Hjorteflukt
Funker dette ? Ikke helt min bildestil men vil gjerne høre andres mening. Dette bilde er lagt ut på kritikken for konstruktiv kritikk. Tåler å høre andres mening men usaklig skit som ikke omhandler bilde blir møtt deretter.
Utstyr
  • Nikon D200
  • Nikon Nikkor AF-S 300 mm f.2,8 VR G
  • Brennvidde300mm
  • Blenderf/2.8
  • Lukker1/40s
  • Nei
  • AnnetVr og panorering fra bil
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger672
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_263127} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (14)
Knut Børge S.
Hei Terje!

Hm, etter å lenge ha sett på bildet har jeg kommet fre til at jeg liker det. Føler den spente stemningen og den farten hjorten har i det den flykter. Likte det at hjorten kommer tydelig frem fra det som nesten ser ut som et knallgrønt hav. Nei fortsett med dette Terje, blir nok flere spennende og stemningsfylte bilder som dette .

mvh KBS
Monika Frisvold V.
God morgen
En nydelig hjort i fin sommerpels.... men bildet fungerer ikke til meg.. Her ble det for mye uskarpt .... Vet ikke om det er for jeg synes hjorten skal være skarp..for den er jo så flott..... Dette er bare uskarpt ...hadde det vært enda mer ''dust'' kunne det ha funket i abstrakt :)

mvh monika
Robin J.
Flott grønt hav. Helt klart et bilde med potensiale. Men jeg skulle gjerne sett dyret ennå mer uskarpt..... Mvh RJ
Odd E. k.
Hei Terje

Likte bildet ditt bra. Fin uskarphet som fremmer hjorten godt. Synest at utsnittet og komposisjonen ble meget bra, der hjorten ligger fint i terrenget med flotte omgivelser. Passe høy skille mellom eng og skogbunn. Reagerer noe på det mørke feltet i skogen til høyre, kunne gjerne vært tettet igjen med noe løvverk. Flott fanget dette Terje!!

Mvh

Odd E.
Lasse S.
Jeg synes dette fungerer meget bra og formidler flukt på en fin måte. For meg fungerer det mørke feltet til høyre som ballanserende element for komposisjonen. Jeg ser det også som hjortens mål, tilflukt i den mørke skogen.
Kjartan T.
Jeg kan gi deg mine spontane og raske tanker rundt dette, og det er følgende:

Alle naturfotografer går i flokk og tar mer eller mindre de samme bildene. Alle har vært på Runde, alle har vært på leik, vi knipser havørn, kongeørn, fossekall, smålom, hønsehauk, bjørn og sikkert også lappugle i en kamp om å få det skarpeste og mest perfekte bilde av disse artene. Det er en morsom form for jakt som gir oss mange opplevelser vi ellers ikke ville fått der ute i skog og mark. Jeg trives godt med å delta i denne ''trofe-jakten'' som noen har kalt det her på Foto.no. Jeg er glad jeg har denne hobbyen som faktisk også gir meg noen kroner tilbake i form av bildesalg (slik at jeg kan betale noe av det utstyret jeg bruker). I tillegg mener jeg at det viktigste er at jeg åpner naturinteressen for flere nye. De drar også ut på oppdagelsesferd og finner ut hvor viktig det er å være en del av og delta i dette systemet som vi alle er så glade i og avhengig av. (jeg skriver altså om naturen, ikke Foto.no:)

Likevel er Foto noe mer for meg enn å inspirere andre, jakte på det teknisk perfekte orrfuglbildet eller det å fotografere sjøstjerner som noen trenger i ei bok. Foto er også både lek og kunst.

Et bilde kan gjøre nøyaktig det samme med meg som en god sang eller et bra dikt. Det kan få meg til å dra på tankereise bort fra det jeg driver med. Det kan åpne dører til ting jeg trodde var glemt eller som jeg faktisk ikke viste var der inne i hodet mitt. De bildene som gjør det er sjelden de skarpe artsbildene i det flotte lyset, selv om de også er flotte å se på. De artsbilden er mer som en liten sukkerbit til kaffen. Det som kan sammenlignes med en hel middag med smaker som du fortsatt husker mange år senere får du bare når fotografen har prestert noe helt spesielt, prøvd noe nytt eller gjort noe umulig. Det er først når du begynner å ta slike bilder som denne hjorten at du begynner å nærme deg å servere noe slikt.

Helt i mål er du ikke, det skranter på fordeling av skarpt og uskarpt, på mangel av lys og også litt på flateinndelinga. Men jeg kommer til å huske dette bedre enn mange av dine teknisk perfekte bilder. Ikke det at jeg vil at du skal slutte å ta disse, men du må heller aldri gi opp leken, eksperimentene og det å bruke kameraet til å formidle stemninger på en ny måte.
Terje S.
Takk for kloke ord Kjartan. Satt virkelig pris på dine tolkninger og er faktisk 100 % enig med deg. Skal tygge litt på den kommentaren her. Faktisk en kommentar som gir meg lærdom og tanker til vidreutvikling. Faktisk en av de kommentarene her inne på foto.no jeg har sett mest pris på.
Positiv og Kontruktiv Kritikk kaller jeg slik.

Terje


ronny s.
Hei Terje
Eg synst Kjartan sa det som trengst her.
eg ser rompa på hjorten har stått litt meir i ro enn hodet so den er passe skarp som kansje hodet skulle vert. men det er ikkje godt og treffe når han hoppar av gårde.
Stemningen sitter kjempe godt.
Det er sånn eg huska mine tura langs veiene heime ei sommarnatt og.
Mvh Ronny
Ole-Kristian T.
Ser at den er redd, stakkars hjorten :)
Arild P.
Jeg synes slike fluktbilder kan være bra.

Uskarp bakgrunn som du har her skaper en fin driv i bilde, kunne kansje hatt litt lengre lukketid slik at du fikk mer langstrakte fartsstriper i bakgrunnen og ikke så korte, skarpe som du har her. Her opplever jeg det litt mer som støy enn en fartsfylt bakgrunn. Dette kunne nok blitt bedre om du hadde fått kameraet mer stabilt i vertikalretningen, slik at stripene bare kom horisontalt.

En annen ting som jeg synes er viktig for at slike bilder skal bli bra er at selve dyret er noe skarpere enn det du har fått til her. I dette bilde er det samme type støy / ustabile bevegelser på dyret og bakgrunnen. Det ble etter min mening ikke så bra. Det virker mer som du ikke har greid å holde kameraet i ro på dyret, enn at du har prøvd å konstruere ett fartsfylt bilde.

Det tekniske ellers er bra. Så hadde du fått fulgt dyrets bevegelser med kameraet, så tror dette kunne blitt er bra bilde.

Arild
Terje S.
Takk for konstruktiv kritikk Arild. Setter virkelig pris på hjelp til ting jeg ikke har greie på.


Terje
Svein B.
Svært bra dette Terje, slike panoreringer kan være svært spennende- og jeg synes du lykkes godt. Her drar du de fordelene du kan ut av ett noe kjedelig miljø- hjort på jorde i seg selv blir ofte noe stusselig, men her kommer det ''rene'' miljøet til sin rett. Lauvskogveggen i bakgrunnen er bra.

Mvh
Svein B
Aleksander M.
Hei
Ikke helt sånne bilder jeg pleier å ta, men skal si hva jeg mener om det likevel. Jeg er veldig enig i det Kjartan skriver. Dette bildet hadde vært bedre om bakgrunnen var lik, men hjorten skarpere tror jeg (men jeg vet ikke hvordan du skal få det til). Du kunne ellers ha tatt enda mer panorering tror jeg.

Mvh Aleksander
Espen A. I.
Liker den nesten abstrakte formen for foto her. Flott at du eksprimenterer når du allerede sitter inne med så mye kunnskap og godt utstyr. Fin kveldsstemning også!

Espen
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu