- Junikveld ved Vojen -
Bildet inngår i albumet -Vojen ein vakkert stad ved sjøen- -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-06-21 02:17:51
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2007-06-21 23:49:04
    Versjon #3
Utstyr
  • Canon EOS 30D
  • Canon EFS 17-55 mm f/2,8 IS USM
  • Brennvidde17mm
  • Blenderf/9
  • Lukker1/100s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger440
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_262966} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (17)
Per Einar G.

Hei,

Flotte farger, dybde og komp. Fin skyformasjon....en fin Junikveld dette. Likte bildet ditt!
Hvor er Vojen forresten?

Per E.
Ronny A.

For et flott kveldslys, Tone! Ikke noe lys slår dette. Dette er et stemningsbilde jeg kan bli glad i:-) Fargene i bilde harmonerer så godt.
mvh Ronny
Tone A.

Takk for raske kommentarar i sommarnatta.
Per Einar: Vojen eller Håtangen som det står på kartet ligg på Jæren. Eit område ved Nærlandsstranda som både har sandstrand og rullesteinsstrand.I venstrekanten munnar Håelva ut og då eg gjekk stod det to laksefiskarar rett utanfor brygga. Men då var det mørkare og eg hadde ikkje stativ med meg. Kvar månad i over eit år har eg fotografert denne staden.

Ronny: Kveldslyset var sågyllent denne kvelden men det vart overskya nokre få minutt etter dette bildet. Blomane i forgunnen viser at det bles denne kvelden.
:) Tone
Avsluttet .

Utrolig vakkert lys Tone:-)
Som Ronny sier,ikke noe lys slår dette flotte gylne kveldslyset.
I tilegg en vakkert plass,en god komposisjon,fine farger og du har laget et nydelig bilde fra Vojen igjen:-)
Hilsen Tone!
Espen R.

Hei
Et nydelig lys her, som bringer frem varme fargenyanser. Velkomponert er det også, og fin dybde. Versjon # 1 funker best for meg.
vh
Espen
Simen B.

Vakker og varm kveldsstemning du har fanget her. Flott forgrunn med båten og de store steinene som kaster lange skygger. Fargene er også lekre. Et flott lansdskap å fotografere i. Liker bildet:)

mvh Simen
Jan Frode A.

Veldig vakkert kveldslys som maler det jærske lanskapet.
Klassisk og fin komposisjon, med en flott ro over seg.
Jeg liker at du har fått fram så mye av miljøet i forgrunnen. Viktig for helhetsinntrykket. Ambassadøren av Vojen vet å presentere området på en fin måte.
Litt hardt lys på de hvite bygningene i bakgrunnen, trekker bittelittegranne ned, da blikket lett trekkes mot disse.
Versjon #1 for meg :-)

mvh Jan Frode
Anne Ø.

Her ser det godt ut å være ved båtplassen og skue utover
Håelva og Jærlandskapet.
Veldig bra bilde med lyset, kompen og fargene.

Anne:)
Inger Anne Maritsdotter V.

Dette var utrolig vakkert Tone, både i komp., farger og lyset var så stemningsfullt.
Fint også i #2 som et akvarell-måleri, men likte best #1.

Dette fortjener utvilsomt en anbefaling!

Mvh Inger Anne

Ole-Kristian T.

Hei Tone, det som slår meg først her, er det gyldne, rødmettede kveldslyset, som maler fargene ekstra vakre. Videre den fine forgrunnen med steinene, blomstene og båten fint plassert i bildet. Videre bakover, flott blåfagre på det krusete vannet, flere steiner bakover i mellomgrunnen, samt gårdene bakover helt til bakgrunnen, som er med å gi dybde. Skyformasjonene skaper også et sug innover i bildet, og gjør mye for helheten. For meg ser horisonten skjev ut, det er det eneste jeg setter spørsmålstegn om?
Bjørn Roger T.

Dette var eit flott bilde, Tone. Flott lys og mange fine farger. Kombinasjonen med lysblå himmel og lyserosa skyer likte eg veldig godt. Veldig bra komponert. Likte #1 best.
Odd E. k.

Hei Tone!

Et velkomponert bilde, der den lave solen kaster fine skygger innover landskapet. Flott skarphet og fine farger. Flott dybde innover i bildet der husene ligger fint i bildefeltet. Liker nok best versjon '' 1, da versjon # 2 blir for mye kontrastpreget med for mørke skygger. Bør nok rette opp horisonten i versjon # 1 da den heller noe til venstre. Nydelig horisont med skyene på himmelen. Flott levert dette Tone, da utsnittet og komposisjonen er meget bra!

Mvh

Odd E.
Avsluttet .

Vakker kveldsstemning, flott lys. En fin dybde og flott komponert. Mvh Liselotte
Eva Marie P.

Lyset er bare herlig her Tone. Fine farver og god dybde...Vakkert bilde rett og slett :O) Tenk at det er så flatt på Jæren jeg har aldri vært der. Kjempefint!!
Tone A.

Takk for alle kommentarar og gilde tilbakemeldingar.
Stor takk til Inger Anne for anbefalinga.
Det gylne lyset, båten med høgt gras og sommarblomar og skyene som dreg innover det flate jærlandskapet er det eg ville få fram med dette bildet.
Til venstre kjem Håelva ut og her er det grunt med mange steinar som stikk opp.
Odd E. takk for tipset om skeiv horisont. Dette er ei bukt som buar innover ved stranda, men det ser jo likevel litt skeivt ut. Litt mindre kontrastar i versjon 3 ser eg nå. Det hadde vore enda betre med ein gammal trebåt, men den stod på land ennå.
:) Tone
Anne-Lise S.

Her har du et nydelig bilde, Tone, som jeg visst har gått glipp av. . . Det hender jeg går innom mine bokmerka fotografer og tar en ekstra titt, og i dag kom jeg over dette!

Liker godt hvordan du har komponert dette bilde, som starter ved båten og som følger sjøen fint innover. Kjempefin DOF her! Lyset er flott, og ingenting er vel som kveldslyset eller morgenlyset i så måte, som skaper disse svake skyggene, om enn fargene kan være noe forringet. Fine strukturer på sjøen innover mot land, og jeg liker godt hvordan du får frem bygninger og landskap lenger inne. Er mer usikker på brakka helt til høyre på land derover, men skal det være reelt så skal det være reelt. OG ville det vært manipulasjon dersom du hadde fjernet det? Flotte farger i V1 og V3, og velger meg den oppretta versjonen. V2 blir for mørk og grå for meg, der mange av de flotte detaljene som gjør bildet severdig forsvinner. Varme, fine farger og flott himmel som varer så langt øyet kan se!

Anne-Lise
Tone A.

Takk til Anne-Lise for fin skildring av bildet og med tankar om det vesle huset i venstrekanten. Dette huset er faktisk ei hytte som laksefiskarane brukar pga at her er det Håelva renn ut og møter sjøen i bukta. Denne sjøbua har eg problem med når eg tek bildet av fyret også, pga den då også er med. Noko manipulering trur ikkje eg det vart, om eg tok sjøbua bort.
:) Tone
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu