Dobbelbekkasin spill
Kom i kontakt med Terje Kolaas som driver guidefirmaet www.northernbirding.com . Dro oppover til Levanger og fikk oppleve 10-15 Dobbelbekkasiner som spilte fra 1-10 meter fra teltet. De spilte fra kl 20 og frem til kl 8 om morgenen. De som har vært på tiur og orreleik og ikke prøvd dette -bør prøve. Stor naturopplevelse,topp guideservice til en rimelig penge. Terje er biolog og har stor kompetanse på fugler.

Ok
Utstyr
  • Nikon D200
  • Nikon Nikkor AF-S 300 mm f.2,8 VR G
  • Brennvidde500mm
  • Blenderf/4.8
  • Lukker1/1000s
  • Nei
  • AnnetUndereksponert -1,0 Ev
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger754
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_261041} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (28)
Kjell Ivar Ø.

Det er jo mer en ok Terje. Kjempeartig positur på fuglen i flott
miljø. Flott lys som treffer fuglen. Meget bra. Annbefales.
Mvh Kjell Ivar
Espen B.

Er ikke enig i din vurdering av bildet! Dette er ikke OK, det er helt fantastisk bra! Flott nærhet til fuglen og nydelig lys.

mvh
Espen
Trond B.

Hei.
Nydelig bilde av dobbeltbekkasinen . Bra skarphet, farger, komp og bakgrunn. Fuglen står fint i typisk spillpositur. Veldig bra.
Mvh Trond
Håkon S.

Syns dette var knakende bra. Hodet på fuglen er så sinnsvakt skarpt at det er en nytelse og se på. Fint miljø og fint lys også.
Stian H.

Tøft!

Spennende positur og flotte farger. Tenk om den hadde gjordt dette mot deg... Regner med vi får se noen smakebiter til:-)
Skarpheten er bra, med flott diffus bakgrunn. Tydelige detaljer i hodet, og øyet.
Flott Bilde! Anbefales.

Stian
Rune G.

Bare et fennmenalt godt bilde. Her har du virkelig truffet godt på alle områder, og jeg er bare så fasinert. Dette har du mestret bra. Fortsett slik og lykke til videre.
v/h Rune.
Terje S.

Takk for raske tilbakemeldinger og anbefalinger . Har flere godbiter etterhvert Stian blant annet spillpositur i mot. Har bare ett lite problem. Hardisken er overfylt så jeg må slette/ommøblere på hardiskene får å få plass.


Terje
Odd E. k.

Hei Terje!

Et fantastisk bilde, der alt stemmer. Anbefales!

He en fin fotohelg!

Mvh

Odd E.
Monika Frisvold V.

Hei Terje

Dette var nydelig... flott positur..fint lys inn i fugl...
meget severdig..

mvh monika
ronny s.

Hei Terje
Dette må eg prøve ein gang i framtida trur eg.
spennande med arter som ikkje man ser til dagen.
og bildet er selvfølgelig av topp kvalitet.
Anbefaling
Mvh Ronny
Anne Ø.

Ser ut som den skal imponere noen her!!!
Må ha vært en artig, flott tur som du beskriver og interessant med en biolog.
Enig i alle superlativenene her Terje!!!!!
Anbefales.

Anne:)
Knut Børge S.

Hei Terje!

Ja dette var jo bare eksepsjonellt bra, fantastisk naturfoto.
Anbefales!

mvh KBS
Tom E.

Hei!
Dette var jo meget bra herr Sylte.Veldig hvordan den gjør seg til.Stemmer alt her,gratulerer.
mvh tom
Adrian Dyrhaug G.

Hei Terje

Meget godt bilde på tekniske. Skarpheten og komposisjonen er på topp.

mvh Adrian Grande
Avsluttet .

Knall god positur, topp teknisk bilde.
Anbefales

Mvh Kristoffer.
Kjell Sigurd S.

Her har du fått mye velfotjent skryt Terje. Finta fanget situasjon. I det hele tatt sitter det meste og jeg har egentlig ikke noe å foreslå som kan forbedre dette.

Kjell S
Rolv B.

Blink! Sannelig kunne den vifte med stjerten også. (Dessuten smaker de helt fantastisk, men det er en annen historie)
Mvh Rolv B
Terje S.

Takk for mange flotte kommentarer og anbefalinger. Tviler på at du har spist så mange av disse Rolv. De er totalfredet. Jeg har sjøl skutt mange Enkeltbekkasin og Rugder å de smaker fortreffelig.


Terje
Magnar L.

Kjempebilde av dubbeltbekkasinleik dette. Men så er det enklere å få bilde av den når den holder på til lenge etter soloppgang. Den dobbeltbekkasinleiken jeg har erfaring med har fuglene stort sett slutta spillet før soloppgang. Og der spiller den på ei grasmyr, så fuglene er ofte skjult i graset. Men å få lov til å sitte og oppleve dobbeltbekkasinen ei vår/forsommernatt er en ubeskrivelig naturopplevelse. Kan virkelig anbefales.

Mvh Magnar
Terje S.

Ja ,kan skrive under på at dette var stor naturopplevelse. Disse fuglene er ganske så tillitsfulle og spiller rett på utsiden av teltet. Det som har vært problemet er at de ikke spiller skikkelig før solen går ned. Men på leiken som Terje Kolaas anviste begynner de å spille i 7 tiden i gråvær men i finvær blir det litt senere. Problemet er at de spiller ganske skjult men etterhvert som dagen går over til kveld å -øker inntensiteten å de kommer frem på små tuer slåss og gjør seg til.

Terje
ketil o.

Hei!
Her sitter vel det meste:) Et nydelig bilde. Skarpt og fint,gode detaljer og sist men ikke minst en fabelaktig positur.
Mvh:ketil
Robin J.

Kjempebilde terje der det meste stemmer.Gratulerer.Mvh RJ
Kjartan T.

Terje Kolaas gjør en av våre virkelig sjeldene fugler tilgjengelig for naturfotografene. Denne var en lekkerbisken og en prestasjon å få festa på film for noen år siden. Med digital teknikk har det blitt enklere, og med en slik leik til salgs skal det bli mange gode bilder av denne fuglen i årene som kommer. Jeg synes du har tatt et av de aller beste så langt Terje!!!
Svein B.

Herlig bilde fra leiken Terje, og i et lys som gir spillerom for fotograferingen- men som likevel tar vekk litt av den fantastiske sommernattstemninga som jeg forbinder med disse fuglene. Stort sett er det stilt på leikene her en time eller så etter at sola begynner å kaste skygger, og da har spillet allerede dabbet kraftig av for lengst. Jeg synes du har kommet overraskende bra ut av kameravinkelen her, du har fotografert ned på fuglen- og dette føler jeg ofte lett fører til vanskelige bakgrunner. Her synes jeg derimot at den litt høye kameravinkelen passer svært bra, tua og omgivelsene er tydeligvis ganske ryddige. Noe som ikke alltid er tilfelle på disse leikene....!

Bra dette Terje!
Hans-Jørgen H.

Hallo Terje!
Gratulerer med knall dobbeltbekkasinbilde til høye stilkarakterer!
For en tøff spillpositur da, der farvene glir så godt inn med omgivelsene.
Skarpheten og det tekniske sitter jo veldig bra.

Dette har jeg til gode å oppleve. Må være knall!
Det overrasker meg at lukkertiden er såpass kort. Trodde disse helst spiller i tussmørket. Spiller kanskje utover morgenkvisten også...lyset har jo ikke vært noe problem her.
En fin og ''hot'' søndagskveld!
Hans-Jørgen
Knut H.

Hei Terje.
Velfortent skryt av de overstående komentarene.
fantastisk gode farger i bilde der de tekniske er
komplett i boks.anbefales gladelig.
Knut
Terje K.

...hehe - uforskamma bra, Sylte - og velfortjent respons på dette bildet. Å fange nettopp denne posituren - med stjertvifta, vingeløftet og nakkestrekken er det vankeligste med leikfotograferinga, men du har så absolutt fått det til her. Håper å se flere av de 1000 bildene her på dotten snarest!

-Terje-
Mads H.

Utrolig bra. Liker stillingen hvor det ser ut som at den strekker seg etter en lur. Komposisjonen, fargene og alt er det ingen ting å si på. vakkert.
Mvh Mads
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu