint bilde Terje. Mvh RJ
Monika Frisvold V.
Her er det bare å nydelig bilde av Tjelden.. skarpheten er på topp som vanlig.. Å det er fryd for øyet å se skarpe og fine fugle og dyrebilder å dette var selvsagt ett av dem :)
mvh monika
Ketil K.
Nydelig positur! Litt hardt lys, reflekser på nebb og vel mørk buk.
Knut Børge S.
Hei Terje!

Meget godt fanget av Terna i lufta. God kontakt med motivet, skarpt og fint, teknisk som vanlig godkjent.

Jeg har en artig historie fra da jeg var en liten gutt. Jeg var nysjerrig på alt, og fant et ternereir en dag. Ternemor likte selvfølgelig ikke at jeg nærmet meg reiret, og stuper ned mot meg i stor fart. Jeg får flere skitklatter i ansiktet, og begynner å grine. Min søster og søskenbarn står der og ler seg ihjel, men stopper fort latteren når de ser at hodet mitt er dekket av blod. Det skarpe nebbet til terna hdde jammen meg hakket meg til blods. Der fikk jeg me en lærepenge, og en respekt for naturen.

mvh KBS
ronny s.
Hei Terje
Ingenting er so gale at det ikkje er godt for noke, heiter det.
Ikkje ofte eg har vert so nær makrellterne men skal ikkje nebbet og beina vere litt meir røde?
Kjempeflott fanga med vingene heilt ute.
Mvh Ronny
Stian H.
Hei Terje.

Utrolig fin positur, men kanskje litt tam bakgrunn. Har et par til salgs, kan snakkes om det!
Skarpe detaljer og god eksponering en lyssterk forsommerkveld, Håper du får liv i motoren igjen da. Alt med snor og to plugger kan ta livet av en mann. Får si som en kjent herre fra min hjembygd, som etter uante antall drag i snora på sin cresent: At det kan bo så MYE faenskap i noe så LITE! Kloke ord til ettertanke...

Kos deg med Ternene dine, så blir det plutselig tid for stevnemøte med bamsefar hos söta bror. Gleder meg, uhu!

Stian
Kjetil S.
Hei

Fin positur på terna, men lite miljø gjør det ikke allverdens spennende. Teknisk synes jeg det ikke er så vellykket, selv om noen lirer av seg frasen teknisk bra. Fargene på terna er helt feil, bl.a med feil farge på nebb og føtter. Bruntone i underside. I tillegg endel støy etter beskjæring.

Kjetil
Terje S.
Takk for kommentarer og innspill. Ser du stusset på buken på fuglen og det gjorde faktisk jeg å Ketil. Men den var faktisk slik . Normalt er de ganske så hvite men denne var nærmest skitten. Til deg Knut Børge syntes jeg det var en god historie og en lærepenge at du ikke skal nærme deg Ternekolonier.
Jeg holder meg normalt i båten da jeg vet de kan være ganske så hissig når de har unger. Har faktisk en ganske traumatisk opplevelse med Terner sjøl.
Jeg hadde fått forstoppelse og hadde ikke vært på toalettet på 14 dager. Jeg dro derfor på Apoteket og kjøpte Dulkolax. Leste på pakningen at jeg kunne ta 1-2 tabl. Siden jeg var så oppblåst som en ballong tok jeg 2. Fikk så telefon fra en kompis om vi skulle dra på sjøen å fiske. Lot meg så klart ikke be 2 ganger. Glemte så klart av hele Dulkolaxen. Mens fiske var som best løsnet så klart hele pluggen. Måtte derfor i land på nærmeste holme. Der var så klart M&R største ternekoloni. Jeg satt på kne og bedde til min kjære gud mens 300 terner gjorde angrep som en Kamikaze flyger hadde misunt.

Terje
Terje S.
Samme hvordan jeg drar i fargespaken er å blir denne buken brun aktig. Vet så klart at Terner er hvite men dette får jeg bare ikke til å stemme ?
Har flere bilder av samme fuglen i det samme lyset å den er brunaktig. Har ike dratt hardt i fargespakene heller .


Kanskje en ny art Kjetil som Brunsisisik/Gråsisisk . Brunterne ?


Terje
Terje S.
Tror jeg har funnet løsningen for det brune brystet. Fuglen skal gå inn for landing på ett brunt berg. Det hvite brystpartiet fanger opp /reflektere i berget.


Terje
Kjetil S.
Hei Terje

Tror det kan være en kombinasjon av hardt lys og undereksponering av skyggepartier, og etter min mening ikke optimal lyssetting. Synes også du muligens har beskjært litt for hardt. Fargemessig er også himmelen(?) bak ikke helt bra gjengitt i denne eksponeringen. Regner med du får bedre resultater i mer optimalt lys utover sommeren Terje!

Kjetil
Geir Helge S.
Hei Terje. Noe hardt lys gjør at dette bildet ikke blir noen høydare for min del. Ikke noe galt med motivet, men lyssettingen ødelegger.
Mvh Geir
Odd E. k.
Hei Terje!

Et flott bilde av den urolige tærna. Flatt fanget denne, der den henger i luften. Upåklagelig skarphet og et godt lys inn på fuglen, noe som fremmer den fine fjærdrakten. Ikke alle ternene er like, noen har vel et annet fargevalg. Posituren er også bra, da dette er en typisk angrepsposisjon for terna. Flott fanget dette, da du sikkert hadde ønsket et lengre opphold på holmen. Har vel skjedd det sammen som med Knut Børge, skit i hodet.

Ha en fortsatt fin fotouke!

Mvh

Odd E.
Lisa Maria S.
Rett og slett vakkert!!
Hans-Jørgen H.
Jaså Terje!
Du har freista ''Robinson Cruso'' livet på den øde øy i Moldefjorden.
Ikke uten dramatikk skjønner jeg....
Er det deg den går til angrep på ?
Et flott actionbilde dette. Ikke mangel på lys ser jeg.....
Likte det ja!
En fin sommerdag da!
Hans-Jørgen
Tom E.
Heisan!
Fin positur på terna.Ser at det er litt diskusjon rundt det tekniske.
Har ikke noe å bidra med der desverre.Likte som sagt komposisjonen og historien var jo veldig bra:)
mvh tom
Sigmund R.
Hei Terje
Her har du klart å få til et flott bilde av terna, likte bildet ditt godt.
Sigmund
Roar K.
Vanskelig å komme inn etter så mange og finne noe fornuftig å si som ikke allerede er sagt. Tror nok du kan ha rett i at det mørke er refleks. Jeg har sett det titt og ofte på hvite fugleri tropisk klima i sterkt lys i Goa i India der jeg tilbringer vinterhalvåret og driver litt fuglefotografering. Jeg synes du har fått et godt ''skudd'' her. Går ut fra at det er tatt for frihånd slik jeg vanligvis gjør. Den mørke buken er vel egentlig ikke noe å henge seg opp i for det er ikke fotgrafens feil at den er blitt mørkere. Det gule kveldslyset gjør jo også sitt til at det ikke virker unaturlig. Men det er nå en gang slik at fotografer gjerne vil ha det perfekt selv om naturen selv ikke er det.
Roar
Aleksander M.
Hei Terje!
Nok et flott ternebilde du har tatt! Synes det virker som om ikke det tekniske er helt på din ''vanlige'' kvalitet. Kan det skyldes hard beskjæring? Eller er det bare jeg som ser feil? Uansett et flott ternebilde med nydelig positur.

Mvh Aleksander
Marion N.
Flott positur og eg syns du har fått mykje ut av lysforholda. Liker at man kan ane bevegelseuskarpheten i den høgre vingen. Men eg syns venstre vinge får ein ørliten halo rundt. Ser at ingen andre har komentert dette, så det er mulig det er skjermen som lurer meg.....

Mvh Marion
Terje S.
Du har helt rett Marion vedr halo. Ganske vanlig fenomen med shadow/highl
funksjon i CS2. Så det først etterpå. Teknisk er nok ikke dette helt topp Aleksander men med småbåt på 14 fot i friske bølger og en bråkende
30 hk 2 takter bak på hekken- er jeg egentlig fornøyd med resultatet. Tror faktisk jeg må øke lukkertiden til over 1/2000 sek for å unngå vibrasjoner.


Terje
Avsluttet .
Hei Terje.

Flott. Jeg ble glad. Et blinkskudd. perfekt bilde.
Ha en fin sommer

mvh Reidar
Espen A. I.
Eventyrlig Terje!!

Espen
ingebjørg fyrileiv g.
Ja, dette var utrolig godt fanget! Kommentarrekke og anbefaling vel fortjent. Ikke nok med at lyset og det tekniske er perfekt, men posituren er også utmerket. Strålende.

vh ingebjørg
Anne Ø.
Blinkskudd i mine øyne Terje!!


Anne:)
Knut H.
Hei Terje.
Stemningen og lyset i bilde er meget bra.Fargene
har jeg ikke skjerm til og komentere men positur
og skarphet er av topp klasse.Ingen enkel fotojobb
men her er de meste i boks.Anbefales med glede.
Knut
ronny s.
Hei Terje
fargen på brystet kan kansje ha noke med ruging og gjere.
Ronny
ketil o.
Hei!
Dette var utrolig flott. Fin positur,god skarphet og detaljrikt.
Mvh:ketil
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu