Sjokodipp med hvit glasur
Bildet inngår i albumet Norske fuglearter - En serie med artsbilder av fugler som finnes i Norge, men hvor bildene ikke nødvendigvis er tatt i Norge. Får jeg miljøet rundt fuglen med i bildet tas det nok med, selv om det da ofte ikke blir rolig bakgrunn eller forgrunn for den saks skyld.
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger307
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_26475} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (18)
Torbjørn L.

Wow. Dette er tøft :)

Fin profil.

mvh

Torbjørn
Nils B.

Stilig Bilde.
mvh Nils
Jostein M.

Flott bilde.
Mvh Jostein
Tom A. T.

Flott bilde, rett og slett.
mvh Tom T
Trine Ø.

Utrolig flotte kontraster akkurat som å sitte og snakke med fugger`n :o) Som en reinbarka amatør kan jeg spørre om du kan gi tekniske detaljer om filmtype du bruker, utstyr, blender, lukketider osv..
Trine
Ketil K.

Takker - dette er et utsnitt av et bilde, som er bearbeidet i PS. Derfor lagt inn under diverse. Det er brukt Nikon F5, 300 mm AF-S 2,8. Blenderstyrt på 2,8, bracketing +/-0,7 (og derfor med forskjellig lukkerhastighet).
3 bilder serier, med high-speed snitthastighet 8 bilder per sekund (bps), og såkalt kontinuerlig ''servo'' med utløserprioritet.

Hettemåke er en ganske vrien fugl å få med gråtonene på. Ved å benytte bracketing går det an å velge ut det bildet som gjengir gråtoner best. Film: Provia 100 F, som egner seg veldig godt til scanning og digital etterbehandling.
May-Lise L.

Veldig bra bilde!
Povl Kjeld H.

Igen et plet skud. Fint billede.
mvh. pkh
Karoline H.

Good!
Arild K.

Nok et flott fuglebilde !!!

Mvh AK
Joakim T.

Et flott fugleportrett som hadde blitt hakket bedre med litt mindre skygge på fuglen. Kunne godt tenkt meg litt mer luft på venstresiden også. Men bare litt! Ellers er komposisjonen veldig bra.
Carsten A.

Meget bra hettemåkeportrett - og meget bra bilde med fin komposisjon og utnyttelse av bildeflaten.

Alle opptak med høy motivkontrast er vanskelige, og hettemåken er et godt eksempel. Konkret hadde det nok vært noe enklere med diffust lys. Kombinasjonen med høy motivkontrast og rettet, hardt lys er imidlertid ganske bra håndtert her.

Forøvrig må eller bør alle bilder bearbeides og tilpasses for den aktuelle visningmåten. At det gjøres et utsnitt fra originalopptaket fratar ikke et bilde som dette karakteren av natur/naturdokumentasjon. Men ellers spiller jo kategoriplasseringen ingen særlig rolle for vurderingen av resultatet.
MVH CA
Ketil K.

CA: Takker for bedømmelsen. Enig at diffust lys hadde gjort dette lettere, og fint at du skriver en så omfattende og instruktiv kommentar. Det er stadig like lærikt. Ser at detaljene på brystet på fuglen kun er markerte i overgangen mellom lyst og mørkt. Denne fuglen blir jo så helhvit i sterkt lys at det er temmlig vrient å få frem noe mer detaljer i det lyse da.
Når det gjelder kategorisering er jeg fortsatt noe i stuss om hvor man skal legge ut ting, og for å unngå det er det vel enklest å legge dette ut under diverse, selv om det klart er et naturbilde. Viser til mye ''moro'' om dette under bilde nr. 29282 - riktignok et bilde hvor det var tatt vekk elementer, og til tidligere innlegg på diskusjonssidene.
Carsten A.

KK: Dersom du har et opptak med mer detlajer (og fuglen ikke har rørt på seg), skal det ikke være umulig å legge inn et hals/brystparti med mer tegning.
MVH CA
Ketil K.

God ide!
Roy S.

etter min mening er det ikke mange (om noen)som overgår deg i fuglebilder, her på dotten i alle fall. Herlig bilde
Bjørn H.

Må nok si meg enig med Royce over..
Du er flink med våre bevingede venner!!

Bjørn
Ketil K.

Det var meget hyggelige kommentarer å få! Og kan jo gi litt inspirasjon i det videre. Men vi blir jo aldri utlært, selv om jeg synes det er mye å hente for en glad amatør ved å få løpende konstruktive tilbakemeldinger her på foto.no. Å se på og bedømme andres bilder og ikke minst alle kommentarene til bildene andre får er også spennende. I ''fuglebransjen'' innen foto er det utrolig mange gode fotografer. Et verk som ''Birds of the World'' fra Lynxx forlag inneholder mengder av vanvittig gode bilder av fugler i de mest utrolige opptak og situasjoner - så det er nok bare å gi seg over - dit er det langt!
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu