Dobbelbekkasin i kveldens siste solstråler
Normalt starter ikke Dobbelbekkasinen sitt spill før solen har gått ned men på leiken til Terje Kolaas å www.northernbirding.com starter de å spille allerede ved 7 tiden. Flott naturopplevelse. Takk til Terje for flott guiding , service og bilderesultat.
Pent kveldslys.
Utstyr
  • Nikon D200
  • Sigma 500 mm APO f.4,5 EX DG HSM
  • Brennvidde500mm
  • Blenderf/6.3
  • Lukker1/320s
  • Nei
  • AnnetUndereksponert - 2 EV
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger800
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_261563} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (23)
John H.

Hei Tjommy
Du tar noen nydelig bilder for tiden. Ternebildene dine er ett par klasser over dette men også dette er misunnelsesverdig bra. Spesielt lyset som gir bildet ekstra stemning. Når du likevel er så tett på kunne du laget en versjon uten smårusket nede og bak fuglen. Men bevares du er flink.
John
Knut H.

Hei Terje.
Nydelig kveldslys med flotte fargetoner fremmer
fuglen til et behagelig skue.detaljene er detaljerte
og gode med en imponerende god skarphet.
Et topp komponert Bekkasinportrett der lyset
har all betydning for resultatet.Ingen forslag
til forbedringer du får heller en anbefaling.
Knut
Kjell Ivar Ø.

Vakkert. Lyset treffer.
Mvh Kjell Ivar
Robin J.

Dette ble utrolig bra. Nydelig lys. Mvh RJ
Thorbjørn R.

Nydelig stemningsbilde av bekkasinen.
Monika Frisvold V.

Terje...
Dette var rålekkert...nydelig lys til en flott fugl :)
Fryd for øyet dette...
Vanker en anbefaling
Rolv B.

Fantastisk lys. Ikke mye å trekke. (Vi spiste dem i gamle dager!)
Rolv
Knut Børge S.

Hei Terje!

Fantastisk flott naturfoto av bekkasinen i nydelig lys, supert!

mvh KBS
Vegard L.

Slenger meg på det positive som er sagt. Et vakkert bilde.
Mvh Vegard
Kjell Sigurd S.

Lyset bærer bildet Terje. Fine varme farger. Utsnittet blir jeg ikke helt fortrlig med, men det er kanskje et kompromiss for å unngå for mye rusk i forkant? Må ha vært noen fine timer du har tilbragt i skjulet.

Kjell S
Terje S.

Takk for flotte kommentarer og anbefalinger. Problemet med disse fuglene Kjell Sigurd er at de oppholder seg nede i riset frem til solen går ned . De vil skjelden opp å fristille seg før solen har gått ned. Fuglene er nesten tamme og i ekstase når spillet foregår men hva hjelper det når de oppholder seg i en jungel av blåbærris og lyng. Ønskelig hadde vært mer forgrunn ja.

Terje
Anne Ø.

Dett er svær bra Terje, for et lys som gir denne stemningen!!!
Du er dyktig.
Anbefales.

Anne:)
Svein B.

Pent lys og fint teknisk, men jeg synes kanskje likevel at bildet ikke helt formidler stemningen jeg forbinder med dobbelbekkasinen. Som ett skarpt artsbilde av dobbelbekkasinen er det heller ikke helt i mål, jeg ville da foretrukket å se mer av detaljene som skiller den fra enkeltbekkasinen (buk, vinge og stjert). Bildet er bra som ett rent fuglebilde- pent lys, god skarphet, grei komposisjon osv, men jeg synes altså det mangler formidlingen av innholdet- stemningen, miljøet, artsspesifikke særegenheter- det være seg i utseende eller oppførsel. Spesielt når vi har med en art som kan by på så mange helt særegne elementer.

Mvh
Svein B
Terje S.

Enig i dine synspunkter Svein. Jeg kjenner for dårlig levesett,væremåte osv på Dobbelbekkasin ,men har nok bilder fra turen som sikkert vil formidle slike inntrykk du er ute etter. Vet at Dobbelbekkasin normalt spiller i de mørkeste tidene på døgnet og av den grunn er er vel bilde matriale av arten av typen med heller lang lukkertid. Slike stemningsbilder har jeg også -men de får komme ved en senere annledning.


Terje
Espen A. I.

Stemningen i mange av fuglebildene er med, for min del, på å avgjøre om den er vellykket eller ikke. Varmt sollys og et fugleportrett : Prima!

Espen
Sigmund R.

Hei Terje
Flott bilde med et meget vakkert lys, skarpt og med fin bakgrunn, Flott blide!
Sigmund
Avsluttet .

Nydelig lys, ble fin stemning. Skarp og fin fugl. Mvh Liselotte
Terje K.

...nok et blinkskudd, Terje - gratulerer! Lyset var fantastisk den kvelden, og du har absolutt utnyttet det til fulle. Godt jobba!

-terje-
Linda G.

Hei Terje! Nok et nydelig bilde fra deg ;) Fantastisk flott lys og veldig bra komposisjon! Liker de små bladene utenfor fokus i fronten og det flotte blikket på fuglen! Kjempebra, som vanlig ;) Hilsen Linda
Kjartan T.

Rett og slett et vakkert bilde!
Odd E. k.

Hei Terje!

Et meget flott bilde av bekkasinen, der den står oppvakt i den milde kveldssolen. Flotte farger i bildet, noe som værer den fine stemningen. Flott skarphet og et nydelig lys, noe som er med på å skape det særtrekket som bekkasina har. Bakgrunnen er meget flott, der den mørke grønnfargen fremhever fint bekkkansine og gjør dette bildet severdig. Synest at lyset treffer fint hoderegionen og deler av nebbet, da det beviser den tid lyset kan være sterkt nok for en akseptabel eksponering. Et flott komponert bilde i et fint utsnitt Terje!

ha en fortsatt fin fotouke!

Mvh.

Odd E.
ketil o.

Hei!
Et flott bilde. Detaljer og skarphet er helt upåklagelig. En fin komp.+ for et fantastisk behagelig lys som treffer fuglen:)
Mvh:ketil
ingeborg w.

Tett på, skarpt og varmt, vakkert lys gjør dette bildet veldig bra.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu