Konfirmanten Lisa
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-06-27 12:54:56
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon D70
  • Sigma 70-300 f/4-5.6 APO DG Macro
  • Brennvidde135mm
  • Blenderf/5
  • Lukker1/320s
  • FilmtypeISO200
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriPortrett
  • Lastet opp
  • Visninger387
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_263876} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Avsluttet .

Tøft bilde! Digger de skarpe fargene...
Arne Knut R.

Teknisk avdeling først: Korrekt legging av skarphetsplanet (i/ved øynene), passende reduksjon av skarphet bakover til bakgrunnen, slik at denne blir ''assosiasjons-tydelig'', men ikke tar oppmerksomhet fra hovedmotivet.

En noe statisk komposisjon med personen midt på sånn, men det kan passere...

_Mitt_ ankepunkt, er at med de elementer som er synlig i bildet, får jeg en større assosiasjon til noe sånt som ''seterjente'', enn til ''konfirmant''. Det er _mulig_ at det er en kirke hun står ved, men der er ingen tydelige elementer i så måte, og med de omgivelsene man ellers ser der, - vel, som jeg sa, jeg ser mer ''seter'' enn ''kirke''.

(Mulig at situasjonen er en annen for en betrakter som er lokalkjent; det er jeg altså ikke: For alt jeg vet, er bildet tatt i Sverige...)

-akr

Arild P.

Ett fint portrett dette.

Synes du har fått til ett bra portrett her. Synes omgivelsene du har valgt var bra. Flotte sterke, klare farger som passet bra sammen som passer fint sammen med omgivelsene. Jeg synes den stramme komposisjonen passet bra her. Passer fint til omgivelsene som feks veggen som jenta holder i. Jenta er skarp og fin. Passe defuse bakgrunn.

For å få bedre bilde kunne du brukt lyset litt mer aktivt. Det er litt for sterkt sidelys som treffer håret til jenta og gjør dette utbrent. Dette burde hvert dempet litt. Øynene havner litt i skygge og er litt mørke. Litt dempet lys i ansiktet slik at øynene hadde kommet bedre frem hadde hvert bra.

Arild
Avsluttet .

Syns dette var et fint komfirmantbilde jeg.
Direkte blikk,god kontakt,fine farger,skarpt og godt og fine rolige omgivelser som ikke tar oppmerksomheten fra komfirmanten:-)
Bra.
Hilsen Tone!
Bjørn J.

Ikke så værst dette med fine omgivelser som står til bunaden. Litt uheldig ansiktsuttrykk. Bildet lider av et rødstikk som burde vært fjernet. Jeg kan ikke se at håret er utbrent noe sted.
Andreas S.

Takk for kommentarer. Dette var min første planlagte portrettfotografering og på ingen måte noe jeg har særlig peiling på. Men fant ut at når far flyr rundt å fotograferer alt annet mellom himmel og hav så må han jo kunne fotografere dattera si også.

Arne: Jeg føler ikke det er noe behov for å koble kirka til portrettet siden konfirmasjonen like gjerne kunne vært borgelig. Da syntes jeg faktisk at koblingen sæter - bunad passer bedre. Men skal ha dette i bakhodet til senere anledninger. Husene er på Bodøsjøen friluftsmuseum: http://www.saltenmuseum.no/anlegg/bodosjoen.htm

Arild: Flott du likte dette. Når det gjelder lyset så er jeg helt novise på lys og portretter og denne dagen var det skarpt solskinn, men ventet med denne delen av fotograferingen til det kom noen skyer og dempet lyset, men det var fortsatt ganske skarpt lys. Brukte en reflektor forsiktig fra venstre side. Ellers så vet jeg ikke helt hvordan jeg skulle ha dempet lyset?

Bjørn: Uheldig utrykk? Kan kanskje være det skarpe lyset som gjorde at de fleste bildene hadde litt smale øyne og en lett rynke i panna. Rødstikk.. Må sjekke og legger kanskje ut en korrigert versjon.

mvh
Andreas
Lillian L.

Hei Andreas
Ser at du fant ditt location - perfekt til ei konfirmantjente i - nettopp - (Trønder)bunad - Museumsområdet i Bodøsjøen er jo hav og land, hand i hand...
Fra mitt ringe kunnskapssted (etter å ha stresset med brudebildetaking i vår), virker bildet å være flott teknisk - flott nòk, faktisk.

Jeg undrer meg av og til over denne ''diskusjonen'' om at et (hvert) bilde ALLTID skal være ''universelt&selvforklarende''... Da bør ''man'' kanskje ikke legge ut mer personlige bilder - barn(dåp)&konfirmasjon&bryllup her på foto.no - som jo ofte IKKE er nettopp det... De har ofte irrasjonelle elementer med, de er gjerne midtstilt, osv.,osv... Betinger det evt. ''bruksanvisning''... ELLER - skal det være rom for også disse bildene...

Bare noen ringe tanker fra en VIRKELIG amatør...
Mvh LillianI.
ingeborg w.

Her liker jeg godt omgivelsene og innrammingen. Jeg synes det passer godt til bunad, veldig klassisk. Jeg ville justert rødstikket.
Andreas S.

Takk for kommentarer Lillian og ingeborg.

Helt enig med deg Lillian om at dette er flott nok, spesielt til den personlige bruk det er ment. Men det er jo også greit å få synspunkter på hva som virkelig kreves av slike bilder om de skulle vært brukt i andre fora. Det er jo litt derfor jeg legger ut bildene her og ikke bare gjemmer dem i albumet hjemme. Så får man heller akseptere at det er mange meninger både ift smak og behag men også ift hva som er innholdet i bildene.

mvh
Andreas
Tove H.

Liker utsnittet og omgivelsene i dette bildet. Flotte, klare farger. Det eneste jeg henger meg opp i ,er at øynene har litt mye skygge. Men veldig fint konfirmantbilde!
Mvh Tove
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu