- Første innhausting -
Her er det motlyset i venstresida som gjorde det litt vanskeleg pga at det vart kveld før eg kom meg ned og fekk fotografera. Denne windowsmarka har hatt god vekst denne milde våren og med ei god første slått som resultat.
Bildet inngår i albumet - Med hjarta på same staden - - Denne windowsmarka vil eg følga gjennom ulike årstider.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-06-07 23:06:13
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2007-06-08 02:19:58
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2007-06-08 02:30:46
    Versjon #4
  • Lagt inn: 2007-06-08 02:32:44
    Versjon #5
Utstyr
  • Canon EOS 30D
  • Canon EFS 17-55 mm f/2,8 IS USM
  • Brennvidde21mm
  • Blenderf/11
  • Lukker1/200s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger346
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_260773} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (14)
Hans-Jørgen H.

Hei Tone!
Et fint linjespill du har knipsa her fra kulturlandskapet.
Flott med de langsgående linjene som forsvinner videre mot horisonten. Blir nysgjerrig på å vite hva som skjuler seg på andre sida. Utsyn mot havet kanskje....Får lyst til å vandre opp for å se...
Synes ikke noe om høyspentlinja helt til høyre, men den hører vel hjemme i nåtidens kulturlandskap.

Du får forevige alle de hvite kjempeeggene (rundballene) og da som snart kjempestorken legger på enga. Skal være styggelig mange har jeg hørt...
En fin sommerdag Tone!
Hans-Jørgen
Odd E. k.

Hei Tone!

Flotte bølger av slått gress innover i landskapet. Fint mønster, der lyset er med på å skape fine kontraster. Panoramautsnittet passet veldig bra, da du fint har fått frem landskapets form innover i bildet. Fint at du har tatt med treet i høyre bildekant og at jordet er gult/orange. Har blitt et noe mer stilreint bilde uten kraftlinjen, men det hører vel nåtiden til som Hans-Jørgen nevner. Flott fanget, da eksponeringen fremmet fint det mønstret som gresset gir. Flott dette Tone!

Ha en fin fotodag!

Mvh

Odd E.
Brit M.

Fine bølgende linjer i åkerfurene, Tone! Spennende også at de avslutter, eller starter på tvers, og fører blikket mot den lille lysere åkeren som, sammen med den lille treklyngen, er med på å balansere bildet så fint. Syns faktisk stolpen og linja er med på å skaffe litt tyngde i høyre del av bilde. Artig hvordan også skyene hjelper deg med balansen på høyre side...
Skal bli spennende å følge årstidsprosjektet ditt!
Brit
Simen B.

Utrolig behagelige linjer i dette bildet. Jeg synes også kraftledningen tilfører mer enn den forstyrrer, sammen med trærne. Skyene er også veldig fine. Liker dette svært godt:)

mvh Simen
Espen A. I.

Ja, du begynner å få veldig mange bilder fra disse trakter og etter mitt skjønn mener jeg du klarer denne sjangeren godt og derfor bør du utforske flere motiver og ikke gro fast på landskap. Tror du hadde gjort det bra om du hadde eksprimentert litt mer Tone, prøv det ,men for all del denne her er jo bra. Flateinndelingen er svært god, særlig kompen, men jeg begynner å se at det blir litt mye repeat!

Espen
ingebjørg fyrileiv g.

Hei, Tone. Du har fått frem noen utrolig gode grønntoner her, og linjene er selvfølgelig også fine. -Både på bakken og et noen mindre antall i himmelen. Personlig er jeg ikke så glad i kraftledninger i bilder, men her kommer den godt med når den først er der. Men jeg ville nok ha foretrukket uten. Uansett: du er blitt en kløpper i kulturlandskapsfotografering :)

vh ingebjørg
Stig Børre E.

Lyset er midt i blink for å fremheve linjene, og det er jo linjene som gjør bildet her.
Strømmasta og ledninger samt treklynge blir et fokuspunkt og bidrar i positiv retning.
Komposisjonen er meget bra.

StigB
Avsluttet .

Liker linjene,lyset og fargene i dette bildet.
Og så er det et deilig sommerjærbilde:-)
Hilsen Tone!
Sathees Isak M.

Dette bilda har mye å by på..
Som de fleste nevner liker jeg også de flott linjene og kontrasten.
Ville heller hatt litt mere himmel og litt mindre landskap..

mvh
Isak:)
Ronny A.

Flott med bølgene på enga, Tone. Ville kanskje prøvd å komme meg litt nærmere for bare å få de øverste rennene? Liker uansett V1 best:-) Flott.
mvh Ronny
Inger Anne Maritsdotter V.

Eg likte også best #1, el-linjene forstyrrer litt,
det er eit spennande motivalg dette, flott windows-mark.

Inger Anne
Anne Ø.

Veldig spennende linjer Tone, det grønne mot den andre åkeren til h. her med detaljene den inneholder.
Liker bildet i sin helhet, dette frodige og den høye himmel i V 2.

Anne:)
Avsluttet .

Hei Tone
Long time no see:) Mens dere knipser ivei sitter jeg her og har knapt brukt kameraet.
Nei, noen break må vi ha.
Marka vår (eller bondens da) har fått sitt første klipp, og du ble selvfølgelig engasjert da du så disse fine furene. Vakkert og enkelt, men du skulle nok vært der på et annet tidspunkt?
Marka blir (ja du vet det jo) litt mørk. Men jeg vet ikke helt hvilket tidspunkt som hadde vært riktigere. Om morgenen hadde det mest sansynlig ikke vært de flott skyene på himmelen, men du hadde jo fått et mye bedre lys på marka.
Kanskje senere på kvelden i det sola går ned? Men det måtte vært så sent at sola var under bakketoppen? Ellers ville du ha fått kveldssola rett i fleisen:)

Da jeg er en himmelsk rytter:) velger jeg meg v2 og v3. De gir meg et godt pusterom i alt det vakre. Furene er gode i disse versjonene, og danner et fint syn innover og oppover i bildet.

Jeg liker også veldig godt at du har med masta og skogdotten i høyrekanten. De elementene gir et godt ''brudd'' i bildeflaten som hever helhetsinntrykket mange hakk.

Men, jeg er nok litt skuffet av at marka er såpass mørk. Du skulle ha tatt 2 eksponeringer og limt dem sammen etterpå??

Nå har vi hatt noen flotte dager med 45 grader i sola. Jeg har stått og malt huset. Ikke i direkte sollys, for da blir malinga som sirup:) Nei, jeg prøvd å holde meg på skyggesidene.

mvh arild
Tone A.

Takk for alle kommentarar og tilbakemeldingar når det komposisjonen og høgspentlinja som eg tok med med vilje, pga skyene spm dreg dit og gir ei motvekt til venstresida og graslinjene der. Men ein versjon utan høgspentlinja ville gitt eit rolegare uttrykk, berre med dei to trea som savidt stikk opp i høgresida.
Arild: Det er lenge sidan sist. Også eg måtte ta mest ei veke pause her pga varmen som slo meg ut. Husmaling i tropevarme står det repekt av.

Arild er også inne på det eg sleit mest med her. Dvs her har eg motlys som gjer at marka blir så mørk. Sola ligg lågt rett ved venstresida her og difor måtte eg blenda ned. Det var ein halvtime før sola gjekk ned. Eg bestilte eit gradert gråfilter på Foto&video som dei trong mest eit år på å få, men då hadde eg kjøpt meg nytt objektiv. To eksponeringar var nok løysinga her. Elles var det skyene denne kvelden som eg ville få fram også saman med graslinjene som kun låg der nokre fåe timar.
Versjon 3 med mest himmel likar eg best sjølv. Først i haust etter andre slåtten kjem kyrne her på beitet.

Espen: Denne dagen låg desse linjene nokre få timar på denne windowsmarka som eg har laga serie av. Og dette skylaget ga ei fin motvekt til graslinjene.
På denne staden ligg også noke tre som ein kjent fotograf frå Bryne Olav Garborg har fotografert.( Dvs same trea som eg har brukt som motiv.) Han ga ut boka ''Jæren'' 2003. Landskap og skyer er det som han er mest opptatt av.
:) Tone
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu