Vannymfe
Vannymfer kalles de minste og mest elegante av øyenstikkere. Vannymfene har ofte flotte farger i intenst blått, eller metallskinnende grønt. Vingene er vanligvis glassklare, men det finnes to arter i Norge med blåsorte fargetegninger på vingene.

Ikke lett å komme innpå disse her :-)
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-07-08 18:45:49
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon 350
  • Sigma 105 mm makro 2.8
  • Brennvidde105mm
  • Blenderf/3.5
  • Lukker1/500s
  • Filmtypeiso 100
  • Nei
  • AnnetTatt midt på dagen og derfor altfor hardt lys.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMakro/micro
  • Lastet opp
  • Visninger388
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_264602} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (12)
Ivar B.

Nei de er ikke så lett å komme inn på disse, i allefall ikke midt på dagen når de er på sitt mest aktive. Komposisjonen er grei, kunne kanskje presset en blender til for økt dybde. Lyset er som du selv nevner noe hardt. Mvh Ivar.
Avsluttet .

Hei Inge!
Løp selv etter disse forrige helg:-)
det var massevis av dem,men tror du de hadde vett til å holde seg i ro,for noen vimsete små vesener:-)
Men nydelige er de med sine flotte farger.
Litt hardt lys,men syns du har vært ganske flink med tanke på hvor lite de er i ro:-)
Og denne poserer jo nesten,kanskje de er snillere på din kant:-)
Hilsen Tone!
Odd E. k.

Hei Inge!

En meget flott fotovinkel opp på vannymfen. Flotte harde kontraster, noe som frembringer det flotte mønstret som ligger i vingene og resten av kroppen. Synest du har fått frem også de flotte fargene og nyansene som ymfen har på en utmerket måte. Upåklagelig skarphet der gode detaljer kommer fint frem, se bare på bakbeine med den stive hårene. Liker godt den stillingen ymfen sitter i, noe oppover på kvisten. En anbefaling fra meg for denne presentasjonen Inge!
Ha en fin macrouke!

Mvh

Odd E.
Inge S.

Hei.
Takker for kommentarer og takk til Odd E. for anbefalingen :-)

Mvh Inge
Avsluttet .

Veldig fint utsnitt og fine farger. Her poserer den flott på greinen. Vingene var kjempefine. Mvh Liselotte
Kristian S.

Hei, Inge! Dette er meget bra utført. Skarpheten er suveren og det samme er kompen. Du kunne kanskje ha lysnet opp de mørkeste partiene en smule, men ellers flott :)

Mvh Kristian
Raymond T.

Enig med de andre her. Kjempe flott macro bilde!
Frode F.

Hei,

kjempeflott dette...

Komposisjonen synes jeg fungerer som bare det. Farger og kontraster er gode, kanskje vel gode kontraster tatt i betraktning lyset. Aner jeg en ''halo'' spesielt rundt vingene? Jeg vet egentlig ikke hva som gjør dette, men har sett det påpekt... Ikke skjemmende for min del.

Jeg liker veldig den duse bakgrunnen.

FF
Torbjørn K.

Dette ble bra. Hardt lys på insekter gir ofte for harde kontraster og gjengrodde svarte partier, men her synes jeg det fremmer konturene til insektet og gir økt briljans i vingene. Det gir også en fin dybde-virkning på tre-pinnen. Bakgrunnen er fin, men jeg kunne klart meg uten den harde linja like før tuppen av tre-pinnen. Jeg ser også en halo rundt vingene, som ofte er tegn på overdrevet bildebehandling. Dersom du toner ned denne haloen så vil bildet bli veldig bra.

Torbjørn
Anne-Lise S.

Aller først synes jeg formatet du har valgt her er helt fortreffelig ift. utsnittet og de diagonale linjene her. Flott plassering av pinnen med nymfa på, i riktig leseretning. Svært flotte detaljer over det hele, og fargene er upåklagelige. Noe hardt lys kanskje, men synes du kommer svært godt utav det. Med tanke på Freud som hadde mange seksuelle tolkninger av eventyr, farger osv osv, må jeg jo også si at jeg tror han hadde hatt sine tanker om denne pinnen som fallossymbol... Ellers ser jeg en lys linje som starter 2-3 cm foran ansiktet på nymfa og som går i svak diagonal oppover mot venstre, som forstyrrer bakgrunnens duse og rene farger. Vet ikke om du er klar over den selv?

Anne-Lise
Inge S.

Hei.
Takker for flotte tilbakemeldinger og skal ta en titt og gjøre
noen justeringer før jeg legger ut en ny.
Takker så meget.

Mvh Inge
Avsluttet .

Vakre og fascinerende skapninger. Skarp og flott på hele nymfen. Fin forma, farger og bakgrunn.

TaS
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu