Ved Gaulå i Aust-Agder kom jeg over denne vakre sommerfuglen ved et ferskvann på ei myr.

Noen som vet noe om art?
Bildet inngår i albumet Insekter i eget miljø -
Utstyr
  • Canon Ixus 800 IS (kompaktkamera)
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger307
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_263794} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (18)
Anne Ø.

Du får det til Anne- Lise.
Fine farger, komp. og skarpheten sitter
bra i forkant på sommerfuglen.
Litt mer skarphet på vinger for å
få denne optimal, men du
verden hva du får ut av dette kameraet!

Anne:)
Anne-Lise S.

Hei Anne! Ja, er klar over at jeg ikke har klart å få til maks fokus på denne, men ble så nysgjerrig ift art siden jeg aldri har sett den før, at jeg legger den inn likevel! Tusen takk for god kommentar! :-)

Anne-Lise
Avsluttet .

Hei Anne-Lise!
Kan dessverre ikke hjelpe deg med arten så det får noen andre ta seg av hehe.
Men bortsett fra litt uskarphet på vingene til sommerfuglen så syns jeg bildet ditt er meget bra.
Liker både farger og kom.:-)
Hilsen Tone!
Odd E. k.

Hei Anne-Lise!

Flott fanget sommerfugl, da med et kompaktkamera. Ikke lett å få perfekte bilder med et slikt kamera, da kamerainnstillingen begrenser seg selv. Flott fanget denne, da du fint har fått sommerfuglen i fokus. Flott positur på sommerfuglen der den sitter så fint på klokkelyngen. Flott fokus på hoderegionen, der detaljer kommer fint frem. Fagrene er også nydelige sammen med det gode lyset. Fint at du har fått med hele sommerfuglen, da dette ble et fint næropptak av den underlige insektsverden. Dette er nok en perlemorsommerfugl av ett eller annet slag.

Mvh

Odd E.
Cornelia T.

Hei, flott sommerfugl.
Den ligner på en ''Clossiana euphrosyne'' (hehe, nå ble du vel imponert :) ... ) som jeg fant her: http://www.butterfly-guide.co.uk/species/fritillaries/welc3.htm

mvh, Lia
Anne Kristin Fiskaa h.

Hei

Flott fanget, og ganske imponerende å få det så bra med kompaktkamera.Flott lys og fint utsnitt.

Anne K
Sigmund R.

Bra skudd.. har lett lenge for å finne akkurat denne, men har ikke klart det.. mulig det er en ny variant du har oppdaget.
Sigmund
Svein B.

Hm......jeg må si jeg synes dette likner fryyktelig en Liten Perlemorvinge- Boloria dia. Men i så fall tror jeg du har gjort et virkelig scoop her. Jeg overlater sikker artsbestemmelse til noen med mer kunnskap enn meg.

Har du fler bilder av vingeoverside også? Hadde vært artig å se flere bilder om du har det, gjerne også med både framvinge og bakvinge sett fra undersiden- her sees omtrent bare bakvingen.

Mvh
Svein B
Anne-Lise S.

Har dessverre ingen bilder av vingespennet ovenfra siden den vandret rundt på klokkene på denne måten hele tiden, men perlemorvinge kan virke riktig ift. at jeg har sjekket ut noen bilder og tegninger og sånn, og etter hjelp fra både dere og Lau Giversen. Tusen, tusen takk for fine tilbakemeldinger. Jeg har sendt en mail til artsdatabasen i Trondheim også og spurt, så får vi se! Ville vært artig å vite svaret helt nøyaktig!

Anne-Lise
Randi H.

Hei Anne-Lise !
Flott bilde av en nydelig sommerfugl. Ser at ikke alt er like skarpt, men vet hvor vanskelig det kan være å ta bilder av disse flagrende vesenene. Også med et enkelt kompaktkamera. Tror fotografen bak er ganske så dyktig.
;-) Randi
Anne-Lise S.

:-) Takk til deg, Randi! :-) Ja, det var en utfordring dette her, men valgte ut dette blant de mange siden fronten her ikke er så verst i fokus. Verre er det med bakparten; vingene... Men, men... Kunne ikke dy meg da jeg plutselig oppdaget den. Har nå lest og lest, og uten å være noen ekspert ligner dette mest på en moseperlesommerfugl ift. danske sider på nett. Har ikke klart å finne samme art på noen norske sider enda, men får se om det ikke dukker opp noe etterhvert?

Anne-Lise
Avsluttet .

Det var flott fanga, fin skarphet foran på sommerfuglen. Fine farger og utsnitt.
Mvh Liselotte
Inger Anne Maritsdotter V.

Blir imponert over hva ditt kompaktkamera får til av macrobilder som ser ut som de skulle vært tatt med digital speilrefleks+macrolinse.

Bra fokus fremst på den fine sommerfuglen.

Mvh Ïnger Anne
Avsluttet .

Hei!

Kan du sende en sånn sommerfugl nordover..he,he.. Det er utrolig hva du får til med kompakten, og bildet er fengende å se på. Spesielle og klare farger. Litt uskarpt ved enkelte partier, men likevel er det godt å hvile øynene på denne sommerfuglen som jeg ikke vet navnet på.

Ha en fin fotohelg!

Mvh Eva
Anne-Lise S.

Hjertelig takk, Liselotte, Inger Anne og Eva! :-) Ja, det hender at jeg rett og slett ikke klarer aa la en mulighet gaa fra meg, selv om jeg kjenner til mine begrensninger... :-)

Anne-Lise
Bjorn F.

Hei Anne-Lise.
Imponerende til å være tatt med et kompakt camera,du er flink som får til slike bilder.Du er kjapp på avtrekkeen og en stø hånd har du også.Nært og fint .
Hilsen Bjørn.
Anne-Lise S.

Tusen takk! :-) Jeg går stadig og venter på svar fra en sommerfuglkjenner her i landet. De kunne ikke gi meg noe svar i Trondheim på art, så bildet ble videresendt...

Anne-Lise
Wenche J.

Hei Anne-Lise
Et herlig bilde av en flott sommerfugl. Jeg har bladd igjennom boken min som skal dekke sommerfugler fra hele verden, men jeg kan ikke med 100% sikkerhet fortelle deg hvem han er:):):)
Det er jo morro da dersom du har tatt bilder av en sjelden en:)

Jeg liker bildet ditt med den rolige bakgrunnen som fremhever sommerfuglen. Meget ''rar'' fargekombinasjon med sommerfuglens brunerøde, hvite og beige farger og blomstens rosa farge. Det er en ordentlig raring du har fanget her med de store øynene, snabelen og pelsen.
Mvh Wenche
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu