AnnetRAW-filen er konvertert med DPP (Canons ''Digital Photo Professional''). Utsnittet er på 2300x1725 piksler (av 3888x2592), eller altså snaut 40% av opptaket.
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_261637} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Nye runder med et av de gamle favorittmotivene dine, skjønner jeg?
Dette er vel teknisk sett den beste varianten du har vist, etter det jeg kan huske i farta, og noen bedre form på speilingen av terna har neppe verken du eller andre lykkes i å fange, ville jeg tro.
Jeg skulle gjerne sett at en litt blåere himmel hadde speilet seg i vannet, og jeg ville helt klart beskåret litt ovenfra.
Men bevares - dette er selvsagt praktfullt slik det er!
Espen A. I.
Carsten, dette var bare helt fantastisk! Øyet kunne vært littegrann mer lyst, men jeg regner med at terneøyet ikke stort kan være lysere enn dette under rådende forhold.
Espen
Bjørn H.
Gratulerer Carsten, dette er bare heelt fabelaktig :)
Bjørn.
Ketil K.
Dette ble helt fenomenalt i gjennomføringen! Knallskarpt og med stor renhet i flatene. Litt øyeglimt går det sikkert an å hente frem. Noe beskjæring ovenfra og kanskje noe mer saturering, selv om bildet fremstår absolutt korrekt og naturlig i fargene. Har mine tanker om kamera/telecomboen her..
Kjell Sigurd S.
Dette ble skikkelig flott Carsten. Meget fin positur og en herlig speiling. Dette øyeblikket varer ikke gang en brøkdel av et øyeblikk så du har truffet perfekt. Eksponeringen ser veldig fin ut, mørkt øye har så og si alle ternebilder. Liker kombinasjonen av grått og blått speilende vann. Jeg har mange ganger drømt om å lage dette bildet, inspirert av ett av dine tidligere i samme genre. Håper å komme i nærheten en gang. Her bedrives ikke strøssel med anbefalinger men dette fortjener det virkelig.
Kjell S
Per Einar G.
Ufattelig .....Meget+ å vel så det!
Per E.
Robin J.
Utroligb bra teknisk kvalitet over dette bildet + flott positur. Vanskelig å gjøre det bedre enn dette. Mvh RJ
Monika Frisvold V.
Et nydelig blinkskudd...... :)
mvh monika
Kjell G.
Nå skjønner jeg hva du la i utsagnet: ''Jeg tror jeg har fått noe brukbart''.
Kjent og kjært motiv dette. Og her stemmer jo alt; vannet, speilingen, vannspruten og det flott lyset.
Så var det ikke mulig å unngå å hente frem en anbefaling!
mvh kjellg
stian w.
henger meg på surlativene.. lekker fangst -)
John S.
Dette likte jeg.
Likte spesielt måten du presenterer bildet på og fargemetningen.
Veldig bra.
John
Tom E.
Flott motiv og presentert på en like flott måte.Liker at speilingen på hode fremstår så klart og fint.Er imponert over både fugl,som klarer å fly samtidig som den utfører denne halsbrekkende manøver og fotografen som har fanget den i øyblikket.
mvh tom
Steinulf L.
Lekkert og inspirerende. Tekniske data kunne være av interesse her.
Carsten A.
Takk for kommentarer - de setter jeg særlig pris på ikke minst når jeg ser hvem som har skrevet dem. Jeg er forøvrig enig i at bildet vinner på en viss beskjæring ovenfra.
Som Knut-Sverre Horn med rette peker på er dette ny runde med et av mine favorittmotiv over mange, mange år, minst 30, kanskje mye mer. Skal du nå ta flere ternebilder, sier noen til meg (ofte!), du har jo så mange. Ja, svarer jeg da, og begrunner det med at alt alltid kan gjøres bedre, samt at bare det å betrakte denne enestående elegante (og frekke) fuglen i akrobatisk aktivitet på nært hold for meg er en naturopplevelse jeg verdsetter meget høyt. Og slike opplevelser skal man ta med seg hjem så langt det går, det er sikkert og visst.
Så det jeg har sagt i avsnittet over er egentlig begrunnelse mer enn god nok - om man i det hele tatt trenger grundige begrunnelser for å drive med ting som er 100% lystbetont. Likevel har dette også et annet aspekt, nemlig fotografisk trening. I situasjoner av denne typen er det mye som skal stemme, og mye som skal vurderes korrekt på kort tid, lyskvalitet (her hadde Vårherre tatt frem den fine softboksen sin), lysets retning i forhold til fuglens bevegelsesretning, vannets overflatekvalitet, og så skal dette nedfelles i helst optimal opptaksteknikk. God eller helst optimal opptaksteknikk skal egentlig være en selvfølge, men om det skal slå til er trening, trening og atter trening helt nødvendig. I all aktivitet som krever et visst ferdighetsnivå ruster man fort om ikke teknikken holdes vedlike. Jeg tror f.eks. at de skiskyttere som treffer godt trener mer enn andre. Det er svært viktig å analysere egen prestasjoner under vanskelige forhold, hva var bra og hva kan gjøres bedre. Og så må man trene omigjen, omigjen og omigjen. Det er ikke alltid det blir bilder av de opptak men gjør under treningen, det er så, men holder man ikke ferdighetene vedlike så stemmer det nok ikke så godt neste gang det bør stemme.
Dette bildet er ellers gjort med utstyr som ikke står tilbake for noe (jeg har nå nettopp fylt ut tekniske data og lagt inn V2 for å vise at det her dreier seg om et visst utsnitt). 1D Mark III har som kjent 14 bits AD konvertering. Selv har jeg opp gjennom årene tatt mange, mange bilder av omtrent samme situasjon i samme type lys. Jeg har alltid hatt visse vanskeligheter med at fuglekroppen i skygge under vingene blir gjengitt i mørkeste laget (uansett om opptaket er gjort med film eller digitalt), gjengivelsen blir altså ikke så luftig som synsinntrykket egentlig tilsier. Med 14 bits AD konvertering løftes det kritiske området lettere opp mot midlere mellomtoner og gir - etter min mening - et viktig billedmessig bidrag som er godt i samsvar med det synsinntrykk jeg får på stedet. Kameraets enestående billedkvalitet på høy ISO gjør det også mulig å bruke superhurtig lukkertid for å fange alle detaljer i fuglens lynraske fangstteknikk.
MVH CA
Øyvind A.
Dette er aldeles nydelig. Jeg har sett en del av dine tidligere variasjoner over temaet også. Dette er vel muligens det beste av dem, og det er vel omtrent så nært perfekt som det går an å få det.
Ø.
ingebjørg fyrileiv g.
Dette er rett og slett utrolig! Og at det er en av dine favoritter er ikke vanskelig å forstå. Terna er nydelig. Bildet viser også dine gode sider innen bildebehandlig. Fargene er godt mettet, og noe som gjør at bilder treffer så godt som det gjør (bortsett fra fremstillingen), er at du har truffet i det perfekte øyeblikk. Dråpene gjør mye for bildet, samtidig har du fått en meget fin (og spennende) speiling. Det er også veldig fint at du legger ut originalen. Det er det ikke så mange som gjør uten at det kommer opp spørsmål om det. Din utdypende forklaring kommer også godt med. Angående bildet, er det en ting jeg stusser over; Hva er den svarte linjen langs ryggen mot stjerten? (kommer den av behandlingen?).
Ha en fin dag.
vh ingebjørg
Kjartan T.
Oi, oi! Dette var helt supert Carsten. Gøy å se hvordan du har klart å dra med deg dette motivet og utvikle det stadig bedre. Nytt utstyr og ikke minst erfaring fra felten har nok hatt mye å si.
Kan nesten ikke skjønne at det skal være mulig å gjøre dette bedre nå.
Hanni A.
Nærmere perfekt går det ikke å komme tror jeg. Gratulerer
Stig Børre E.
Jepp, vakkert.
Det som gjør bildet her er refleksjonene.
Teknisk er det også veldig bra, god komp.
StigB
Linda G.
Hei! Et alldeles nydelig bilde...perfekt øyeblikk å ta bilde i det terna treffer sjøen...Virkelig flott, bra fanget! Hilsen Linda
Lars-Anders M.
Jeg syns det er overdrevet skarpt rett og slett. Det ødelegger ett ellers meget fint bilde.
Erik J.
Helt utrolig! Først og fremst på grunn av speilingen og vannflaten blir dette noe helt utenom det vanlige.
Arne S.
Du trenger ikke skrive signaturen din under dette! Jeg er enig i at terner er blant de mest fascinerende fuglene i norsk fauna, grasiøse og temperamentsfulle som de er. Det mest utrolige er likevel trekkruten. Hvorfor i all verden må de fly så langt?
Den fjærlette berøringen med vannflaten tilfører motivet en feeling som går rett i fletta. Bevegelsen i vannet er en god og velsmakende tilsetning.
Well done!
Roar K.
Det er et praktfullt drømmeskudd du har her. For å få dette skal man jammen treffe nøyaktig på det rette sekundet. Men også denne fuglen har som de fleste hvite fugler i sterkt sollys fått sin halo. Har i det senere til min store forundring oppdaget at ting som kommer så svakt fram hos andre at de overser det ser jeg ganske raskt på min skjerm. Det kan ikke være fordi jeg er bedre enn andre. Det må skyldes skjermen. Nå skal det i sannhet sies at jeg har slitt som bare fy med halo på lyse fugler i tropisk sollys så jeg er kanskje ekstra var for det.
Her ser jeg tydelig en mørkere strek som går fra enden av stjerten og opp til vingen på den siden av fuglen som vender fra oss. I tillegg ser jeg en lys linje som følger hele fuglens kropp på undersiden helt fra bak bena og t.o.m. gjennom halsens krumming. Det var faktisk denne jeg så først og så begynte jeg å se nøyere. Nå skal sant sies at den første jeg nevnte er jeg litt usikker på om er halo eller kanskje bare en slags skygge. Men den på undersiden av fuglen er jeg ganske sikker på. Hadde det vært snakk om en hobbyfotograf hadde jeg kanskje holdt det for meg selv, men vet av erfaring at topp fotografer gjerne vil ha absolutt alt som folk ser. Mine erfaringer når jeg har oppdaget ting som andre har oversett er at bildet må blåses opp i litt større for at man skal se det.
Men dette til tross; bevares for et skudd dette er. Håper jeg har flaks hvertfall en gang i livet og får til noe sånt.
Roar
Tove H.
Slutter meg til alle de positive kommentarene! Speilingen - og at den treffer vannet og tegner en strek bortover vannflaten med nebbet i det du tar bildet - er bare fantastisk. Blinkskudd!
Mvh Tove
Avsluttet .
Utrolig bra! Kjenner igjen lysten til å oppsøke ''gamle'' motiver, om ikke annet så for å gjenoppleve følelsen. Et nydelig øyeblikk du har fanget her.
Inge
Kjell Ivar Ø.
Støtter all rosen her. Utrolig bra.
Mvh Kjell Ivar
Rolv B.
Man får vel bare slutte seg til rosen. Noen snakker om blinkskudd, likevel får vel noe av æren tilskrives 10 bilder pr. sekund. Regner med at du på brikken hadde terna både før og etter. Likevel, helt praktfullt.
Mvh Rolv B
Svein B.
Lekkert bilde Carsten, det meste er sagt i kommentarer over. Jeg la straks merke til den mørke stripa mot den hvite overgumpen- men det er ikke noe jeg vil pirke i en gang. Her er det bare å nyte synet.
Mvh
Svein B
Lars-Anders M.
Jeg skjønner fortsatt ikke att dette er så bra. Jo bildet i seg selv er bra. Men ser dere ikke att det er helt unormalt skarpt. Så skarpe kanter er ikke naturlig.
Man må vel ikke skrive positive kommentarer bare for å henge med?
Knut Børge S.
Hei Carsten!
Det meste er sagt, et fantastisk flott bilde av terna.
mvh KBS
Carsten A.
Takk for ytterligere kommentarer.
Endel ting (beskjæring og gjenvinning av tonalitet i overgumpen) gikk trolig litt for raskt en sen tirsdagskveld etter en lang dag. Det får bli rettet på ved en senere anledning, og det er bra det er blitt bemerket.
Ellers er opptaket som alt sagt gjort med EF 300/2.8 på f/8 og 1/5000 sekund. Dette objektivet har en enestående detaljgjengivelse (''skarphet'') og kontrast alt på full åpning, nedblendet og med en lukkertid som utelukker enhver bevegelsesuskarphet gir det faktisk helt særegne resultater.
MVH CA
Line Kristin W.
Mesterlig, Carsten! :-)
(Microminus for for kjapp redigering; glimt i øyet + usm).
En estetisk nytelse av de sjeldne (men det æ'kke jeg, for jeg ble grønn av misunnelse! ;-)
- Line :-)
Gro K.
Et av de aller beste ternebildene dine,Carsten.En ren nytelse. Ellers er det meste sagt av andre. De tekniske finurlighetene legger jeg meg ikke borti. helhetsinntrykket er det som teller for meg.
( Dette er noe annet enn libellebildet som jeg avsto å kommentere. var tilbøyelig til å være enig med L.K.W. Du har vist andre som er MYE bedre tidligere.)
Hilsen Gro.
Geir Arne M.
Nydelig Carsten - det ante meg hva som ville komme ut av seansen når du ringte meg. Skikkelig bra og støtter dine egne kommentarer fullt ut ovenfor.
Det alle meste er sagt om bildet - men jeg har nå 2 bøtter i fryseren jeg ...
neste uke kan gi mye godt vær....
mvh geir
Kai B.
Umiddelbar innertier.
Ingen elsker av fugler i flukt eller i fokus,
men her skjer det noe med hovedmotivet
og ikke minst i vannflaten.
Godt trent og jobbet.
___________________Kai
Anne Ø.
For en positur og et fabelaktig bilde. Du er dyktig!!
Vil samtidig ønske deg til lykke som ukens fotograf. Velfortjent.
Bilde anbefales.
Anne:)
Inger-Lise S.
Vakkert. Teknisk godt. En nytelse for blikkket..
Inger-Lise
Carsten A.
Takk for ytterligere kommentarer.
AØ: ''ukens fotograf'' - det var jeg ikke klar over, takk for opplysningen.
MVH CA
Kjell G.
Gratulerer som ukens fotograf!
Det er nok mange av oss som synes dét var et godt valg!
mvh kjellg
Thorbjørn R.
Dette er fuglefoto av høy klasse. Meget bra.
Ingunn S.
Rett og slett nydelig!!!
Likte best v1 med sine delikate og myke farger.
Gratulerer forresten som ukens fotograf:-)
Hilsen Ingunn:)
Tor Olav O.
Jeg ser alle superlativene er benyttet og kan ikke annet enn å henge meg på. Meget bra !
mvh
Tor Olav
Avsluttet .
V3 har mye støy på kroppen, sett på min skjerm. Nedtur! (Selv om overgump/stjertrot er uten mørk rand.)
Carsten A.
Takk for ytterligere kommentarer.
K-SH: Jeg er skikkelig overrasket over at RAWfilene fra 1D Mk.III slipper mye bedre gjennom Canons Digital Photo Professional (DPP30) enn de tilsynelatende gjør gjennom Bibble. Men det er jo mulig at jeg ikke har gjort meg helt fortrolig med Bibble, har vært borte fra den noen år, og Bibble er jo ikke akkurat verdens enkleste program å håndtere. Skyld foreløpig mer på meg når det gjelder V3 enn på Bibble, det er en reservasjon jeg tror det er fornuftig å ta.
MVH CA
Avsluttet .
'Wow!'' sier jeg bare.. Utrolig bra fanget!
Lars-Anders M.
V3 er best. Det er min mening.
Erling K.
Gratulerer som ukens fotograf!
Jeg synes at versjon 1 virker litt skarpere enn versjon 3. Kan det komme av RAW-konverteringen?
Hilsen Erling.
Avsluttet .
Hei Carsten.
Et herlig bilde. I rette øyeblikk, men så har du jo også maskingevær på kameraet.
Gratulerer med 1D Mark III.
Har bestillt et selv og nå ser jeg at jeg har noe å glede meg til.
mvh. EMJ :))
Siri Elisabeth J.
Bare fantastisk!!
Hilsen Siri :-)
Jan-Eilert P.
Jeg kan jo godt skrive under på denne skrytelista jeg også.
J-EP
Gunnar John C.
Teknisk og komposisjonsmessig ypperlig, og forøvrig på alle måter en fabelaktig gjengivelse av måkens elegante ekvilibrisme. Jeg skulle gjerne vært istand til å ta et slikt bilde selv - la det være helt klart.
Men likevel gir det meg en tomhetsfølelse. Det blir en virtuos avbildning, men heller ikke mer. Et usedvanlig vellykket stykke dokumentasjonshåndverk. Det er nettopp det at dette er så flinkt gjort. Det blir en demonstrasjon av at sjela ikke lar seg fange av virtuositet.
Men for all del. - sjangeren har sine egne regler. Jeg er også glad i fuglebilder (særlig måker). Hittil har jeg tenkt at ''hvis bare...'' og håpet at det neste skulle lykkes bedre. Men her synes jeg du viser at svaret ligger et annet sted.
Gunnar
Carsten A.
Gunnar John Coll : ''... en fabelaktig gjengivelse av måkens elegante ekvilibrisme''. Men en måke er det altså ikke.
MVH CA
Avsluttet .
Hei.
Rett og slett et fantastisk flott bilde, igjen får jeg vel si.
TaS
Gunnar John C.
CA: OK, foggel, da - det er tilstrekkelig presist for hva jeg prøvde å uttrykke ovenfor ;-)
Vennlig hilsen,
Gunnar
Bjarne N.
sjelden jeg lar meg fascinere av fugle-og dyrebilder, men dette var imponerende!! ville absolut vurdert å sende det til en av disse større fotokonkurransene for naturbilder!!:-)
Carsten A.
Takk til TAS og BN for ytterligere kommentarer.
BN : Dette er nok én av forberedelsene til neste års versjon av denne:
Versjon 3 har skjemmende støy i vannet, noe som er behagelig fraværende i versjon 1. fuglen skjemmes litt av for synlige kantkonturer (tilbake til ''mørkerommet''), sli at det blir overdrevent ''skarpt'' (versjon 1).
Synes bildet gjør seg noe bedre speilvendt. Du har kanskje til dels ''brukt opp'' akkurat dette motivet (var mer imponert over det første jeg så fra deg). (Bildet er kanskje delvis ''arrangert'' ved at åte er kastet ut? Altså sagt uten at det trenger å være noe negativt i det. Det kan vel være eneste fornuftige måte å gå fram på for å få til et slikt bilde.)
Forøvrig ser det ut som du setter mer pris på rosende omtale av bildet enn tanker andre gjørs seg ang bildet. Jeg synes heller ikke helt du har klart ''å fange sjela'' her i akkurat denne versjonen (syns å huske at du lyktes bedre med en av dine første versjoner av dette motivet, men har ikke søkt opp tidligere bilder for å bekrefte dette).
Avsluttet .
At ''Terner er en underfamilie av måkefamilien'' er slett ikke riktig, noe den åpenbart inkompetente skribenten på miljolare.no raskt ville innsett ved å studere oversikten på samme nettsted.
Måkefamilien og ternefamilien tilhører derimot samme orden (sammen med vadere og alkefugler), og sikkert samme underorden eller overfamilie, avhengig av hvilke nivåer man operer med (systematikk dreier seg i stor grad om konvensjoner og skjønn, ikke bare om eksakte og målbare fenomener).
Carsten A.
Terner og måker som det samme blir feil. Og selvsagt er det som Knut-Sverre Horn påpeker helt feil at terner skulle være en ''underfamilie av måkefamilien''.
Når det gjelder familien laridae (''måkefamilien''), har den disse underfamiliene:
Larinae: Gulls / Måker
Stercorariinae: Skuas / Joer
Sterninae : Terns / Terner
Rynchopinae : Skimmers / Saksenebb
De tre første (måker, joer, terner) er godt representert i norsk fauna, mens saksenebb vel bare fins i tropiske områder. Se en saksenebb her: bilde nr. 251230
MVH CA
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Dette er vel teknisk sett den beste varianten du har vist, etter det jeg kan huske i farta, og noen bedre form på speilingen av terna har neppe verken du eller andre lykkes i å fange, ville jeg tro.
Jeg skulle gjerne sett at en litt blåere himmel hadde speilet seg i vannet, og jeg ville helt klart beskåret litt ovenfra.
Men bevares - dette er selvsagt praktfullt slik det er!
Espen
Bjørn.
Kjell S
Per E.
mvh monika
Kjent og kjært motiv dette. Og her stemmer jo alt; vannet, speilingen, vannspruten og det flott lyset.
Så var det ikke mulig å unngå å hente frem en anbefaling!
mvh kjellg
Likte spesielt måten du presenterer bildet på og fargemetningen.
Veldig bra.
John
mvh tom
Som Knut-Sverre Horn med rette peker på er dette ny runde med et av mine favorittmotiv over mange, mange år, minst 30, kanskje mye mer. Skal du nå ta flere ternebilder, sier noen til meg (ofte!), du har jo så mange. Ja, svarer jeg da, og begrunner det med at alt alltid kan gjøres bedre, samt at bare det å betrakte denne enestående elegante (og frekke) fuglen i akrobatisk aktivitet på nært hold for meg er en naturopplevelse jeg verdsetter meget høyt. Og slike opplevelser skal man ta med seg hjem så langt det går, det er sikkert og visst.
Så det jeg har sagt i avsnittet over er egentlig begrunnelse mer enn god nok - om man i det hele tatt trenger grundige begrunnelser for å drive med ting som er 100% lystbetont. Likevel har dette også et annet aspekt, nemlig fotografisk trening. I situasjoner av denne typen er det mye som skal stemme, og mye som skal vurderes korrekt på kort tid, lyskvalitet (her hadde Vårherre tatt frem den fine softboksen sin), lysets retning i forhold til fuglens bevegelsesretning, vannets overflatekvalitet, og så skal dette nedfelles i helst optimal opptaksteknikk. God eller helst optimal opptaksteknikk skal egentlig være en selvfølge, men om det skal slå til er trening, trening og atter trening helt nødvendig. I all aktivitet som krever et visst ferdighetsnivå ruster man fort om ikke teknikken holdes vedlike. Jeg tror f.eks. at de skiskyttere som treffer godt trener mer enn andre. Det er svært viktig å analysere egen prestasjoner under vanskelige forhold, hva var bra og hva kan gjøres bedre. Og så må man trene omigjen, omigjen og omigjen. Det er ikke alltid det blir bilder av de opptak men gjør under treningen, det er så, men holder man ikke ferdighetene vedlike så stemmer det nok ikke så godt neste gang det bør stemme.
Dette bildet er ellers gjort med utstyr som ikke står tilbake for noe (jeg har nå nettopp fylt ut tekniske data og lagt inn V2 for å vise at det her dreier seg om et visst utsnitt). 1D Mark III har som kjent 14 bits AD konvertering. Selv har jeg opp gjennom årene tatt mange, mange bilder av omtrent samme situasjon i samme type lys. Jeg har alltid hatt visse vanskeligheter med at fuglekroppen i skygge under vingene blir gjengitt i mørkeste laget (uansett om opptaket er gjort med film eller digitalt), gjengivelsen blir altså ikke så luftig som synsinntrykket egentlig tilsier. Med 14 bits AD konvertering løftes det kritiske området lettere opp mot midlere mellomtoner og gir - etter min mening - et viktig billedmessig bidrag som er godt i samsvar med det synsinntrykk jeg får på stedet. Kameraets enestående billedkvalitet på høy ISO gjør det også mulig å bruke superhurtig lukkertid for å fange alle detaljer i fuglens lynraske fangstteknikk.
MVH CA
Ø.
Ha en fin dag.
vh ingebjørg
Kan nesten ikke skjønne at det skal være mulig å gjøre dette bedre nå.
Det som gjør bildet her er refleksjonene.
Teknisk er det også veldig bra, god komp.
StigB
Den fjærlette berøringen med vannflaten tilfører motivet en feeling som går rett i fletta. Bevegelsen i vannet er en god og velsmakende tilsetning.
Well done!
Her ser jeg tydelig en mørkere strek som går fra enden av stjerten og opp til vingen på den siden av fuglen som vender fra oss. I tillegg ser jeg en lys linje som følger hele fuglens kropp på undersiden helt fra bak bena og t.o.m. gjennom halsens krumming. Det var faktisk denne jeg så først og så begynte jeg å se nøyere. Nå skal sant sies at den første jeg nevnte er jeg litt usikker på om er halo eller kanskje bare en slags skygge. Men den på undersiden av fuglen er jeg ganske sikker på. Hadde det vært snakk om en hobbyfotograf hadde jeg kanskje holdt det for meg selv, men vet av erfaring at topp fotografer gjerne vil ha absolutt alt som folk ser. Mine erfaringer når jeg har oppdaget ting som andre har oversett er at bildet må blåses opp i litt større for at man skal se det.
Men dette til tross; bevares for et skudd dette er. Håper jeg har flaks hvertfall en gang i livet og får til noe sånt.
Roar
Mvh Tove
Inge
Mvh Kjell Ivar
Mvh Rolv B
Mvh
Svein B
Man må vel ikke skrive positive kommentarer bare for å henge med?
Det meste er sagt, et fantastisk flott bilde av terna.
mvh KBS
Endel ting (beskjæring og gjenvinning av tonalitet i overgumpen) gikk trolig litt for raskt en sen tirsdagskveld etter en lang dag. Det får bli rettet på ved en senere anledning, og det er bra det er blitt bemerket.
Ellers er opptaket som alt sagt gjort med EF 300/2.8 på f/8 og 1/5000 sekund. Dette objektivet har en enestående detaljgjengivelse (''skarphet'') og kontrast alt på full åpning, nedblendet og med en lukkertid som utelukker enhver bevegelsesuskarphet gir det faktisk helt særegne resultater.
MVH CA
(Microminus for for kjapp redigering; glimt i øyet + usm).
En estetisk nytelse av de sjeldne (men det æ'kke jeg, for jeg ble grønn av misunnelse! ;-)
- Line :-)
( Dette er noe annet enn libellebildet som jeg avsto å kommentere. var tilbøyelig til å være enig med L.K.W. Du har vist andre som er MYE bedre tidligere.)
Hilsen Gro.
Det alle meste er sagt om bildet - men jeg har nå 2 bøtter i fryseren jeg ...
neste uke kan gi mye godt vær....
mvh geir
Ingen elsker av fugler i flukt eller i fokus,
men her skjer det noe med hovedmotivet
og ikke minst i vannflaten.
Godt trent og jobbet.
___________________Kai
Vil samtidig ønske deg til lykke som ukens fotograf. Velfortjent.
Bilde anbefales.
Anne:)
Inger-Lise
AØ: ''ukens fotograf'' - det var jeg ikke klar over, takk for opplysningen.
MVH CA
Det er nok mange av oss som synes dét var et godt valg!
mvh kjellg
Likte best v1 med sine delikate og myke farger.
Gratulerer forresten som ukens fotograf:-)
Hilsen Ingunn:)
mvh
Tor Olav
K-SH: Jeg er skikkelig overrasket over at RAWfilene fra 1D Mk.III slipper mye bedre gjennom Canons Digital Photo Professional (DPP30) enn de tilsynelatende gjør gjennom Bibble. Men det er jo mulig at jeg ikke har gjort meg helt fortrolig med Bibble, har vært borte fra den noen år, og Bibble er jo ikke akkurat verdens enkleste program å håndtere. Skyld foreløpig mer på meg når det gjelder V3 enn på Bibble, det er en reservasjon jeg tror det er fornuftig å ta.
MVH CA
Jeg synes at versjon 1 virker litt skarpere enn versjon 3. Kan det komme av RAW-konverteringen?
Hilsen Erling.
Et herlig bilde. I rette øyeblikk, men så har du jo også maskingevær på kameraet.
Gratulerer med 1D Mark III.
Har bestillt et selv og nå ser jeg at jeg har noe å glede meg til.
mvh. EMJ :))
Hilsen Siri :-)
J-EP
Men likevel gir det meg en tomhetsfølelse. Det blir en virtuos avbildning, men heller ikke mer. Et usedvanlig vellykket stykke dokumentasjonshåndverk. Det er nettopp det at dette er så flinkt gjort. Det blir en demonstrasjon av at sjela ikke lar seg fange av virtuositet.
Men for all del. - sjangeren har sine egne regler. Jeg er også glad i fuglebilder (særlig måker). Hittil har jeg tenkt at ''hvis bare...'' og håpet at det neste skulle lykkes bedre. Men her synes jeg du viser at svaret ligger et annet sted.
Gunnar
MVH CA
Rett og slett et fantastisk flott bilde, igjen får jeg vel si.
TaS
Vennlig hilsen,
Gunnar
BN : Dette er nok én av forberedelsene til neste års versjon av denne:
http://www.biofoto.no/news.asp?id=183
MVH CA
Synes bildet gjør seg noe bedre speilvendt. Du har kanskje til dels ''brukt opp'' akkurat dette motivet (var mer imponert over det første jeg så fra deg). (Bildet er kanskje delvis ''arrangert'' ved at åte er kastet ut? Altså sagt uten at det trenger å være noe negativt i det. Det kan vel være eneste fornuftige måte å gå fram på for å få til et slikt bilde.)
Forøvrig fant jeg ut at ''Terner er en underfamilie av måkefamilien.'' fra denne sida: http://miljolare.no/data/ut/art/?or_id=218
Forøvrig ser det ut som du setter mer pris på rosende omtale av bildet enn tanker andre gjørs seg ang bildet. Jeg synes heller ikke helt du har klart ''å fange sjela'' her i akkurat denne versjonen (syns å huske at du lyktes bedre med en av dine første versjoner av dette motivet, men har ikke søkt opp tidligere bilder for å bekrefte dette).
Måkefamilien og ternefamilien tilhører derimot samme orden (sammen med vadere og alkefugler), og sikkert samme underorden eller overfamilie, avhengig av hvilke nivåer man operer med (systematikk dreier seg i stor grad om konvensjoner og skjønn, ikke bare om eksakte og målbare fenomener).
Når det gjelder familien laridae (''måkefamilien''), har den disse underfamiliene:
Larinae: Gulls / Måker
Stercorariinae: Skuas / Joer
Sterninae : Terns / Terner
Rynchopinae : Skimmers / Saksenebb
De tre første (måker, joer, terner) er godt representert i norsk fauna, mens saksenebb vel bare fins i tropiske områder. Se en saksenebb her: bilde nr. 251230
MVH CA