Mygg og toppand
Test av nytt objektiv. Dette kommer nok til å bli en fast del av feltarsenalet.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-06-25 00:37:24
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2007-06-25 20:02:23
    Versjon #3
Utstyr
  • Nikon D200
  • Nikon AF-S VR 70-200/F2.8G IF-ED
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetSer at fargene i bildet er i overkant, antakelig kluss i vekslingen mellom AdobeRGB og sRGB. Ser adskillig mer avdempet ut med fargestyring (PS).
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger353
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_263550} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (14)
Kjell G.
Fast blikk og friske farger. Mygg og nesedråper er bonus!

mvh kjellg
Kjell Sigurd S.
Takk for rask kommentar Kjell. V2 er nok mer i overensstemmelse med fotografens fargesyn :-) Ellers er toppendene temmelig nesevise om dagen og kvakker i alle retninger.

Kjell S
Kjetil S.
Hei

Fint, skarpt og nært av toppanda. Mulig den ligger litt i nedoverbakke, og fokusplan er litt bak øyet. Synes også du tar i vel hardt med oppskarping, men det er kanskje en smaksak. Myggen blir dessverre litt utydelig, men den gjør bildet mer interessant. Jeg konverter alltid tiffen til sRGB før jeg nedskalerer til et web-jpeg. Adobe-RGB er vel mest nyttig når en skal printe stort, men mulig jeg tar feil. V1 ser best ut, men vel mye saturasjon.

K
Kjell Sigurd S.
Takk for kommentar Kjetil. Jeg er ikke fornøyd med etterbehandlingen her selv. Skal gjøre et nytt forsøk i kveld. Kan virke som om min ''vanlige'' arbeidsflyt her har vist seg å ikke fungere.

Kjell S
Knut Børge S.
Hei Kjell Sigurd!

Herlig bilde av kvinandhunnen og myggen. Teknisk upåklagelig krydret med vanndråpen og myggen, supert naturfoto.

mvh KBS
Espen A. I.
Nydelig eksponert under rimelige greie forhold vil jeg påstå. Eksellent lys som bringer en fin stemning oppunder bildet. Ellers er bonusen nevnt i forhold til myggen og bekken fra tuppen. Lækkert!!

Espen
ingebjørg fyrileiv g.
Gratulerer med objektiv. Det fungerer kan jeg iallefall understreke.. :) Jeg synes at bildet er utmerket. Det tekniske er på topp, bakgrunn og bevegelse der er fin, og bildet har det lille nødvendige ekstra. -Myggen. Det ser ut som anda ligger helt stille og irriterer seg over summingen.. Dråpen og blåtonene under kommer også fint med. Av versjonene synes jeg ikke at v#1 ble så ille. Men kanskje er det skjermen min som ikke gjengir farger så godt..

vh ingebjørg
Kjell Sigurd S.
Takk til dere også. Hyggelig at dere synes det er ok. Ingebjørg; veldig fornøyd med objektivet så langt. Mitt første med VR og det har vært en åpenbaring så langt. Det kommer nok til å bli flittig brukt en stund fremover. Har lagt inn en V3 som jeg personlig mener er slik bildet skal være. Forøvrig er toppendene på sitt mest sosiale for tiden, ikke sjelden å ha de på 2-3 m hold. Som vanlig kjefter hunnene (som avbildet) i hytt og pine. En skikkelig hissigpropp.

Kjell S
Steinulf L.
Fascinerende. Dette er nok et objektiv du blir fornøyd med, spesielt når mørket faller på.
Tom E.
Hei!
Fint lys på toppanda.Artig med myggen.Synes at dette viser at objektivet
og fotografen gjør en flott jobb her.Likte versjon 2 best.
mvh tom
Svein B.
Ver #1 er god synes jeg, til tross for at du har vært litt frisk på labben med etterbehandlinga. Jeg synes det litt spenstige preget er helt greit.

Mvh
Svein B
Kjell Sigurd S.
Takk for fine kritikker fra dere også. Steinulf; lysstyrke, VR og fleksibelitet var valgkriteriene. Så får tiden vise. Ser mange andre har det som standard utrustning, så da er det vel bra. Svein; jeg etterstreber å vise fugelene og miljøet slik jeg oppfattet det i opptaksøyeblikket, også når det gjelder farger. Som du sier, her ble det litt mye, både i V1 og 2. Farger er dog ingen eksakt vitenskap så til en viss grad er det eget fargesyn som påvirker. Mitt heller mot V3, men jeg ser at en fargeglad versjon av og til kan gi et ''spenstigere'' preg :-) Takk for fine betraktninger.

Kjell S
Torbjørn K.
Jeg går nok for 1-eren, da jeg synes de to andre blir noe tamme. Flott portrett, der det tekniske sitter svært så bra. Dråpen fra nebbet er den detaljen jeg fokuserer på å legger merke til, så da blir myggen et forstyrrende element nr. 2 i mine øyne. Jeg tror jeg ville kuttet noe til høyre.

Torbjørn
Terje S.
Gratulere med nytt objektiv Kjell. Har samme objektiv sjøl å det fungere upåklagelig. Men fikk først en versjon som jeg aldri fikk skarpe bilder med . Fikk bakfokus hele tiden. Noe jeg også var plaget med 300 2,8 Vr. Det endte med at jeg solgte 70-200 og kjøpte meg en ny. 300 mm ble sendt inn å justert med Interfoto. Ingen tvil om at V1 er smell i fargene men personlig holder jeg på V3 som jeg syntes er mer naturtro. Personlig syntes jeg web versjoner av RGB blir grå og blasse. Converterer derfor alltid Tiff filene til sRGB før web.


Terje
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu