Windows look-alike
Målet var ikke å kopiere windows sin skrivebordsbakgrunn, men inspirasjonen er vel hentet derfra pluss andre lignende bilder her på foto.no. Jeg har tatt mange bilder av dette jordet, som ligger bare en kilometer fra der jeg bor, men ikke lagt ut noe før nå.
Synes denne buede bakkekammen er fin å se på, og er fornøyd med forgrunnen. Hva synes dere?
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-06-20 08:32:31
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2007-06-20 09:58:41
    Versjon #3
Utstyr
  • Canon 350D
  • Sigma 17-70 mm
  • Brennvidde17mm
  • Blenderf/8
  • Lukker1/125s
  • FilmtypeDigital ISO 100
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger525
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_262812} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (27)
Avsluttet .

Syns forgrunnen gjør dette bildet mye mer spennende enn viss du ikke hadde hatt det med.Fine friske sommerlige farger og bakkekammen er absolutt et godt motiv.
Ville kuttet litt på begge sider slik at den lille treklyngen på høyre side ble borte og frem til første høye blomsten på venstre side.Men det er mitt forslag og syn:-)
Men liker bildet godt:-)
Hilsen Tone!
Rune S.

Enig med deg! Det er et meget flott syn med denne buede, frodige, grønne åkeren. Fint med prestekragene i forkant. Hadde vært topp om de var skarpe. Nydelige skyer som er med på å skape dybde.

Mvh
Rune S
Ole-Kristian T.

Hei, tusen takk for raske kommentarer! Tone: Har lagt ut #2 etter ditt forslag, jeg synes kuttet var litt brutalt :) Synes jeg måtte kutte litt øverst også, blir spennende å se hva folket foretrekker. Rune: Jeg tok mange bilder, noen med skarpe blomster og litt uskarp bakgrunn, var usikker på hva som fungerte best. Kanskje jeg legger ut en #3 senere.
Ingerid Margrete Rodskier K.

Kult bilde! Morsomst fordi det likner windows' animerte verden, men uansett fint :-)
Andreas S.

Hei

Dette er jo mye bedre enn Windoze oversaturerte bakgrunn. Liker spesielt traktorsporene som gir en veldig fin dybde i bildet.
Litt mye kutt på versjon 2 ja, men må du kutte så ville jeg bare tatt vekk den siste treklynga på høyresiden.

Når det gjelder prestekragene så er de tilstrekkelig skarpe synes jeg for de er ikke noe blikkfang. Blikket draes bakover langs linjene og opp mot horisonten. Så dette er bra.

mvh
Andreas
Anne Ø.

Helt enig i V 2, skulle til å foreslå dette når jeg så V 1.
Enkelt, stilig i kompen, svært bra.

Anne:)
Per Einar G.

Syntes at flere av forslagene til kutt fungerer her, men holder en knapp på Andreas Skjervolds forslag. Ved for mye kutt så forsvinner litt av Windows effekten som nevnt i teksten, tror eg :)
Forgrunnen fungerer utmerket!

Per E.
Ole-Kristian T.

Hei, gleder meg over kommentarne! Takk til alle, Ingerid Margrete, Andreas, Anne og Per Einar. Andreas: Ble veldig smigret av det du skrev da; bedre enn windows..:) Jeg MÅ jo ikke kutte, men det er jo denne diskusjonen som jeg synes er veldig interessant da. Så lager en #3 og følger opp forslag fra Andreas og Per Einar om en mellomting mellom #1 og #2.
Audun M.

Pent bilde !! Digget skyene , kunne du kanskje prøvt å få enda skarpere farger på blomstene helt fremst i bildet ? Synest ikke det er nødvendig å kutte noe som helst..ytterkantene som er mørke passer fint inn og gir mer symmetri og holdepunkt.

hilsen audun www.audun-fineart.com
Tom T.

Helt klart v2, som er den beste:) Bra forgrunn og komp er bra:) Hadde tatt bort de 2 største prestekragene, for renere bilde.

Likte det:)

tomt
Inge S.

Hei.
Et pent motiv med fine traktorspor :-) Syns v3 ble bra der det blir
en treklynge i hvert hjørne. Et motiv som kler seg til
et skrivebordsbakgrunn i Windows Vista :-)
Bra.

Mvh Inge
Stig Børre E.

Hei!
V2 uten prestekrager er mitt forslag. Syns det mest interessante er sporene på åkeren mot den blå himmelen. Fine linjer.

StigB
Ole-Kristian T.

Takk til dere også da! Gøy med ulike meninger: Audun, som vil ha bildet som det er, Tom som vil ha #2 uten de to tydelige prestekragene, Inge, som likte #3 med trær på hver side, og Stig Børre, som vil skjære til beinet på #2 og ta bort alle blomstene! Den siste klarer jeg ikke å svelge :)
Avsluttet .

Fint komponert med prestekragene i forgrunnen, den frodige bakketoppen mot en fin himmel. Fine farger. Syntes kanskje best om versjon 3. Mvh Liselotte
Andreas S.

Heisann!

Det her var en genialt bra etterlikning av en kjent, standard Windows bakgrunn:) Flott med detaljene i åkeren (traktorsporene) samt en meget bra eksponering. Nydelig komposisjon som fremheves av prestekragene i forgrunnen!

Mvh. Andreas D.
Dag B.

Hei !
Dette var enkelt og flott. Har selv forsøkt denne type bilder, men der er ikke så lett som det kan se ut. Forgrunnen gjør mye her. Versjon 1 er klart best. Kunne det vært en ide og kuttet bort litt av himmelen... tja... bare en tanke jeg fikk.
Monika Frisvold V.

Henger meg på dem andre og sier enkelt og flott..V2 er det beste og prikken over i `en er blomstene synes jeg...flott komp !
mvh monika
Aud Elise S.

Et riktig så flott landskapsbilde!
Fine linjer innover.
Syns prestekragene må være der.
Versjon 2 ble best i mine øyne.
En liten beskjæring av himmelen kanskje..?
Veldig bra : )

mvh Aud
Ole-Kristian T.

Takk for nye, hyggelige kommentarer fra Liselotte, Andreas, Dag, Monika og Aud Elise. Er enig med dere som foreslår kutt på himmelen, har gjort det i #2, men de andre versjonene vil nok også bli bedre med noe kutt øverst.
Tor Anders B.

Hei Ole-Kristian

Dette var et flott bilde. Likte både v2 og 3 jeg, kan si meg enig i at v2 passer best. facineret av himmelen i bildet veldig flott hvordan den klare blåfargen spiller på de kritthvite skyene. jeg er ingen proff så jeg overlater de tekninske tipsene til de som kan. Flott bilde uansett.

mvh tor anders brandt
Tone A.

Hei
Godt å sjå at andre er inspirert av windowsmarker, pga at då eg oppdaga ei fann eg fleire etterpå.
Her går eg nok mot fleirtalet og vel versjon 1 som min favoritt pga at det fine draget bakover i skylaget dominerer, og at forgrunnen med prestekragane er mest skarpe her. I versjon 2 og 3 er forgrunnen meir uskarp. Sjølv om eg likte kuttet av treet i høgrekanten i versjon 3, så dreg kuttet av himmelen ned.
I versjon 1 er forgrunnen med alle prestekragane, windowsmarka med sine linjer som endar mest oppi det låge skylaget og himmelen med sitt skyspel som forsterkar linjene bakover med å gi bildet ein fin lagdeling.
Fine grøntonar i marka som er i god vekst og den bua åskammen forsterkar den mjuke bue på marka med frodige tre å sida.
Ein versjon 4 med same kvalitet som versjon 1 med kutt av trea i høgrekanten hadde vore det optimale.
Elles eit flott eksponert windowsbilde som osar av sommar med sine fargar, prestekragane og eit fint lys. Fortsett med fleire bilde frå denne marka.
:) Tone
Odd E. k.

Hei Ole-Kristian!

Et flott landskapsbilde, der blomstene i forgrunnen er med på å skape en fin stemning til resten av bildet. Flotte linjer i slåtteenga, der terrenget skaper fine bølger og strukutrer innover i bildet. Flott skarphet og fine naturtroe farger. Liker godt treet i høyre bildefelt, noe som gir en fin balanse til resten av bildet og som et lite blikkfang mot horisonten. Himmelen er stor med sine flotte skylag. Meget bra dette, da jeg falt for versjon # 3.

Ha en fortsatt fin fotouke Ole-Kristian!

Mvh

Odd E.
Tine F. B.

Hei, jeg falt umiddelbart for v2, synes det er litt mer dynamikk i det enn i 2 andre. Nydelige farger og komposisjon. Her får jeg lyst til å følge traktorsporene over åsen for å se hva som gjemmer seg der... Godt formidlet, dett her:-) mvh Tine
Olav Ø.

Enig med Tine. Versjon 2 er best. Det at ''horisonten'' er ren gjør at bildet får en ro og en mer dynamisk komposisjon, som Tine påpeker. Enkelheten, med blomstene i forgrunnen, skyene i bakgrunnen og dette deilige grønne. Traktorsporene gir en fin effekt.
Ole-Kristian T.

Hei gøy at look-alike-bildet mitt får så mange kommentarer :) Takk til Tor-Anders, Tine og Olav, som alle foretrekker den reneste versjonen, #2, til Tone, som ønsker seg #1 med noen justeringer, og til Odd E., som falt for #3. Det er så interessant å lese særlig begrunnelsene for det dere mener, tusen takk!
Bjorn F.

Hei Ole -Kristian.
Vesjon 1 synns jeg ble svært så velkomponert.Liker godt blomstene i forkant og det bølgende grønne enga med spor etter traktor som skaper fine linjer i gresset.
Behagelig å betrakte, gir en god følelse av ro.
Hilsen Bjørn.
Frode H.

Nå er jo ikke dette med komposisjon min sterke side :-), men likevel: jeg synes helt klart at versjon 2 gir det beste resultatet. Her har man ikke de ''distraherende'' elementene på kortsidene. Oppmerksomheten vies helt og fullt til linjene på jordet - man blir på en måte ''dradd'' inn i bildet. Flott!

Skarpt, flotte farger og en finfin komposisjon!

Mvh
Frode
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu