Min lille engel...
Har brukt en del tid på noe så enkelt som måker, og finner de svært interresante å jobbe med:-) Når lukkeren kryper mot 1/10 s blir det ekstra urfordrende!

Jeg liker dette godt selv, og valgte det ut fremfor de skarpe. hva synes du?
Bildet inngår i albumet Fugler -
Utstyr
  • Canon eos 30D
  • Canon 300mm f/2,8 L IS USM
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger584
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_264623} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (11)
Terje S.
Hei Stian !

Ingen tvil om at du har fått ett måsebilde med liv . Liker eksponeringen og plassering i bildeflate. Kunstnerisk er det i allfall.

Terje
Svein B.
Herlig dette Stian! Det er rom for ytterligere perfeksjonering, men du verden- dette likte jeg! Jeg kunne nok ønsket det ørlite ryddigere og roligere i hodepartiet. Nå blir det litt kræsj med vingebevegelse og hodebevegelse der, men dette er bra, virkelig!

Mvh
Svein B
Robin J.
Enig i at dette var bra.Virkelig bra. Dette er en type foto som er morro å drive med og som kan gi flotte bilder. Mvh RJ
Jan-Eilert P.
Skikkelig flott. Flott liv i bildet og fin possitur, men det sorte partiet på vingen syns jeg ødelegger bittelitt.
Kristin S.
Hei Stian!

Dette var virkelig flott. Har stor sans for slike bilder.

Mvh Kristin
Kjartan T.
Mye skryt Stian, men skal jeg være ærlig - og det bør jeg vel være - så er du ikke helt i mål. Bevegelsen i hodet ødelegger mye av opplevelsen for meg. Ja, det er nesten et blinkskudd og bildet har mye bra i seg, men du må nok ut å prøve flere ganger før jeg er fornøyd... Og kjenner jeg deg rett så er du ikke helt fornøyd selv heller.

Slik fotografering krever noen tusen knips. Håper lukkeren på kameraet holder til du er i mål:)

Carsten A.
Avgjort et godt tilløp, men som KT, ikke helt vellykket i nedslaget. Skal man ærlig, og det er vel poenget (skjønt jeg har mange ganger prøvd meg på slikt, og vet hvor vanskelig det er), er jeg for det første enig med KT om dette med ''tusen knips''. Men her syns jeg det er valgt altfor mørk bakgrunn og/eller omgivelser (noe skyggeaktig kommer bl.a. inn fra ø.h. hjørne), og presentasjonen er også gjort alt for mørk - syns jeg.

Men dette viser uansett et potensiale, så det er bare å stå på med samme teknikk . . . .

MVH CA
Stian H.
Takk for konstruktive komentarer. Spennende å høre andres meninger når man beveger seg ut i en kreativ kunstretning.

Har nok ingen problem med å være enig i at hodebevegelsen gjerne kunne vært unngått, men fuglen stod stille i luften og vippet så flott på hodet.
Tok ca 1200 bilder denne kvelden, og kastet vel ut 40 kg lever/fisk. Spennende å skru ned lukkeren, men du verden, det blir jammen mye skitbilder:-)

Noen ble jeg nesten helt fornøyd med, men kjartan jeg er helt riktig ikke 100% fornøyd ennå. Snart ferie og stille kvelder på havet, så da får jeg håpe knut erik ikke har tatt alt for mange ekponeringer før jeg kjøpte huset. Speilet skal få kjørt seg! Og skulle det ryke, hører jeg snakk og at mIII tar 10 bilder i sekundet, så det kan vel bli en grei erstatning... Hørte også at det kostet noen kroner....

Lagde bildet mørk med vilje, og undereksponerte en del. likte det selv, men det er sikkert smak og behag. Det jeg ønsker å oppnå er en sveipende hvit engel (gjerne noe lysere) mot den mørke bakgrunnen. Jeg er sta som en gammel skeivjaga harabikkje, så det må vel la seg gjør i løpet av sommeren håper jeg.

Takker igjen for deres ærlige meninger, setter pris på det!

Stian
Carsten A.
1D Mk.III tar nok ikke 10 bps med den lukkertiden du har her, 10 bps forutsetter ganske kort lukkertid. Det går sikkert an å regne ut sånn omtrent hvor mange bps det blir med denne lange lukkertiden, toppen ca. 4-5 gjetter jeg på etter erfaring med 1D Mk.II (8.5 bps) og 1D Mk.III.

MVH CA
Stian H.
Ok, naturlig det.

Men, med det samme vi snakker om dette mk.III. Hvor mange bilder kan du ta i serie (raw) før bufferen er full og det begynner å gå saaaaaaaakte.

Ble litt skuffet over min 30D, da jeg tror den stopper etter ca 9 bilder. Er som regel nok, men du kan være bra sikker på at hvis den først stopper, så skulle den absolutt ikke gjort det!

Bruker kun sandisk ekstrem III 4G. Vet ikke hvor stor gevint det ville være å kjøpe ekstrem IV eller V. Prisen er en god del høyere, så har satset på flere ekstrem III istede...

Stian
Carsten A.
Bufferen i 1D Mark III skal ha plass til 30 opptak i RAW-format, men ettersom størrelsen på en (automatisk komprimert) Canon RAW-fil varierer ganske kraftig (fra mindre enn 10MB til over 24MB er det jeg har sett, høy ISO med opptak der det er mye detaljer gir som vanlig store filer), så vil det nok også være variasjoner mht. hvor mange opptak bufferen maksimalt kan ta imot.

Og så går det nok ikke sakte om bufferen er full, det skjer ingenting. Hvor raskt bufferen tømmes (og dermed gir plass for ytterligere 1 og 1 opptak) avhenger av skrivehastigheten på det kortet som er i bruk (CF eller SD), eventuelt på skrivehastigheten på en tilkablet USB2-disk (direkte skriving til slik disk som tar strøm fra kameraets batteri er en mulighet med 1D Mark III).

Med opptak i JPEG skal bufferen kunne ha plass til mer enn 100 opptak, men jeg ser ikke helt at man skal klare å fylle bufferen med opptak i JPEG i mer vanlige opptaksituasjoner.

Full buffer er en av de ting en digitalfotograf alltid må forholde seg til og eventuelt sørge for at ikke skjer. Lange serier i full fart kan være fristende, men man lærer vel fort at det har sin helt klart negative side. Korte serier på riktig tidspunkt er det som må tilstrebes, eventuelt er perfekt timing med enkeltskudd det optimale - for den som klarer det. Med 1D Mark III er det forresten mulig å begrense antallet i en serie, mens opptakshastigheten kan være den samme. Greit for fotografer som ikke makter å styre seg, en funksjon jeg skal vite å benytte meg av, ettersom dette med full buffer er noe jeg alt for ofte opplever.

MVH CA
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu