Junilys
Var nysgjerrig på hvordan en fin alle ved Hvervenbukta utenfor Oslo som jeg tok bilde av i desemberlys (bilde nr 278422) tok seg ut nå på forsommeren. Dro tilbake i går.
Bildet har selvsagt en helt annen stemning enn i det blå desemberlyset. Men jeg synes alleen var flott i nå også, i all løvprakten. Liker godt hvordan sola trenger gjennom løvet og skaper et lysmønster på veien. Forrige bildet skapte diskusjon om det skulle være med personer i bildet eller ikke. va nå?
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-06-14 07:20:55
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2007-06-14 07:22:39
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2007-06-14 10:58:56
    Versjon #4
Utstyr
  • Canon 350D
  • Sigma 17-70 mm
  • Brennvidde44mm
  • Blenderf/20
  • Lukker1/3s
  • FilmtypeDigital ISO 200
  • Nei
  • AnnetBrukte stativ. Med den lange lukkertiden har de syklende personene derfor bevegelsesuskarphet.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger556
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_261823} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (18)
Tom T.

Hei! Fint bilde dette:) Foretrekker v3, fordi menneskene er såpass uklare i den første, bra med litt mørkere skygger.

mvh Tom T
Ann T.

Hei Bjørn - det var fint å se alleen din i sommer drakt! Her har du fanget flotte lys og skygger og en fin perspektiv i bilde. Jeg tror jeg liker best V1 med menneskene på plass. De gir bra interesse i bildet, men de er kanskje litt uskarp? Jeg synes også at V3 er bra og stemningsfullt. Et fint sommer bilde!

Mvh. Ann
Ole-Kristian T.

Takk Tom og Anne for raske kommentarer! Morsomt med ulike meninger :) Til Tom: Synes også de mørkere skyggene er fine. Ann: Som nevnt i underteksten er de uskarpe syklistene kalkulert, i og med at jeg ville ha stor dybdeskarphet, og da ble lukkertiden slik at jeg ikke fikk fryst personenes bevegelser. Men det er kanskje ok?
Avsluttet .

Hei, her har du bilde av en nydelig alle.
Jeg liker mørkheten i nr 3. men ville hatt med sykkelistene der, synes de passer inn og viser mere dybde og undestreker hvor store de flotte gamle trærne er.

Venlig hilsen Lillian.
Per Ove H.

Fin dybde og fint opplyst løvverk. Vekslingen mellom lys og skygge på veien er fascinerede. Synes at det og syklistene gir liv og variasjon til dette bildet. V1 for meg.

Mvh
POH

Knut H.

Hei Ole-Kristian
Likte faktisk V3 best av disse versjonene.Gode mørke skygger
der lysets gjennomtreden i bladverket skaper et fint mønster
i veien.God dybde i bilde der bruken lys/skygge er fasinerende.
Mvh Knut
Stig Børre E.

Fint dette. Etter å ha navigert litt i versjonjungelen faller jeg ned på V4.
Liker de dempede fargene. Veldig fine skygger i forgrunnen.

StigB
Monika Frisvold V.

Hei
Flott stemningsbilde(er det sørkedalen)
liker lyset og dybden meget godt i V3.
Men alle versjoner har sin sjarm...
mvh monika
Espen R.

Hei Ole K
For meg funker ver #4 best. Et herlig lys på samtlige bilder, men sammensetningen av lys, farger og menneskene gjør dette til min favoritt.
vh
Espen
Avsluttet .

Elle melle........vet ikke helt hvilken versjon jeg skal velge her for jeg syns de har noe for seg alle sammen.
Både de med og uten mennesker.
Liker lyset og skyggene,herlig bilde:-)
Flotte trær,skulle ønske jeg var der:-)
Hilsen Tone!
Ole-Kristian T.

Takk for alle kommentarene, hyggelig! Flere liker en av de mørke versjonene, som vel er nærmest originalbildet. Lillian: Ønsket ditt er oppfyllt, la ut en mørk versjon, med syklister :) Monika: Det er ikke Sørkedalen, men Hvervenbukta :) Gøy å høre at dere liker vekslingen mellom lys og skygge, for jeg jobbet med å finne et gunstig tidspunkt; bildet er tatt når sola sto høyt på himmelen, om formiddagen.
Tine F. B.

Her var det vanskelig å bestemme seg.... Tror jeg går for V3, synes at menneskene er litt for forstyrrende siden de er uskarpe. Flott bilde, og nesten utrolig at du har klart å unngå bilene som normalt pleier å stå parkert i denne alleén. :-)
Rune S.

Nydelig allé med vakkert lys og skyggespill. Vanskelig å bestemme seg! Går for #4.

Mvh
Rune S
Rune B.

Hei Ole-Kristian, Flotte farger, lys, og sygge somm alle andre har sakt. Hvordan bildet er i lys og sygge minner meg om en maler, som malte frokost i det grønne, spessielt ved hjelp av de 4 personene. likte 1 og 2 best.
Flott bilde.
Mvh Rune
Tone A.

Hei
Nå har eg sett fram og tilbake på alle 4 versjonane og med den tittelen synes eg at versjon 1 er best. Pga at her er det lysspelet er best og med fine fargar på bakken der bruntonane gir varme til bildet.
Friske grøntonar på blada som i forgrunnen svaiar i vinden. Flott dybde med alle trea bakover og med greinene som heng så lagt over bakken. Alléen synes eg er vakrast utan syklistar, pga at det er roen og sjølve trea som dominerar bildet då, så versjon slikar eg best med versjon 1 som gir meir liv til bildet på andreplass.
Eit vakkert bilde med fine fargar og vakkert lysspel der fotostandpunktet gjer mykje for bildet.
:) Tone
Tone A.

Hei igen
Nå skreiv eg litt om kvarandre. Det er både versjon 1 og 2 som eg likar best og kor dei friske grøntonane og lyset kjem best fram.
:) Tone
Tom A.

liker fargene i 3 best, men syntes bildet i seg selv ble best MED folk
Ole-Kristian T.

Takk til Tine: Jeg var faktisk oppe ganske tidlig for å få dette til :) Takk også til Rune og Rune, Tone og Tom for hyggelige kommentarer!
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu