Rødnebbterne mot Moldepanoramaet
Hatt meg en fin dag på sjøen og har leiket meg litt med vidvinkel og en Kina fjernutløser. Satt opp kamera på en holme på stativ. Satt meg i båten å kjørte på andre siden av holmen vi ser i bilde. Avstand fra kamera til meg er ca 100 meter.Trykte i vei hver gang det fløy forbi en fugl. Masse bomskudd men det ser ut som utløseren virker. Kostet meg 270,- ferdig levert på døra. Kan skaffes til de fleste Nikon og Canon kamera. Send meg en mail så kan jeg være behjelpelig med innkjøp.
Utstyr
  • Nikon D200
  • Tokina Tokina AT-X Pro 12-24mm f/4
  • Brennvidde15mm
  • Blenderf/10
  • Lukker1/1000s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger884
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_264371} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (14)
Knut Børge S.
Hei Terje!

Herlig stemningsrapport fra havet og ternene, likte dete godt, gir meg en god sommerfølelse.

Hilser fra Dovrefjell Høyfjellshotell!
mvh KBS
Monika Frisvold V.
Nydelig dette...flott sommer bilde fra Romsdalsfjorden...med terne i øvre kant. må si at den gule blomsten var flott i kompen...
Et herlig vær i Romsdalen i kveld....

mvh monika
Svend Wiig L.
Hei Terje!

Flott teknisk , utført bilde!
Likte også ternens flukt ut fra bildet, sammen med fjorden som snevrer seg inn oppe i venstre billedkant!!
Det som kan diskuteres, som jeg vet du tåler, er ''blomstertusten''! Blir den litt for dommirende!!? Hadde det vært bedre uten?? Vet du ville ha den med i utgangspunktet.....men kan diskuteres.... Venstre side kan virke litt ''tung''.....men for all del krattis, jeg likte det!!

Mvh Svend
Terje S.
Strider litt mot strømmen når jeg tar bilde av en fugl som flyr ut av bildeflaten. At jeg kunne være foruten blomsteroppsatsen er sikkert også greit. Men både fuglen å oppsatsen var der. Enig i at bilde blir litt venstre tungt men dette var egentlig bare en test med fjernutløser. Ser du ikke kjempe skillpadda i vannet da ? Midt i det gyldne snitt.

Ha en fin sommernatt.

Terje
Pål E.
Absolutt en veldig flott komposisjon. Blomstene, skjæret og terna i stigende rekkefølge var for meg det beste, selv om panoramaen fungerer som et fint bakteppe i tillegg. Det kreves tålmodighet for å få terna med i bildet, at den ligger i synk med ovennevnte objekter, gir en ekstra spiss. Ellers er det mange fine linjer å merke seg, holmen til høyre som gjentar randen av fastlandet/øya kamera befinner seg på, og skyene som peker skrått nedover, ja de var du heldig med. f10 gir fint dybdefokus, men kunne bildet vært skarpere? Svaberget og særlig sundet nede til høyre (vannet og holmen fotografen etter sigende befinner seg på) fremtrer litt kornete ...

mvh,
PE
Terje S.
Ønskelig med bedre dybdeskarpet Pål. Satt kamera på auto og håpte at jeg fikk tilstrekkelig lys og rask nok lukker, men sol kom å gikk ga ikke akkurat kjempeforhold.. Har bedre eksponeringer i sol lys men fuglen helt malplassert. Tanken var å fuske det til ved å ta ett bilde på blender 22 og bruker layer i Cs2 -men disse eksponeringene klaffet ikke inn da de var solbelyst. Terne i skygge å solbelagte berg blir for opplagt fusk. Dette er ett bilde uten fusk å fanteri.

P.s iso 400 på landskap er heller ikke dagligdags men måtte bruke det her for tilstrekkelig dybdeskarpet og rask nok lukker.

Terje
Terje S.
Glemte å kommentere berget du nevnte Pål. Normalt må jeg undereksponere 0,7-1,3 Ev på terne i sollys for å ikke miste detaljer i høylys. Her var kamera innstilt på -0,7 Ev.

Ingen sol-Ingen vits å undereksponere.

Derfor trolig fargestøy når jeg letter opp i levels ?


Terje
Svend Wiig L.
Hei Terje!

Artig!!! Dermed ble jo ve. side EKSTRA tung!! Veldig bra! Hvis du skjærer ''nesten hele bildet'' og får Ternen, Skillpadda og blomsterkvasten på høykant....artig, bildet blir jo bedre og bedre...startet ferien vet`u i dag..går..
Elsker å se på bilder..

Flott at du legger ut bilder som er tatt ''IØyeblikket..''

Svend
Kjell Ivar Ø.
Kjempe flott miljøbilde og få med Terna floraen og Moldepanoramaet
må vel vere topp etter min mening. Mvh Kjell ivar
Sathees Isak M.
Hei:-
Herlig bilde med flott stemmning og dybde!

mvh
Isak:)
Anne Ø.
Kjempebra dette Terje selv med terne ut av bilde.
Det fungerer.
Liker fargene og en spennede linjeføring på himmelen
som går igjen i forgrunnen, noe diagonal.

Anne:)
Kjell Sigurd S.
Dette fungerer ikke så godt for meg Terje. Naturen og utsikten er meget flott men noen elementer gjør at det ''stemmer'' - ternen på vei ut av bildet, todelingen av bildet (fargemessig) pga. skylaget og noe manglende detaljering. Synes forsøket er sprekt og at ideen tåler noen flere forsøk.

Kjell S
Terje S.
Vanskelige lysforhold denne dagen og jeg er på ingen måte ferdig med min uttesting av vidvinkel og fjernutløser. Lykkes vel neste gang bruker jeg å si.
Blir som en kompis av meg sa. En slik hund får du aldri igjen Terje. Skal jeg gå med slike tanker lykkes jeg aldri. Svaret ble da :
''En sånn hund får jeg sikkert en annen gang også''


Terje
Ivar B.
Dette har mye bra i seg Terje. Fuglen er flott plassert i bilde synes jeg og blir på denne måten en del av landskapet mer enn ett bilde av fuglen. Blomsten blir et litt konkurerende element synes jeg, men alt i alt flott utført, godt jobbet, men også noen muligheter for forbedring. Mvh Ivar.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu