Gravand
Lav flukt en livlig morgen ved Engervannet i Sandvika. Næring for sjelen å få oppleve naturen vokne til liv etter en varm natt.
Utstyr
  • Nikon D200
  • Nikon AF-S 300/F4 D IF-ED
  • Brennvidde300mm
  • Blenderf/7.1
  • Lukker1/500s
  • Filmtype640 RAW
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger511
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_261031} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (24)
Kjell Ivar Ø.
Morgen sola treffer Gravendene veldig flott og kaster også solstreif
i miljøet bak endene. Vanskeleg lys er det og det går igjen i det lyse
i fjerdrakta som det er lite detaljer i. Men man kan ikke få i pose og sekk
Kjell. Ser på dette som et flott steming og miljøbilde.
Mvh Kjell Ivar
Frode H.
Flott!

Glimrende komposisjon, flott lys, ingen utbrente områder, skarpt og en passende bakgrunn som er akkurat passe uskarp.

Mvh
ingebjørg fyrileiv g.
For et utrolige fint lys, Kjell S ! Fargene er behagelig varme, og positurene er gode. Jeg finner ikke noe å sette fingeren på, men det ser ut som bildet har gjennomgått litt i komprimeringen. Fabelaktig bakgrunn.

vh ingebjørg
Mathias B.
Fint bilde av en fugl man ikke ser alt for ofte. Perfekt lys. Det eneste jeg kunne tenkt meg å sett er noe beskjæring i overkant av bildet. Vet selv at det er minst et gravand par på hovedøya, men har aldri sett den andre steder.

-Mathias
Terje S.
Gravender,Laksender og Silender er de fuglene jeg har størst problem med eksponering og redigering men syntes du har lykkes godt med begge deler her. Flott treff med fokus i fint lys.


Terje
ingeborg w.
Det var godt du fikk dem. Jeg kasserte mine, for seint ute, ute av fokus osv. Takk for fin tur. Her stemmer det meste synes jeg. Du har fått til god skarphet på begge fuglene. Frodige, mørke grønngule omgivelser som ikke trekker oppmerksomhet er alltid en god ting. Eksponeringen er god. Fuglene flyr pent for deg, nesten ved siden av hverandre og med omtrent like vingeslag. Lyset er varmt, det er jo derfor vi er der så tidlig om morgenen.
Knut Børge S.
Hei Kjell Sigurd!

Meget flott naturfoto av gravendene i flukt. Super skarphet, fine farger og et flott lys som skinner inn. Et meget bra bilde med stor vanskelighetsgrad.

mvh KBS
Ann T.
Nydelig lys og farger og en fin komposisjon. De forskellige flatene i bagrunnen er veldig pent. Et meget severdig bilde!

Mvh. Ann
Robin J.
Flott fluktbilde dette.Bra eksponering.Mvh RJ
Svein B.
Friskt lys gir neeeesten i overkant glorete kontraster, men når lyset likevel treffer så fint som her, og du har gjort jobben godt teknisk så er resultatet meget bra. Fint dobbel-fluktbilde av en iøyenfallende andeart.

Mvh
Svein B
Kjell Sigurd S.
Takk for fine kritikker! Kjell Ivar; originalen er ikke utbrent, heller ikke jpg-filen. Bildet har imidlertid gjennomgått en runde i NI (gratisversjonen) og kommer ut med endrede kontraster/farger. Har opplevd det før - veldig irriterende. Får vel investere i fullversjonen. Mathias; du får sette deg på sykkelen og avlegge Engervannet et besøk. Har observert 30+ av arten der på en og samme dag (inkl. hekking). Terje; kvinand kan sikkert legges til listen :-) Ingeborg; takk for hyggelig tur! Som nevnt har jeg ikke denne arten i tilfredsstillende kvalitet fra før så jeg var egentlig fornøyd.

Kjell S
Inger Anne Maritsdotter V.
likte veldig godt lyset og fargene i dette bildet,
flotte flyvepositurer.

Mvh Inger Anne
John S.
Flott!

Kort og godt et bra bilde som:
a) er fint å se på
b) bra presenert

Dette likt jeg.

John
Skjærefotograf
Monika Frisvold V.
Hei
Dette var et pent bilde av fuglene i flukt....
Nydellig lys som brer seg over fuglene... Nydellig bakgrunn som hever bildet..
meget severdig bilde av Gravand :)

Fin fotosøndag til deg...

mvh monika
Kjell Sigurd S.
Takk for kritikker. Hyggelig å høre at dere liker det :-)

Kjell S
Odd Tore S.
Fint lys og fine fugler i flukten. Bildet var vel verdt turen, ikke nødvendigvis som artsbilde, men mer som en sommerlig stemning. Og det er ikke en kommentar med negativt innhold!
Jeg passerer på vei til jobb i vestenden av Engervann om morgenen flere dager i uka, og nyter lyset der. Av den grunn gjør bildet ditt meg litt svimmel, det synes speilvendt i forhold til det jeg ser for meg. En merkelig følelse.
Du har en klonbar hvit flekk over og mellom fuglene.
Odd Tore
Odd E. k.
Hei Kjell Sigurd!

Et flott bilde, der endene kommer i en fin formasjon mot fotografen. Nydelig skarphet og et fint lys fremmer fint detaljer og farger på fuglene. Pirk: Kunne vært noe mer luft til høyre for fuglen til høyre. Bakgrunnen heller også noe mot høyre. Nydelig bakgrunn som fremhever fuglene meget bra. Uansett, et flott fanget motiv der komposisjonen og utsnittet er bra.

Ha en fin fotouke!

Mvh

Odd E.
Kjell Sigurd S.
Takk til dere to også. Odd Tore; har hatt noen meget fine morgenstunder langs Engervannet i år, så også denne dagen. Gravender i flukt på kort hold er ikke daglidags for meg og blodpumpen fikke litt ekstra fart. Bildet er forøvrig laget i den andre enden av vannet med soloppgangen i ryggen. Kloning skal bli :-) Odd E.; mer luft til høyre finnes på opptaket, skal vurdere det. Bakgrunnen består forøvrig av bredden og skogen langs vannet. Om det er skjevt vet jeg ikke. Har uansett ikke så veldig mye å gå på mht. oppretting. Venstre side av bildet tilsvarer kanten på opptaket.

Kjell S
Espen A. I.
Å! Deilig motiv, lav kveldssol og sart lys. Jeg liker dette, det oser stemning her og du har gjort et ypperst fin jobb med det tekniske!

Espen
Ketil K.
Et glitrende gravandbilde! Lyset ved Engervannet er utrolig til visse tider og her har du virkelig utnyttet det! Godt gjort også å få begge fugler inn så bra i positur og fokusplan.
Carsten A.
Meget bra! Fint fanget i flukten, likevel litt usikker på om bildet hadde vunnet noe på en løfting av mellomtoner - men den skjermen jeg ser på nå er antakelig ikke helt god på det punktet.

MVH CA
Kjell Sigurd S.
Takk for fine kritikker. Inspirerende å lese.

Kjell S
Kjell G.
Jeg henger meg gjerne på i 12. time. Med såpass høy ISO kan det kanskje være risikosport å heve mellomtonene så mye, men jeg er enig med Carsten i at totalinntrykket kan fremstå som litt mørkt.

Godt gjort å få begge fuglene skarpe.

Riktig bra er det i alle fall. Jeg synes du presterer godt med din 300/4!

mvh kjellg
Carsten A.
Jeg viser til min forrige kommentar. Etter min vurdering er bildet presentert for mørkt, men da jeg skrev den forrige kommentaren hadde jeg ikke tid til en nærmere vurdering av årsak (om årsak lå til en bestemt skjerm eller om årsaken skyldes forhold knyttet til bildefilen selv) og hva bildet eventuelt tåler. Det har jeg gjort nå, og vil peke på to forhold:

- For det første viser histogrammet i PS at tonefordelingen er massivt forskjøvet mot venstre. Sagt med andre ord ligger en høy prosent av viktige mellomtoner i et alt for mørkt leie. Dette skal skape inntrykk av en alt for mørk presentasjon på enhver noenlunde greit innstilt skjerm

- For det annet er det utvilsomt godt med rom for en betydelig heving av mellomtoner, via levels eller kurveverktøyet, også med denne 8 bits JPEG-filen. Frykt for at dette skal mane frem sjenerende støy er etter min mening stort sett ugrunnet etter den konkrete prøven jeg nå har gjort. Antakelig er bearbeidingsrommet vel så omfattende om mellomtonene søkes ganske mye hevet direkte under konverteringen av RAW-filen. Min bestemte vurdering er at her kan et godt bilde vinne mye på en noe annen behandling.

Etter min vurdering er det også en vinning med en viss mindre økt dose USM, det vil synliggjøre el. fremheve endel detaljer spesielt i hodepartiet på de to fuglene. Jeg forsøkte meg med A:500, R:0.2 og T:0, og det ga den effekten jeg var ute etter på en bildefil i denne størrelsen. Heller ikke det vil hente frem støygrums i bildet.

MVH CA
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu