Stegg i sommernatten
Hadde en flott natt i Børgefjell sist helg, med mål om å fange rypesteggene i sin vakre vårdrakt. Artsrikdommen var upåklagelig, og rypene var hjemme de også!

Vel hjemme likte jeg dette veldig godt, til tross for at den flotte fjærdrakten ikke synes. Kanskje kommer det et ''vanlig'' bilde etterhvert...
Bildet inngår i albumet Fugler -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-06-13 12:40:57
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon eos 30D
  • Canon 300mm f/2,8 L IS USM
  • Brennvidde420mm
  • Blenderf/4.5
  • Lukker1/2000s
  • Filmtyperaw 200
  • Nei
  • AnnetHåndholdt.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger995
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_261522} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (20)
Odd E. k.

Hei Stian!

Gratulerer som foto.no fotograf igjen. Velfortjenet dette, da du har mange flotte bilder å vise oss her på dotten!

Dette bildet er intet unntak. Flott silhuett der den sitter på greina. Skarpt , der fine detaljer kommer godt frem. Bakgrunnen er behagelig og passer fint sammen med rypesteggen. Komposisjon og utsnitt er også meget bra. Flott fanget og fremført Stian.

Ha en fin fotouke!

Mvh

Odd E.
sherzad t.

hei stian... du fortjener første plass som årets fotograf:) veldig bra bilde fra deg igjen... velkomponert og fin bakgrunn...

Mvh. Taheri
Inger Anne Maritsdotter V.

Flotte silhuetter mot den maleriske stemningsfulle bakgrunnen,
meget bra teknisk.

Inger Anne
Espen B.

Utrolig pent dette! Rett og slett en nytelse. Dette kan du henge på veggen :) Nyyyyydelig bakgrunn.
Nils Magnus N.

Hei,

Meget fint bilde.
Meget fin silhuett av fuglen og greina.

Mvh
Nils Magnus Nilssen
Thomas G.

Hei Stian

Meget bra bilde. Gratulerer mvh Thomas
Knut Børge S.

Hei Stian!

Nydelig naturfoto av rypa i siluett, supert!

mvh KBS
Robin J.

Dette ble et fint siluettbilde med en flott bakgrunn. Mvh RJ
Linda G.

Hei! Nydelig siluettbilde....virkelig vakker komposisjon og flotte farger ;) Hilsen Linda
Kjell Ivar Ø.

Flott stemningsbilde Stian. Det bør også nevnes at det ikkje er så ofte
og sjå rypa i trer. Mvh Kjell Ivar
Knut H.

Hei Stian.
Gratulerer med nok en velfortent tittel.
Her er stemningen upåklagelig,vakkert lys
og flotte fargetoner der siluetten av rypa
skaper fin spenning i bilde.Lekkert.
Mvh Knut
Terje S.

Ingen tvil om at du har fanget en fin situasjon Stian med vakkert lys men jeg tror du har skarpet opp en tanke for mye ? Flott med skarpe og kontrast rike bilder men er vi for raus med spakene kan det slå andre veien. Tenker da på at det ser litt klipp å lim ut. Jeg beskylder deg på ingen måte for dette Stian men har bare ønsket en litt mindre oppskarpet versjon. P.s Snakker av erfaring. Har fått påpekning for det samme sjøl.

Terje
Jan-Eilert P.

Enig med Terje. Flott siluettbilde av rype, men tydelige glorie rundt fuglen. Med annen oppskarpingsteknikk eller mindre oppskarping bør dette kunne fikses.

Men når den saken er i orden er det lekkert.
Svein B.

Også ett svært godt bilde Stian, og rype i tre er skjelden kost i seg selv. Jeg ville nok likevel foretrukket rypa i sidelys i stedet for siluett her tror jeg. En rypesiluett er egentlig ikke så kledelig på bilde i seg selv, og jeg finner rypa langt mer iøyenfallende og vakker med farger, mønster, detaljer og dens ''personlighet'' tilstede. En nær sagt hvilken som helst fugl ville gjort nytten her egentlig for meg, og da mister bildet litt av innholdet. Men bildet er pent laget, greina den sitter på fyller komposisjonen godt, og bildet harmonerer svært fint komposisjonsmessig og teknisk.

Mvh
Svein B
Stian H.

Hei, og takk for alle kommentarer og anbefalinger.

Artig at de fleste likte dette spesielle rypebildet da.

Når det gjelder oppskarpingen, er det muligens for mye. Jeg ser selv ingen tydelig glorie rundt fuglen, men det er vel forskjell på skjermer osv. Jeg kan muligens se litt hvite pixler noen steder i overgangen. Til dette bildet har jeg brukt en spesiell teknikk for oppskarping:

Jeg ønsket ingen skarping i bakgrunn og det sorte, da det fort blir korning og fargestøy. Jeg laget en markering i en alphakanal, som finner de kontrastrike delene av bildet og markerer kun disse. I praksis vil det si at kun overgangen mellom svart og bakgrunn er markert. Syntes jeg var forsiktig med å dra i spakene, men skal prøve et nytt bilde med enda mindre skarping hvis jeg får tid.

Stian
Kjartan T.

Litt av en klonejobb Stian! Bjørka ble merkelig, men det er det ikke mange som merker:)
Stian H.

Hei kjartan.

Vet ikke hvordan jeg skal tolke din kommentar om at dette har vært litt av en klonejobb... Hvis du mener at rypa og treet er lagt på denne himmelen, tar du nok helt feil. Kameraplassering ble nøye valgt for å plassere steggen mot skyene i bakgrunnen. De som tviler på ektheten i dette bildet kan få en kopi av raw-fila:-)

Som det fremkommer av v2, har jeg klonet vekk en liten kvist under rypa. denne syntes jeg brøt komposisjonen, og valgte å fjerne den. Burde kanskje ha skrevet det, men slike små innrgep er vel ikke å gå over streken... Forøvrig en operasjon som tar ca ett minutt.

Øvrig bildebehandling er justering i levels, økt saturation og svakt warming filter for å lokke frem varmere toner i skyene.

At bjørka ble merkelig kan hende, om det skyldes oppskarpingen vet ikke jeg. Bjørka så ut som i v2, og det gjorde rypa også. Den sitter ca 3-4 meter over bakken, i en skråning under meg.

Stian
Kjartan T.

Sorry! Var sikker på at du hadde nappet bort flere kvister på den bjørka. Den så veldig snau ut, men så tok jeg feil da kanskje? Kommer til Vik og kikker på Raw-fila snart:)

PS! Bildet er flott, det har et enkelt grafisk preg som passer godt til mange formål. Bør være veldig salgbart. - Det e i hvertfaill veldig ''sjåbart''.
Stian H.

Hei igjen kjartan, photoshopdag i dag... Bryllupsbilder. Skulle vært ute og fotgrafert smålomen, men må få unna noe bildebehandling før jeg drar til Runde.
Var forresten ute i gårkveld for å sjekke en ny hekkeplass for smålom jeg fikk tips om. På kartet var det et fint lite fjellvann, og det eneste i området. Det må åpenbart ha blitt en missforståelse i stedsnavn, for etter en times BRATT oppstigning, viste det seg at tjernet hadde grodd igjen til tre små myrdammer. Selvsagt ingen lom, men kan jo le av det ETTERPÅ :-) Tror topokartene kan trenge litt oppdatering...

Har bare nappet bort den kvisten som er med i V2, ellers var den så kledelig snau og skamvokst. Håper det er salgbart, skal ta det med på Tangsprælldagan sist i Juni.

Rawfila venter den, sammen mange andre, og kaffe har jeg også!

Kommer sikkert flere bilder fra Børgefjellturen, men må få unna disse bryllupsbildene først:-)

Stian
Terje S.

Syntes V2 ble bedre. Kvisten i underkant bør være med.

Terje
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu