Engsmyger
Smygere er en egen familie av dagsommerfugler. De har en rask og svirrende flukt, og et bredere hode enn andre dagsommerfugler. Engsmygeren er vanlig mange steder i Sør - Norge.
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMakro/micro
  • Lastet opp
  • Visninger190
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_264734} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Odd E. k.

Hei Trond!

Et flott bilde av smygeren på blomsten. Upåklagelig skarphet og et fint lys, fremmer fine detaljer og farger. Fin positur, der den godt kommer tilsyne. Flott blomster den sitter på samt en behagelig bakgrunn. Komposisjon og utsnitt også meget bra.

Mvh

Odd E.
Laurberg G.

Hej. Flot biofoto af Stor bredpande ( Ochlodes sylvanus) Tidligere hed den: [ Ochlodes venata.] Tror at det er korrekte navn. Såfremt andre vidende fotografer mener at kunne klassificere den anderledes vil jeg væe taknemlig for at få disse oplysninger.

Kendetegn:
Hannen kendes på sin kraftige duftskælstribe.
Stor bredpande kendes fra andre bredpander på bagvingeundersiden, hvor den har nogle utydelige gullige pletter. Vingefang: 26 - 34 mm
Almindelig i Europa på nær Skotland, Irland, Nordskandinavien, Korsika og Sardinen. I Danmark er den almindelig i hele landet på nær Bornholm, hvor den aldrig er observeret.

Det tankevækkende er her at den siges at være sjælden i nordscandinavien. mvh. lau
Avsluttet .

Vakkert igjen fra deg.
Bildet er jo bare så fint at man trenger ikke si så mye mer:-)
Flott.
Hilsen Tone!
Avsluttet .

Fint bilde av smygeren, fine sommerlige farger og passe skarpt. Flott dette.
Mvh Liselotte
Trond B.

Mange takk til alle sammen for kommentarer.
Mvh Trond
Knut Børge S.

Hei Trond!

Et kjempeflott makrofotograf av engsmygeren der den står så fint på blomsten. Teknisk bra, med god skarphet, flotte farger og en god komp.

Ha en fin sommerdag!
mvh KBS
Ann F.

Du har kommet et langt stykke mot en dyktig makrofotograf. Både her og på bilde nr. 318742 er det høy klasse og bare småpirk om man skulle sette fingeren på noe. Her ville jeg beskåret litt inn fra venstre for å unngå at engsmygeren satt så i midten og fordi det grønne feltet i venstre del ikke inneholder noe vesentlig.
bilde nr. 318742 er veldig bra, man kunne nok ønske en liten vridning slik at det mørke feltet i bakgrunnen oppe t.h. ikke var der.
Begge disse innvendingene er pirk som hever fra meget godt til excellent insektsmakro. Fortsett slik, hovedmotivene dine gjengis meget bra, bakgrunnen er neste steg mot perfeksjon!
:-)

Mvh Ann
Trond B.

Takk til Knut Børge og Ann for kommentarer.
Mvh Trond
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu