Den smukke død
Når livets cirkel sluttes og materien går op i altet, da startes kæden påny. Alt ændres, mens intet forgår. Thi altet er alt og intet er intet.
Et billede der fortæller en dyb og enkelt sandhed og som måske derfor er svær at forstå. Så - jo, det kan jeg godt lide. :-) mvh. lau
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-06-06 23:35:35
    Versjon #2
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger433
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_260648} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (20)
Geir F.

Joda, et klassisk og vakkkert bilde her med håpets og livets grønne farger som omslutter dødens brune farger. Spekket med med gode harmonier der sirkelem omslutter det hele.
Et meget godt bilde dette som må anbefales.
-fløde-
Sathees Isak M.

Hei Lau:)
Dette likte jeg godt...
Spennende bilde med noe innehold, Liker også den abstrakte effekten..

mvh
Isak:)
Brit M.

Et bilde med innhold. Skjønne, dempede, men lødige fargetoner. Likte det meget godt, anbefaler det jeg og, selvsagt.

Brit
Ronny A.

Hei Laurberg. Det var noe kunstnerisk over dette. Fantastiske farger og en flott harmoni som gir meg assosiasjoner om kjente malere fra 1500-1600
-tallet. Nydelig:-) Bilde ble meget bra med hvit bakrunn, samt grå el svart ramme...har sjekket det.
mvh Ronny
Laurberg G.

En stor tak til Geir og Brit for kommentar og for anbefling. Det varmer. Også en stor tak til Sathees Isak og til Ronny. Det sjove ved dette billede, der som Ronny påpeger i farveglød og nuancer bringer tankerne hen på klasikken malerier er, at det er et billede råt fra cameraet uden billedbehandling af nogen ar udover beskæring og nedscalering. mange tak skal I have. mvh. lau
Helge R.

Vi er stjernestøv, substansen i alt er som har vært og som noen gang kommer til å bli, hverken mer eller mindre. Bildet setter tankene på gli, her er det mange tolkningsmuligheter, i forhold til et streit bilde som forteller deg alt. Ordene løfter bildet opp ett åndsnivå til tanker som opptar mennesker fra evighet til evighet.
På bildet ville jeg ha klonet bort flyflyen og den mørke flekken mellom bladene, jeg tror at det vil gjøre bildet reinenere og framheve helheten.
Et av dine beste, ha en god kveld hilsen
:)Helge
Laurberg G.

Tak Helge. Og det er rigtig hvad du foreslår. Og det er fristende nemt at gøre det. Du er vel forresten en af de der ved hvad der er eksponeret på? Men billedet er et af de få der overhovedet ikke er røt manipulerende. Dette er et såkaldt ''rent '' fotografi. Og det gør det vel ikke mindre tankevækkende. mvh. lau
Helge R.

det er klart at vi lagde bra bilder før den digitale re4volusjonen, til og med bedre bilder.Forskjellen på da og ¨å er tilgjengeligheten som ps og andre billedbehandlings programmer gir oss. Alle har digitalkamera, eller mobiltelefon med kamera, mange kan bruke ps, noen får fram flotte ressultater. Underskogen av nye fotografer er kreativ, alternativ, vi vi oppleve en akselrerende utvikling av foto som begrep, 3d og foto smelter sammen, det blir de gode ideene som overlever.
Men ikke noe av dette er mulig uten gamle trær som deg lau, fotografer som kan sitt håndverk.
:)Helge
Rune S.

Hei Lau! Elegant og vakker død i flotte fargetoner og fin komposisjon. Ryggsvømmeren, nede til høyre, kan være symbol på livet som går videre. Den både kan og kan ikke være der. Selv hadde jeg fjærnet den. Et lekkert kunstverk!

Mvh
Rune S
Laurberg G.

Tak igen til Helge og til Rune. Jeg bøjer mig for Jeres argumenter og gør det med glæde da der egentlig ikke er forbundet noget etiske -, men udelukkende æstetiske fordringer. Dette så meget mere som det hele tiden har været en fristelse at gøre det. Kun min benovelse over det såkaldte rå foto var en hindring. :-) (Nogen vil vel kalde det stædighed og konservatisme. )

Må jeg skynde mig at sige at jeg er helt sikker på at udviklingen sagten kunne have pågået uden os gamle treer som du kalder os. :-) Jeg har jo gang på gang påberåbt det digitale som fotografiet digitale og grafiske frigørelse. Jeg må også sige at jeg ikke et øjeblik vil slås i hartkorn med de der tror at en ubehandlet Raw-fil har en større sandhedsværdi end den billedbehandlede fil. Også i analogtiden mørkekammer blev der retoucheret og ændret og manipuleret. Faktisk er alt foto, helt fra første trin, eksponeringen manipulation alene i kraft af an brøkdel sekunds varighed hvori eksponeringen pågår umuligt kan være sandhedværdi for de efterfølgen brøkdelle af samme samme sekun. For alt bevæger sig, flyder i en uafbrudt strøm hvor alt vender tilbage, men altid i en ændret form. Dette er indbegrebet af al materialistisk opfattelse af udvikling.

Jeg fik iøvrig den overraskelse at denne retouchering var betydelig sværere end først antaget, da selv den mindste ændring i de fine tråde var synlig som afvigende. mvh. lau
Knut H.

hei Laurberg.
Selv døden kan være vakker de viser du
her.Ellers er de fargetonene i bilde som
tilltaler meg,de er nostalgiske flotte farger
fra en svunnen tid som ærer bildet ditt.
Mvh Knut
Laurberg G.

Tak skal du have Knut. Og ja - de er nok lidt nostalgiske farverne. mvh. lau
Kai B.

Hei Lau.
Meget godt fotografert.
V#2 synes jeg hevet bildet opp en divisjon uten disse
små men forstyrrende flekker.
Nydelige fargetoner som forsterker uttrykket.
______________________________________Kai
Ola Alexander V.

Dette var bra. Uvanlig fargepalett. #2 er det beste, ja. Fascinerende.

Mvh Ola
Jesper Bo J.

Udsædvanligt billede, næsten abstrakt at se på - jeg kan i hvert fald ikke se hvad det er, men det sætter tanker i gang.
Flot farvepalet, og flot efterbehandling. Jeg kunne godt tænke mig at se originalen.
mvh Jesper
Laurberg G.

Hej :-)
Rigtig mange tak til KAI BAKKE, Ola Alexander Vistnes og til Jesper Bo Jensen.
Og til Jesper. Værså god. Version 1 er billedet som kom fra cameraet. Bortset fra nedscalering og en lettere beskæring er her intet ændret. mvh. lau
Tove H.

Før jeg trykket på bildet og fikk det opp i forstørret versjon, så jeg en stor potet. Men det var det ikke. Nevner det fordi de negative formene i et bilde av og til blir et eget bilde. Men i forstørret utgave forsvant poteten, og et vakkert bilde av livets gang kom fram. Jeg synes det du skriver om/til bildene gir dem en ekstra tyngde og appelerer til ettertanke. Nostalgiske fargetoner,ja, som passer utmerket til bildet. Liker også komposisjonen. Bladene danner en slags sirkel, som livet selv. Livet, (og tiden) er jo en sikel, eller en spiral....
Mvh Tove
Laurberg G.

Tak Tove.
Jo - Formen - den aditive form af de to hovedelementer - kunne vel nok lede tanken hen på en potet. En kartoffel som vi kalder den. Billedet er en cirkelkomposition og er altså en noget lukket form. At du ser en spiral glæder mig for udvikling, livets gang, jo er som en spiral i bevægelsen. Alt gentager sig. Vender tilbage til det samme punkt. Men altid på et højere niveau. Mange tak skal du have. lau
Anne Ø.

Et bilde jeg stopper opp ved, tenker over livets spiral Lau.
Liker bilde, den smukke død som dette bilde formidler
i ordets rette forstand.
Gode, varme farger og struktur.

Anne:)
Unni F.

Et nydelig bilde med mye symbolkraft. Varme og mettede farger og fine duse overganger mellom elementene. Bildet gir meg mange tanker og refleksjoner, - liv og død...som vi alle er uløselig bundet til, - forfall og bortgang sammen med nytt liv som oppstår. Liker versjon 2 vbest, det er renere og helere i uttrykket. Et bilde jeg kunne hatt på veggen.
Har sett igjennom bildene dine i dag, og hatt en flott s tund. ''Landet'' på dette som jeg synes hører til de aller beste.
Vennlig hilsen
Unni
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu