Bildet inngår i albumet Mennesker -
Fotograf
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMennesker
  • Lastet opp
  • Visninger551
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_263266} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (16)
Monika Frisvold V.

Hei Tom
Får en tanke når jeg ser dette bildet..her er ei jente som er på vei fra trygghet og inn i (mørket) noe mer ukjent..meget godt bilde igjen av deg... fin bruk av S/H med lys og skygger...
Riktig god midtsommerhelg...
mvh monika
Espen R.

Hei Tom
Et flott bilde, som har et kanskje drømmende uttrykk. Liker det diffuse uttrykket her, og synes lyset er bra. Utnsnittet sitter som det skal.
Ha en god helg:-)
vh
Espen
Ole-Kristian T.

Hei Tom, dette bildet likte jeg veldig godt. Her er det rom for tolkninger og forslag til budskap. Jeg likte godt kontrastene, lyset, komposisjonene, posituren/ plassering av modellen, kort sagt: Synes bildet er bra. Stilig i s/hv.!
Renato M.

Flott B&W og rolig romantisk motiv
Ciao
Ronny A.

Hei Tom. Det første som slo meg her var at bilde burde ha vært i høydeformat. Vet ikke helt hvorfor, men savner litt ''luft'' rett over jenta? Ellers må jeg si at dette er enda et flott bilde fra deg, hvor stemning, undring og sort/hvit gjør veldig mye. Liker det:-)
mvh Ronny
Stig Børre E.

Vakkert. Syns alt fungerer her. Komp., motiv og toner.
Formidler sommer på en utmerket måte.

StigB
Eva Marie P.

Det var artig å lese kommentarene til dette bildet...Monika som ser at det er skummelt gå inn i skogen mot mørkre og gutta som ser romantikken i ei jente som går forran inn til skogen ;O)
Det er utrolig bra å komponere et bilde som gir rom for så forskjellige intrykk. Her har du lykkes med det.
Jeg ser vel og det romantiske, difuse, lekne med bildet(litt skummelt det og da). Det passer godt å ha en slik uklar fokus på dette bildet. Jeg syns du har lykkes med kompen din maksimalt her.
-epl
Jostein F.

Hei Tom!
Utsnitt og motiv gir assosiasjoner og tanker, om barndomstid og lek i skogen.
Fint at jenta er delvis ''oppslukt'' av skogen, det gir inntrykk av hvor stor skogen og verden er fra et barns ståsted.

Mvh; Jostein
Avsluttet .

Igjen et bilde med rom for tolkninger Tom:-)
Liker dette,spennende,anderledes og godt jobba.
Hilsen Tone!
Tove H.

Flott s/h- bilde- liker komp, lys, kontraster, utsnitt, ...samt stemningen du har klart å skape. Jenta som går fra lyset og inn i det mørke ukjente, litt anspent med hånden forsiktig knyttet. Hva møter henne der hun har valgt å gå?... Spennende bilde!
Mvh Tove
Laurberg G.

Hej Tom. Her synes jeg at dit billede på en udmærket måde giver udtryk for barnets verden. Eller måske for forældrenes angst. Børn bevæger hurtigt og uden omtanke ind i det for dem uoverskuelige. Hvad kan hænde dem? Hvem møder de? Billedet er stærkt associationsdannende. Men det forekommer dog at være meget hårdt, - for hårdt - kontrasteret. Det gode foto er kendetegnet ved at der er tegninger både i dybskygge og i højlys, og at der skal være et punkt som er skarpt.

''Et foto, skal normalt stå skarpt, dvs. at fokuseringen skal være i orden. Fotoet må ikke være rystet. Manglende skarphed kan ikke justeres i billedbehandlingen og må derfor kun forekomme, hvis det er en æstetisk pointe. Det forekommer det ikke at være her''. Se artikkel om ''Det gode foto art.2'' fredagslederen.

mvh. lau




Tom T.

Takk til dere alle:) Til Lau: Har ikke prøvd dekke over feilene i bilde her, som du skriver, er kontrastene harde. For meg er støy i bilde bra, om det er riktig her, for være opp til vær enkelt . Tusen takk for din tilbake melding Lau:) For å være ærlig, så gir jeg f....... i reglene.
Laurberg G.

Kan godt være at du giver f..... i reglerne. Da må du så nøjes med kosekommentarer. lau
Tom T.

Takk for kommentaren lau:) Tror jeg blir misforstått litt her. Klart jeg setter pris på kommentarer, din opplevelse av bilde er meget viktig for meg. Mener ikke at jeg gir f.... i det du skriver.

tom t
Laurberg G.

:-) Nå. Det trøster da . Alligevel vil jeg gerne slå et slag for en række gennemprøvede og anerkendte regler. Mange, de fleste fagfotografer står en læretid ud på 4 - 5 år for at tilegne sig de håndværksmæssige færdigheder. Kunst - sand kunst - jhar alle dage været kendetegnet ved solidt og velforstået håndværk. Dette fremgår tydeligere af det engelske ord for kunst, Art og for kunsner Artist. Altså et menneske som både har et kunstnerisk budskab og kan fremme det ved en artistisk kunnen. For det fotografiske hådværk gælder dette for såvel eksponering, kendskab til de forskellige optikker, deres kvalitet og ydeevne når de anvendt korrekt, såvel som til de forskellige medier, film og censorer og deres fulde udnyttelse som bedst genkendes på gennemførelsen af halvtoneforløbene - det amatørfotografen betegner kontrast - samt tilstedevær af alle 256 gråtoner. mvh. lau
Ingrid Ovedie V.

Jeg gir meg inn i rekken av de som falt for dette bildet. Noen bilder er uendelig gode, uten at en med sikkerhet kan definere hva det er som gjør dem vakre (rent teknisk). Jeg sammenligner med dette fotografiet med filmen, og erkjenner at det alltid vil finnes flere dimensjoner å vurdere langs. Èn av disse dimensjonene er den tekniske.

Nå har det seg slik at en av Laurbergs landsmænd, filmskaperen Lars von Trier, i sin tid også gav f... i etablerte regler, og han er idag en av europas fremste filmskapere. Innen andre kunstformer finnes det da også uttallige eksempler; et av de mest kjente er vår egen Munchs brudd med etablerte regler innen malekunsten, et brudd som ikke før meget senere skulle vise seg å generere beundring og gjennombrudd.
Kunsten er det området som i størst grad, både av utøver og betrakter, må defineres som subjektivt, i og med at kunsten taler like mye til følelse som til tanke. Det ville være synd dersom dette området skulle bli besudlet med objektivistiske standarder og regelkonformitet.

Tom, jeg synes bildet ditt er vidunderlig.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu