Fra stranno, Hauge i Dalane
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-07-02 11:43:39
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2007-07-11 23:56:53
    Versjon #3
Utstyr
  • Holga 120N
  • -
  • Blenderf/11
  • Lukker1/100s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger387
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_264724} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (16)
Line M.

Dette likte jeg godt. FLott komp og utsnitt. Meget meget bra!! Anbf.
Mvh
Line
Torild H.

Du verden for en rask og god tilbakemelding, Line, og til og med en anbefaling, det var sannelig en fin oppmuntring!
Selv ble jeg betatt av de to steinene i denne lille vannkulpen, deres form og retning de angir i bildet. (...og fargene i V2 som er i ''min'' fargeskala)
Takk igjen!

Mvh Torild
Line M.

Jeg rakk ikke fargeversjonen :-) men jeg holder alikevel en knapp på s/hv da det kler motivet. Synes kontrastene her mellom himmel, svaberg og vannet er spennende.
Mvh
Line :-)
Torild H.

Takk for ny kommentar, Line! ... ser hva du mener...en del kontraster her, ja, som blir fremhevet i s/h.

Mvh Torild
Lise U.

Nå har jeg sittet her og bladd fram og tilbake mellom de to versjonene en stund -- det er jammen vanskelig å bestemme seg for en av dem! Fargene er jo ikke plagsomt påtrengende i versjon 2 -- jeg opplever dem som harmoniske og dempede, med det fine grønne skjæret i vannet mot de brunaktige tonene i svabergene, og de fine høylysene på himmelen og vannet... De forskjellig linjene på langs og på tvers gjennom bildet i kombinasjon med det fine spillet mellom lys og skygge er samtidig nok til å få frem et bra bilde i svart/hvitt... Så jeg liker begge. Men hvis jeg MÅ velge, holder jeg akkurat nå en knapp på fargeversjonen... Nei forresten, svart/h... Eller... Altså, umulig å bestemme seg, så det må bli ''Ja takk, begge deler''.

Lise U

(PS: Du må kanskje frem med lupe og clonefunksjonen et par steder på himmelen ;) )
Torild H.

Takk, Lise, for fin og utfyllende kommentar.
...og det er helt griett for meg at du liker begge versjonene...

Selvfølgelig skal det klones vekk rusk i himmelen (igjen: argh), Takk for at du gjorde meg oppmerksom på det!

Mvh Torild

Lise U.

Vel, det er sånt pirk jeg kan bidra med, vet du ;) Fint profilbilde, forresten!

:) Lise
Tone A.

Hei Torild
Her har Lise skildra bildet så godt at eg heng litt på hennar kommentar.
Småstripene som du kan klona bort på himmelen viser mindre i fargeversjonen.
Også eg likar begge versjonane, men i svart/kvitt versjonen kjem kontrastane betre fram i landskapet spesielt på linjene på sjøen, og på den skya himmelen. Vignetteringa med sine mørke tonar kjem også betre fram i svar/kvittversjonen. Men det lyse partiet i sjøkanten bak og dei lyse vasspyttane bak er meir dominerande i svart/kvittversjonen.

I fargeversjonen er desse høglysa mindre dominerande i desse områda pga mindre kontrast og mjuke bruntonar, som dominerar bildet og gir ei fin sommarstemning. Forgrunnen med svaberget er flott i fargeversjonen med grøntonar i sjøen og denne einslege og flate steinen uti sjøen med ei diagonal linje i sjøbotnen rett bak. Eit spanande landskap bak med desse låge og smale steinanpartia bak mot det bua berget bak og med skyene liggande så lågt bak.
Dersom eg skal velga så vert det nok versjon 1 kor kontrastane kjem best fram.
Fargeversjonen er meir roleg av seg pga fargetonane og eit litt meir dempa lys.
Uansett eit vakkert landskapsbilde som visar at du har taket på Holgafotoapparatet.
:) Tone
Torild H.

Takk for kommentarer, Lise og Tone!

Lise: pirk må til, så takk!

Tone: Nyttig og givende høre dine beskrivelser også om de to versjonene...skal ha det i bakhodet for evt. senere bruk av bildene.
Vet ikke hvor lenge jeg kommer til å bruke dette kameraet, men akkurat nå syns jeg det er gøy og er vel ikke helt ferdig ennå med å eksperimentere!

Mvh Torild



Kai B.

Et meget severdig fotografi.
Holder for min del en knapp på s/h versjonen.
Spennende med disse Holga fotografiene dine, mye bra.
Og ikke minst: Morsomt med analogt fotografi i disse tider.
___________________Kai
Torild H.

Takk for din kommentar, Kai, og gildt å høre at du har sans for det analoge!

Mvh Torild
Laurberg G.

Hej Thorkild.
Lad mig starte med at sige at jeg er aldeles betaget af dit gråtonebillede. Her mærker jeg kulden fra isen der har trukket sig tilbage og ladt landet øde. Ser den øverste frigjorte sedimentering. Begyndelsen. Uret.
Måske skyldes denne associaton, at jeg ikke har noget kendskab til de norske landskaber. Og i hvert fald gør denne betagelse mig helt uegnet til at skønne en afgørelse til dit spørgsmål: Gråtone kontra farveudg.
Jeg har prøvet at beskære det flade strand forneden væk. Hermed stiger fotoets dramatik væsentlig, og min association til Ur forstærkes. Da du ikke har opgivet en e-mailadresse kan jeg ikke sende forslaget til dig. Er du interesseret kan du give mig besked på lau.giversen@gmail.com så jeg kan sende dig det. mvh. lau
ingeborg w.

Fargeversjonen er varm og sommerlig. Svart/hvitt versjonen er kald. Det er fint med de forskjellige lagene bakover, strand, vann med stein som blikkfang, fjellet bak og skrå himmel bakerst. Jeg ville nok kuttet litt nede, selv om jeg kanskje ikke ville tatt vekk hele stranda.
Torild H.

Takk til dere også, Laurberg og Ingeborg, for fine kommentarer, og for mulige kuttforslag.
Fra nederst til øverst i bildet: stein, vasspytt, stein og himmel. Steinen i front er i en rød/rust tone. Steinformasjonen bak er slipet til av hav og bølger som ikke her er synlig, men liggende rett bak, og derav de runde formene.

Min e-post adr. ligger allerede på min profilside, så send gjerne kuttforslag!

Mvh Torild
Trude H.

Har tittet litt på bildene dine, og har funnet mye jeg liker. :) Dette likte jeg spesielt godt. I motsetning til de fleste som har kommentert sh kontra farger holder jeg en knapp på fargebildet. De duse varme fargene kler bildet godt etter min mening......

TH
Torild H.

Takk til deg også, Trude, for fin kommentar. Gildt å høre at du ville kikke på bildene mine, og syns mye var likandes...!....

Mvh Torild
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu